Lust – Ouderzonde 3: Hoe blijf je jezelf graag zien als mama?

Lust – Ouderzonde 3: Hoe blijf je jezelf graag zien als mama?

Het ouderzonden project, waarbij de zeven hoofdzonden werden vertaald naar ouders/mama’s toe zit ondertussen al aan deel drie. En het is nogal een privé zonde ook, want het gaat over lust, wellust, onkuisheid. Pfoe! *bloos*
Maar ik ben nu eenmaal de uitdaging aangegaan! En we moeten niet flauw doen, want lezers die hier al langer komen weten dat ik zelfs cadeautjes krijg toegestuurd die met dit thema te maken hebben! Dus…. here we go! Lust!

Getrouwde vrouw!?

De vraag was eigenlijk: ‘Hoe blijf je jezelf graag zien als mama!”, maar eerlijk is eerlijk, nu ik mama ben heb ik daar precies minder problemen mee om mezelf graag te blijven zien dan toen ik pas getrouwd was…
Elk huwelijk komt wel eens in een dipje, maar bij ons was dat er vooral in het begin. Ik hoorde al eens dat het eerste huwelijksjaar het moeilijkste is, maar toen heb ik er niet zo heel veel van gemerkt. Iets later werd het wel zwaarder voor ons.

Toch is daar geen universele lijn in te trekken, want ik ging even op Google intypen en ik vond inderdaad dat het eerste huwelijksjaar het moeilijkst was!
Maar ik vond ook terug dat het derde huwelijksjaar het gelukkigste jaar was en dat was hier absoluut NIET waar. Ook jaar 10 blijkt een beproeving, maar als je daardoor bent, dan lukt het wel!
Wat dan met al die koppels die uit elkaar gaan als de kinderen het huis uit zijn?!
Nope, ik denk niet dat er een duidelijke lijn in zit! Maar wel weet ik zeker dat veel huwelijken door diepe dalen en hoge pieken gaan!

Toevallig schreef ik een paar dagen geleden over het diepe dal waar mijn man en ik zijn uit gekropen! Dat heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar er waren nog geen kinderen.
Uit die vele gesprekken zijn ‘afspraken’ gekomen om ervoor te zorgen dat we open en eerlijk tegen elkaar zullen zijn en het altijd zullen vertellen als er iets zit te wringen. Want opkroppen kan echt helemaal verkeerd uitdraaien. We kwamen heelhuids uit een mega-crisis… en we beseffen heel goed dat dit helemaal anders had kunnen lopen!

En toen kwamen er kinderen – weg lust?

En ja, pas na die crisis kwamen er kinderen. En eigenlijk werd het toen makkelijker om aan onze relatie te werken. We hadden namelijk een diep dal achter de rug en er werden afspraken gemaakt waar we beiden heel veel energie in blijven steken. De lust zat zeker wel goed, want anders waren er geen drie gekomen hè! Hahahaha!

Veel reizen.

Mijn man reist veel voor zijn werk. Als hij dan wel in het land is, dan proberen we echt kwaliteit tijd in te lassen. We durven dan echt wel eens ‘over the top’ gaan. Die vele overuren kunnen maar ergens goed voor zijn, denk ik dan. 😉
We gaan dan bijvoorbeeld eens eten in een sterrenrestaurant.  Of we boeken een VIP arrangement voor ons twee bij een voorstelling van Cirque Du Soleil.

Maar ook cinema dates in een cosy seat of een wellness avondje in de sauna, we doen het allemaal. Je leeft maar één keer en het is belangrijk dat je als koppel ook aan je relatie aandacht blijft schenken.
Dat hebben wij ’the hard way’ ondervonden en dus lijkt het ons nu veel beter te lukken om ook effectief tijd voor elkaar te maken als man en vrouw, buiten het mama en papa zijn! Lust, wellust, onkuisheid, het hoort wel voor een groot stuk bij een relatie. Als dat stukje niet goed zit, gaat het ook helemaal fout!

Lust

Jaloezie

De volgende zonde is jaloezie. Ik ben helemaal niet jaloers aangelegd, dus dat is er weer één waar ik nog eens over na wil denken!

Ouderzonden op een rijtje

Ik schreef ondertussen al een aantal andere artikels in deze reeks:

Hoogmoed: waarom ik een goede mama ben
Hebzucht: wat ik niet deel met mijn kinderen

Zo – ondertussen kan dit artikel ook dienen als deel 3 van 40 dagen bloggen!

Take care en tot morgen (tja, 40 dagen bloggen hè *proest*)

Liefs Ilse

6 Replies to “Lust – Ouderzonde 3: Hoe blijf je jezelf graag zien als mama?”

  1. De lust zat zeker wel goed, want anders waren er geen drie gekomen hè! ?
    Mooi geschreven! Ik heb ook er ook een stuk over geschreven op mijn blog.

  2. Heel leuk geschreven. Ik zou daar zelf veel moeite mee hebben, als mijn vriend zo veel van huis zou zijn. Wij hebben gewoon heel veel tijd met elkaar nodig.

  3. Lang samen zijn is samen groeien met de bijbehorende pieken en dalen. Goed dat jullie er sterk uitgekomen zijn! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.