Doeboek voor kindondernemers

Doeboek voor kindondernemers

Kinderen hebben vaak heel creatieve ideeën en bedenken de leukste oplossingen voor problemen. Ze bruisen van energie en willen vooruit! Ondernemer Kim Meijer vond dat daar iets mee kon gedaan worden en ontwikkelde het doeboek voor kindondernemers.

 

Motivatie

Als we vanuit de zelfdeterminatietheorie van Ryan en Deci gaan kijken naar ondernemen, zien we snel dat het logisch is dat er veel ondernemers zijn.
Volgens Ryan en Deci zijn er drie belangrijke elementen in motivatie: Autonomie, verBondenheid en competentie.
Als je dus zelf iets kan kiezen waar je jezelf competent in voelt en waarmee je een verbondenheid (om impact) mee kan creëren, dan kan dat dus héél motiverend werken. Ook bij kinderen.

Kindpreneurs ondersteunen

Als ouder is het dus een goed idee om kinderen die gemotiveerd zijn om een kindpreneur te worden ook te ondersteunen. Ze gaan er ontzettend veel van leren  tijdens hun reis in het ondernemerschap. Vaardigheden en ervaring die hen ook als volwassenen zullen helpen. Al dan niet als ondernemer.

Doeboek voor kindondernemers

Kim maakte een doekboek voor kinderen die graag hun eerste stappen willen zetten in het ondernemerschap.
Zoals de naam het zegt, is het boek ook écht om te doen. Stap voor stap helpt Kim de kinderen om van idee naar uitwerking te gaan.

Kinderen worden gestimuleerd om creatief om te gaan met problemen, door te zetten als het lastig is, plannen te maken, met de waarde van geld om te gaan.
En – misschien nog het allerbelangrijkste van alles – ze leren op zoek gaan naar oplossingen voor problemen waar de wereld naar vraagt.

Werkbladen die bij het doeboek gebruikt kunnen worden.

Op de website van Geldboompje kunnen kinderen extra downloads vinden die kunnen helpen bij hun grootste plannen. Onder andere een marktonderzoek, een groeiplan voor het geldboompje en zet ‘m op reminder kaartjes.

Inspirerende verhalen.

Op de website van het doeboek kunnen de kinderen verhalen lezen van andere kindondernemers die hen al voor gingen. Zo maakt Lotte armbandjes met een mooie tekst, maakt Anouk maakt natuurlijke zonnebrand, …

Welke kinderen worden kindondernemer?

Ik geloof dat er heel veel kinderen super toffe ideeën hebben die een centje kunnen opleveren! Zeker ook voor cognitief sterke kinderen zie ik kansen om hier uitdaging in te vinden. Je kan hen vaak extra motiveren als ze impact kunnen hebben op iets, als ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren en het gevoel hebben écht verschil te kunnen maken.
Uiteraard telt dit wel voor alle kinderen, maar als cognitief sterke kinderen motivatie verliezen, helpt het vaak om net op zoek te gaan naar datgene waar ze nog wel verschil kunnen maken.
Daar zou het doeboek dus zeker ook bij kunnen helpen.

Bezoek het instagram profiel van Kim – Geldboompje

Wat vinden wij van het doeboek voor kindondernemers.

Dit boek is een waardevolle tool om kinderen hun droom om te laten zetten naar winst. Ze doorlopen doorheen het boek de belangrijke stappen die ze als ondernemer moeten maken en trainen doorheen hun avontuur hun executieve vaardigheden.
Dit boek is niet gewoon om te lezen, het is er écht om mee aan de slag te gaan, om een heuse ondernemer te worden.

Je kan meer inspirerende verhalen, informatie en meer vinden op de website van Geldboompje. Je kan er ook jouw exemplaar kopen om jouw mini ondernemer van start te laten gaan.

 

Lees ook: Doeboek rond pesten. 

One Reply to “Doeboek voor kindondernemers”

  1. Het lijkt me een interessante en leuke manier voor kinderen om te leren over ondernemen! We moeten ze meer dan ooit stimuleren om hun creativiteit en ondernemerschap te ontwikkelen. Dank voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.