Dit wat mijn 2017! + spam jouw best gelezen artikel 2017!

Dit wat mijn 2017! + spam jouw best gelezen artikel 2017!

Niet te geloven! Is dat jaar alweer bijna helemaal voorbij?! Ongelofelijk toch! 2017 was een jaar met heel wat downs, maar ook met mooie momenten om nooit te vergeten! Ik neem jullie mee in een overzichtje van 2017

Persoonlijk

Ik schreef dit jaar heel wat persoonlijke artikelen. Vooral omdat zo mijn blog ooit ook begonnen is en ik schrijven nog steeds als een uitlaatklep zie. De brief aan mijn kleine ik bijvoorbeeld, die vroeger huilend uit de school is gelopen omdat ze gepest werd.

We ondervonden heel wat stress door een fout in de aangifte van onze belastingen. Dat zorgde ervoor dat we heel wat geld aan de Belgische staat moesten betalen. Geld dat we van Nederland moesten terugkrijgen. Helaas stond de Belgische staat al veel eerder te kloppen voor haar centjes dan dat we die van Nederland zouden terugkrijgen.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar we hebben na heel wat gedoe eindelijk een hele fijne huishoudhulp. Met onze eerste hebben we de samenwerking om verschillende redenen stopgezet. Daarna kan ik eigenlijk nog een boek schrijven over alle dingen die zijn voorgevallen voor we uiteindelijk bij onze huidige hulp zijn aangekomen. Wat een verademing is die vrouw! Gelukkig is dat goed afgelopen!

Toen ik Typhoon Hato over Macau zag razen op de vele filmpjes, moest ik ook even heel erg slikken! Daar waar de grote gebouwen onder water stonden, daar hadden wij twee weken ervoor gelopen met de kinderen! Dat deed echt vies!

2017 was ook weer een jaar van mijn man heel hard missen door de vele tripjes naar Macau. Bijna had het ons de kerstdagen thuis gekost en de prachtige bloemen die ik kreeg van het bedrijf had ik eigenlijk gewoon heel hard in de vuilnisbak willen gooien! Hoe dit allemaal gaat evolueren in 2018 is nog een heel groot vraagteken. Vast staat wel dat zowel manlief, als ik en de kinderen het vele reizen en het vaak van huis zijn van hem grondig beu zijn. Ik hoop dus op 2018 – het jaar van verandering!

Toen ik in China was bereikte me ook het nieuws dat een vriendin de strijd tegen de k*tziekte met de grote K verloren had. Ik wuifde haar uit met een artikel over en aan haar!

De laatste maanden staat hier hier in huis vooral in het teken van onze zoon. Het blijkt dat hij ongelukkig is in de klas en we gingen opzoek naar de reden. Het gaat ook daar met ups en downs, maar hij blijft wel klagen van hoofdpijn en zegt wel vaker dat hij niet naar school wil gaan. Dat vreet aan een moederhart en het liefst zou ik het in een vingerknip oplossen. Ik heb al een paar heel persoonlijke artikelen over het onderwerp geschreven en ik moet hier ook zeker een woordje van dank richten aan alle lieve volgers. Jullie reacties, berichtjes en schouderklopjes – ze helpen zo hard. Als je zelf ooit in zo’n situatie zit als wij nu, raad ik je aan van zeker te praten met mensen rondom je! Het kan zo opluchten!

Reizen en uitstapjes van 2017

2017 begon met een reisje naar Londen met mijn man.

Voor mijn eerste communie wilde mijn zoontje graag naar het Efteling hotel en dat hebben we hem dan ook cadeau gedaan!

Maar de grootste reis van 2017 en misschien wel van altijd was natuurlijk de reis naar Macau. Vijf weken woonden we op hotel en werd het even ons tweede thuis aan de andere kant van de wereld. Het was een geweldige ervaring en ik zou het onmiddellijk terug opnieuw doen! Het Panda Pavillion, De A-Ma tempel – waar we een hele lange wandeling in de zengende hitte voor hebben gedaan. Gelukkig kan je in Macau heel wat gratis dingen doen met kinderen en die heb ik ook opgelijst! Moest je ooit daar naartoe gaan….

Onmiddellijk na aankomst thuis van Macau zijn we dan naar Kroatië vertrokken. Er waren maar twee dagen tussen! Dat dus noooooooit meer – ik heb het gevoel dat ik geen zomervakantie heb gehad door het vele reizen! 😉
In Kroatië deden we ook uitstapjes en ik heb niet eens over allemaal geschreven. Maar dat komt nog wel, in 2018! We gingen op bezoek bij een lokale brouwerij en het mooiste uitstapje was de zoektocht naar dolfijnen.

In de herfstvakantie gingen we naar Landal Sonnenberg – opnieuw, want dat deden we vorig jaar ook. De streek en de rust heeft ons daar gevangen. Ik vind het er héérlijk en ik denk zelfs dat we in 2018 nog een keertje terug zullen gaan!

De blogcijfers van 2017

Kreanimo groeide in 2017 tot een 6000 unieke bezoekers en ik kreeg in één keer heel wat uitnodigen voor events en aanvragen tot samenwerkingen. Ik deed een heel jaar lang elke week een crea-cross uitdaging, ik blogde 40 dagen aan één stuk, ik schreef over roddelvolgers, mijn gereedschapskoffer en de gemene reactie die ik niet toeliet. Mijn spam flags kwamen ter sprake en ik deed mijn best om in de Moz Ranking te stijgen.

Ik kreeg een artikel aangeleverd en plaatste dat en kreeg daar spijt van. Mensen hadden gezien dat ik het niet had geschreven en dat voelde fout! Dus ik heb voor mezelf de beslissing gemaakt dat ik dat niet meer ga doen. Artikelen worden door mij (of een gastblogger) geschreven of ze komen niet online. Van je fouten moet je leren!

Samenwerkingen

Ik werkte samen met Ockyz, Lovy, SES creative, Funidelia, Studio 100, VTech, Houten Kerststal, Walky Talkies, Dokter Leenarts, Paper Cloud magazine,…
Er konden heel wat leuke winacties online worden gezet.
En ik werd veel selectiever in het aanvaarden van opdrachten. Ik heb er veel meer geweigerd dan ik heb aangenomen en dat voelt goed! Ik ben nog steeds op zoek naar een juist evenwicht, maar ik wil in ieder geval niets plaatsen waar in niet helemaal achter sta. Mijn blogzieltje kan en wil dat niet.

 

Crea op Kreanimo

Uiteraard kwamen er veel crea artikelen online! Crea-cross ging voor het eerste jaar elke donderdag online. In 2018 gaan we verder en ik ben blij te melden dan ik een vaste co-host heb gevonden. Melanie van B-mellow durft het aan om ook elke week een artikel te plaatsen! Ik ben daar super blij mee, want het geeft me wel wat rust!
De Engelse vertaling van de Trollenmuts ging viraal op Pinterest en ook een aantal andere dingen deden het goed! Dat Engelstalige aritkel werd ook het best gelezen artikel van 2017. Bloggers?! Spam gerust jullie best gelezen artikel van 2017 via de linkparty onderaan – gebruik de blauwe knop daarvoor! 🙂

Op Pinterest groeide ik bijna tot 6000 volgers en ik zit nu ook in Tailwind Tribes. De tekenlesjes doen het nog altijd goed en ik zag ook dat leerkrachten mijn dingen uitprobeerden in de klas via instagram! Zo blij om te zien dat wat ik online gooi ook echt dan bijdragen tot het klasgebeuren van velen!

Wat in 2018 met de blog?

Eerlijk? Ik weet het niet zo goed! Het heeft zelfs in mijn hoofd gespookt om te stoppen met bloggen. Want hoe beter een blog draait, hoe meer tijd erin gaat kruipen. Events zijn leuk, maar je ‘moet’ er wel naartoe natuurlijk!
Ik heb er met mijn man over gepraat, want uiteindelijk ben ik op de eerste plaats mama en vrouw en dan ook nog leerkracht!
Maar schrijven en creatief bezig zijn, dat is wel een uitlaatklep voor mij. Het zal een beetje ‘back to basic zijn’. Daarmee bedoel ik dat ik de ingeslagen weg van selectief zijn op gebied van events en samenwerkingen zal worden verder gezet en dat ik vooral ga bewaken dat mijn blogkindje Kreanimo trouw blijft aan zichzelf en ik dus ook aan mijzelf.
Het enige wat ‘moet’ in 2018 is elke donderdag een crea-cross artikel – al de rest zal worden aangevuld ‘as I see fit’ 😉

Take care en tot snel

Liefs Ilse

[inlinkz_linkup id=758367 mode=1]

27 Replies to “Dit wat mijn 2017! + spam jouw best gelezen artikel 2017!”

 1. Bij mij steekt met kop en schouders het hamburgerbroodje boven de rest uit, dan wel de EN-versie. De beste NL-blog die volgt is van de witte chocolade-botercrème.
  Als ik nu zo alles hier teruglees, was het inderdaad een jaar waar ontzettend veel is gebeurd, op allerlei gebied. Ik bewonder je om hoe jij alles toch maar hebt weten klaar te spelen en het hoofd boven water hebt weten te houden. Chapeau! Een mooie blog, een geweldig leuk gezin, een tof mens. Hele fijne jaarwisseling gewenst en een geweldig 2018! xxx

  1. Haha, jij hebt dus ook een Engels artikel dat het best heeft gewerkt! Ik blog nog te weinig in het Engels! Om de één of andere reden is me dat de laatste tijd helemaal ontglipt!
   Tja!
   Het was inderdaad een heftig jaar als ik zo terugkijk en toch valt het nog wel mee naar mijn gevoel! De hoogtes waren denk ik beter dan de laagte of zo, of misschien ben ik toch echt wel een positief mens! 😉
   Volgens mij heb ik ook in 2017 een echt (blog)vriendinnetje bij gekregen! 😉 Bedankt voor alles Nicole, de babbels, de koekjes, het luisterend oor! XXX

 2. Wat een jaar he, goed hoor dat je zo doorgaat als je beschrijft. Ik denk dat je zo ook het dichts bij jezelf blijft. Ik blijf je sowieso volgen!

  1. Dat dicht bij mezelf blijven is echt iets wat ik nodig vind. De paar keren dat ik een zijsprongetje maakte, viel me dat niet goed achteraf!

   Dankjewel! Ik blijf jou ook volgen! 🙂

 3. Ha Ilse, mooi overzicht! Ik heb mij zelf ook als doel gesteld voor mijn blog: gewoon lekker doen wat goed voelt en gaandeweg het allemaal wel zien. Vind het prettig om te lezen dat meer blogs die ik graag lees ook een beetje die instelling hebben. Dus fijn dat je niet stopt en lekker je eigen gevoel blijft volgen! Ik wens jullie het allerbeste toe voor het nieuwe jaar.

  1. Meer gelijkgezinde bloggers! Yay! Ik denk dat die gedachte ook doordringt in de manier waarop die bloggers schrijven en naar hun blog kijken…

   Ook een heel fijn jaar hoor!

 4. Blijf doorgaan zou ik zeggen, het persoonlijke van je blog maakt het ook zo mooi en herkenbaar voor veel mama’s denk ik. Ik kijk ook altijd uit naar creatieve uitspattingen. Heb ook een linkje toegevoegd waarin ik de dag omschrijf dat we onze pleegdochter voor het eerst zagen in het ziekenhuis. Fijne jaarwisseling!

 5. Mooi overzicht! Gelukkig ben je niet gestopt met bloggen. Ik volg je nu enkele maanden en vind vooral de persoonlijke blogs waardevol en mooi om te lezen. Ga zo door! Heel mooi 2018 gewenst.

 6. Een mooi overzicht! Ik volg je blog nu al een tijdje en ben heel benieuwd naar je artikelen in het nieuwe jaar! Een hele fijne jaarwisseling gewenst! x

 7. Leuk om te lezen, het is een mooi overzicht! Bij mij ia het beste artikel over het merk Idun mineral producten

 8. Ik dacht in eerste instantie dat ik een hoop gemist had van je artikelen, maar als ik het zo lees, ben ik toch aardig bijgebleven hier. Waarschijnlijk omdat je in al je diversiteit veel onderwerpen hebt die mij ook aanspreken.

 9. Wat een mooi overzicht! Bijna alle artikelen die je genoemd hebt, heb ik gelezen. In mij heb heb je er een trouwe volger bij dus. Ik wens jou en je gezin het allerbeste toe in 2018 !

 10. Wat een mooi jaar overzicht. Ik denk dat iedereen wel ups en downs heeft. Leuk om te lezen! Gelukkig nieuwjaar!

 11. Wat leuk! Ik kom hier nog niet zo heel erg lang lezen, dus heel wat dingen ‘wist’ ik nog niet 😉
  Ik schrok wel, toen ik las, dat je overwoog om te stoppen :-/ Niet doen hoor !

  1. Ja, ik heb er echt over nagedacht! Maar het heeft allemaal met keuzes maken te maken natuurlijk.
   Je ‘moet’ niet naar events waar je niet echt naartoe wil en je ‘moet’ niet schrijven over dingen waar je niet over wil schrijven! Niet als je geen blogger bent die van haar blog moet leven! Dus er is ruimte om te kiezen voor dingen of ze te laten liggen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.