Brouwerij Bura Brew in Porec: Tip in Porec, Istrië, Kroatië

Brouwerij Bura Brew in Porec: Tip in Porec, Istrië, Kroatië

Mijn man is een liefhebber van bier. Als echte Belg kan dat eigenlijk ook niet anders.
In Macau zijn we op een zondagmiddag de biertempel gaan bezoeken met de collega’s. Thuis is er altijd wel een voorraadje bier!
En als we op vakantie zijn probeert hij steevast de lokale biertjes uit! Zo kwamen we op vakantie in Kroatië bij brouwerij Bura Brew in Porec terecht!

Het terras in Porec

Op vakantie in Porec, een stadje in Istrië, Kroatië gingen we op een terrasje wat drinken terwijl de kinderen genoten van een ijsje. Mijn man zijn oog viel op reclame voor een lokaal biertje en hij bestelde het.

Natuurlijk bestudeerde hij het label en hij vond zo dat het biertje werd gebrouwen in Brouwerij Bura Brew en dat ligt gewoon in Porec zelf, het dorpje waar we gezellig op het terras zaten!

Brouwerij Bura Brew

Bezoekje Brouwerij Bura Brew

Mijn man wilde dus erg graag eens een bezoekje brengen aan Brouwerij Bura Brew, zeker omdat die gewoon op de weg naar de camping lag.
Via de gps gingen we dus richting een industrieterreintje op zoek naar de desbetreffende brouwerij.

Het ontvangst

We belden aan en een héél vriendelijke mevrouw, die goed Engels sprak, deed voor ons open.
Mijn man legde uit dat hij één van hun biertjes geproefd had en zo was gaan zoeken waar het bier vandaan kwam en dat hij zo heel snel gevonden had dat brouwerij Bura Brew gewoon in Porec lag.

De mini rondleiding

De mevrouw legde uit hoe hun micro brouwerij in zijn werk ging. Ze waren met een team van drie. De hoofdbrouwer, de assistent brouwer (haar man) en zijzelf.
Zij nam de papierhandel voor haar rekening en ontving gasten in hun brouwerij, ze handelde de klanten af.

Momenteel hadden ze drie flesjes verschillende brouwsels te koop.
Het vierde biertje, dat wat mijn man ook had geproefd, was voorlopig alleen op vat te koop. Dat vond mijn man wel jammer, want dat was de dubbel hop!

Er stonden twee grote fermenteervaten van 1000 liter en 3 kleintjes van 500 liter in de brouwerij.
Ze vertelde dat ze per dag 1000 liter konden brouwen. In de voormiddag 500 liter en dan in de namiddag nog een keer.

Toen ik vertelde dat we Belgen waren zei ze: “Ohhh, maar dan hebben jullie vast veel meer gezien dan ik! Dit is dan echt een kleine brouwerij!”

Elk flesje hadden ze zelf vastehad. Ze bottelen namelijk zelf en doen de dopjes er op per flesje met een speciaal toestelletje!

Met Belgisch tintje

Ze hadden ook een limited edition gemaakt met Belgische gist. Dat flesje zie je op de foto met de reclamestand links naast het zwarte T-shirt! Dat bier was volledig uitverkocht. Dat kon ze ons dus niet meegeven. Maar aangezien het uitverkocht was, zal het geen slecht biertje geweest zijn, denk ik zo!

Welke biertjes heeft brouwerij Bura Brew nu?

Hieronder lijst ik de drie flesjes even op die in hun assortiment zitten en die wij hebben meegenomen om te proeven. Mijn man geeft even wat meer uitleg bij de verschillende biertjes:

  1. Opitimist Golden Ale – met het gele label: Licht biertje met hint van hop in de afdronk.
  2. Redsand Amber Ale – met het rode label: Irish Ale, meer moutige smaak met licht zoete afdronk.
  3. Tornado IPA – Istrian Pale Ale – met het blauwe label: IPA, maar met hop uit Istrië, vandaar Istrian Pale Ale. Zeer hoppig met een licht bittere afdronk.

Waarom Bura Brew als naam?

Bura is de naam van de typische sterke wind die voorkomt op de Adriatische zee. De brouwers willen hun bier linken aan die wind… koel en verfrissend, maar ook zonnig en gelinkt aan de zoute zeelucht!

Wij vonden het heel aangenaam om het korte bezoekje aan brouwerij Bura Brew te brengen en wat voorraad in te slaan. We raden bierliefhebbers ook echt aan om er eens binnen te springen en deze jonge brouwers een hart onder de riem te steken!

Als je dus in Istrië op vakantie bent en je houdt van bier, ga dan eens langs bij deze leuke, kleine brouwerij!

brouwerij bure brew

We zijn nog twee keer terug naar de brouwerij geweest om een voorraadje in te slaan.  Eén keer voor op de camping en één keer voor thuis en een paar andere bierliefhebbers. Mijn man zijn favoriet was het blauwe flesje.
Bij ons tweede bezoek waren ze net aan het bottelen.  Ook dat mochten we komen bekijken. Ons zoontje vond dat iets geweldig om te zien! En we zagen uiteraard ook het bewijs dat elk flesje door hun handen moet voor het kan verkocht worden!

Wij zijn fan! Van het bier en van de vriendelijke mensen die ons openhartig hebben ontvangen.
De foto van het flesje aan de zee komt van hun website en mocht ik vrij gebruiken.
Dus nog een keer: In de buurt van Porec in Croatië op vakantie? Dan ga zeker even langs bij brouwerij Bura Brew als je een bierliefhebber bent!

Lees ook: 8 tips voor als je op vakantie gaat in Istrië 

Take care en tot snel

liefs

Ilse

6 Replies to “Brouwerij Bura Brew in Porec: Tip in Porec, Istrië, Kroatië”

  1. Ik had vroeger een collega in Nederland, die echt alles af wist van bier. Alhoewel ik zelf helemaal geen bier lust, vond ik zijn verhalen altijd wel fijn om horen.

  2. Wat leuk en leerzaam! Ben zelf geen bierdrinker maar mijn vader houdt altijd wel van speciale biertjes. Die krijgt hij altijd op zn verjaardag en voor de andere feestdagen? lekker makkelijk. Ik ga deze ook voor hem onthouden. Bedankt voor de tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.