Origami vlinders met Kandinsky vleugels

Origami vlinders met Kandinsky vleugels

Vandaag deel ik met jullie een origami vlinders opdracht die ik een aantal jaar geleden in de klas heb gedaan met mijn leerlingen. Origami is een hele leuke manier om kinderen de mogelijkheden van papier te laten ontdekken en ik gebruik het dus ook jaarlijks in de klas! Maar omdat ‘gewoon’ vouwen ook maar ‘gewoon’ is, maakte ik er een extraatje aan vast!
Dieren is een super fijn thema om mee aan de slag te gaan! Het is ook veelzijdig! Jullie komen vast weer met super leuke ideetjes om te delen!

Onderaan deze post staat een linkparty. Dat wil zeggen dat als jij ook een leuke foto of een creatief project hebt dat binnen het thema van deze week (dieren) past, je dat onder kan gaan linken door de blauwe knop te gebruiken.

Wassily Kandinsky

De Russische kunstenaar Wassily Kandinsky heeft heel wat bekende werken gemaakt. Maar één van de werken die door de meesten wel zal herkend worden is die van de concentrische cirkels in vierkanten.

Afbeeldingsresultaat
Wassily Kandinsky – kleurstudie concentrische cirkels van website I require Art

 

Best grappig dat net één van je studies zo bekend wordt! In héél veel klaslokalen wordt deze opdracht gegeven. Ook kleine kinderen kunnen namelijk al snel kleurrijke cirkels maken! 😉

Origami Vlinders vouwen

Het filmpje dat ik destijds heb gebruikt is niet meer vindbaar! Maar dit filmpje laat perfect zien hoe je stap voor stap een origami vlinder kan vouwen. Best even oefenen met gewoon papier of gekleurd origami papier voor je aan je kunstwerkje gaat beginnen!
Vlinders zijn sowieso wel leuk om ergens als decoratie te dienen! Dus ze zijn zeker niet verloren!

Origami vlinders met Kandinsky design

Als je dan een wit blad neemt en je versiert het met leuke concentrische cirkels met viltstift, dan kan je dat blaadje natuurlijk gaan gebruiken voor jouw Origami vlinders met Kandinsky vleugels!
Toch hoeft het niet Kandinsky te zijn. Een Mondriaan Vlinder of een Van Gogh vlinder kan natuurlijk ook héél erg mooi zijn!

origami vlinders in kandinsky stijl

Als je papiertjes met concentrische cirkels klaar zijn (of met een andere kunstenaar als inspiratie uiteraard), dan kan je beginnen vouwen. Zorg ervoor dat je altijd met een perfect vierkant begint en dat je bij het vouwen altijd de vouwlijnen goed aandrukt! Dat maakt het vormen van je vlinder gemakkelijker!

Vrolijke origami vlinders in je interieur

Als je de origami vlinders wil gebruiken in je interieur zijn ze tof tegen de muur bijvoorbeeld of op een satéstokje in een bloempotje!

Dieren in de stijl van Piet Mondriaan tekenen

Linkparty tijd!

Deze week is mijn collega creatief blogger Els aan de beurt om een leuk project rond het thema dieren met jullie te delen! Ik ben super benieuwd en ik weet zeker dat het iets geweldigs gaat zijn! Ga zeker eens bij haar kijken op haar blog NobodyElse.

Mij rest nog om de link naar de linkup te delen. Heb je een leuk en passend artikel of een geweldige (instagram) foto die helemaal in het thema ‘dieren’ ligt? Dan mag je jouw link naar jouw foto, blogartikel, flickrpagina met dierenfoto’s,… komen plaatsen. Klik gewoon op de blauwe knop ‘add link’ en volg de verdere instructies op! Het is echt niet moeilijk!

Graag wil ik er even op wijzen dat het fijn is als jullie eens gaan kijken bij de leuke inspirerende posts die anderen komen linken! Reacties achterlaten of eens iets delen, daar worden we allemaal blij van en dat is de bedoeling van het hele crea-cross project!

Volgende week is het thema sprookje! Dat is ook super tof! Ik wens jullie een hele fijne eerste schooldag (als je in België woont), maar voor nu

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 Loading InLinkz ...

16 Replies to “Origami vlinders met Kandinsky vleugels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.