Hebzucht – Wat deel ik NIET met mijn kinderen?

Hebzucht – Wat deel ik NIET met mijn kinderen?

Als je de zeven hoofdzonden omzet naar de zeven ouderzonden, dan komen daar echt interessante vragen uit voort. Romina en Annelore, twee collega bloggers, hebben me echt aan het denken gezet. De vorige zonde, hoogmoed, vond ik niet zo heel moeilijk, al was het neerschrijven waarom ik mezelf een goede mama vond wel een beetje ‘raar’ om te doen. Deze tweede zonde in het lijstje is hebzucht en de vraag daarbij was: “Wat wil je niet delen met je kinderen!”

Je deelt toch alles?!

Mijn eerste gedachte was: “Eigenlijk deel ik alles met mijn kinderen, toch?!”
Ik deel mijn man, mijn huis, mijn tijd, mijn vreugde en ook zeker verdriet. Ik geef het laatste yoghurtpotje in de koelkast af om een glimlach te zien en ik deel mijn bed als ze ziek zijn. Als mama zet je jezelf vaak toch op de tweede plaats…

Maar toch… neen, niet ALLES!

Sommige dingen zijn van mij – mij – mij – aaahhhhhhh ! Hebzucht! 😉

Doet me spontaan aan dit fragment van Finding Nemo denken ook:

 

Hebzucht boven! Wat deel ik niet!

 1. Mijn Tony’s
  Die is echt helemaal alleen voor mij, nah!
  Te veel suiker in die oranje pakken ook, voor mijn kinderen.
  Slecht voor de tanden en zo!
  Tony is helemaal alleen van mij!
 2. Mijn parfum
  Toen ik op een gegeven moment op mijn slaapkamer kwam en de geur niet te harden was, begreep ik meteen wat er was gebeurd. De dames hadden mijn parfum allemaal uitgetest en door elkaar gebruikt. Ik heb wel wat flesjes van Dior en zo, dus die geurtjes zijn niet goedkoop. Ik ben toen best wel boos geworden. De flesjes zijn nu naar de badkamer verhuisd, want ondertussen was die gerenoveerd en was er een nieuwe kast met hoge schapjes. Schapjes, waar kinderhandjes niet bij kunnen! Mijn geurtjes staan nu daar.  Inthe kreeg van mij wel een flesje ‘Elsa Parfum’. Ze vraag als ze naar een feestje gaat ondertussen standaard of ze ‘Parfuntje’ op mag! Mij allemaal goed, zo lang ik mijn dure geurtjes maar niet moet delen!
 3. Mijn tekenmaterialen.
  Ik heb veel (te veel 😉 ) tekenmaterialen. Aquarelpotloden, brush markers, ecoline markers, ecoline, dure kleurpotloden, degelijke stiften…. En daar mogen mijn kinderen NIET mee werken. Dat weten ze ook.
  Niet dat ze zelf rommel hebben om mee te kleuren! Ik heb gezorgd voor degelijke viltstiften en kleurpotloden met meer pigment dan klei… Goedkope kleurpotloden hebben namelijk vaak weinig pigment en geven dus ook minder kleur af. Ik begrijp heus het verschil. Ergernis bij kleurpotloden die te weinig kleur afgeven herken ik zelf, dus ze hoeven echt niet met prul te kleuren.  Maar mijn spullen zijn ook echt die van mij!
  Ik breng vaak Washi tape mee voor mezelf, maar andere, vaak goedkopere, voor de kinderen. Want ze zijn net als mij wel graag creatief bezig!
 4. Mijn pumps!
  Klinkt misschien idioot, want vroeg klakte ik zelf op mijn mama haar trouwschoenen door het huis. Maar mijn pumps zijn hoger en vaak lak-pumps ook. Dat is gewoon gevaarlijk voor kinderen toch! 😉
  Dus ik kocht in de H&M hakken schoentjes in de maat van de meisjes om thuis prinsesje te spelen. Veiliger voor hen EN veiliger voor MIJN schoenen!hebzucht

Hebzucht zit er dus wel in.

En dus, na wat nadenken, kwam ik erachter dat er wel hebzucht in mij zit. Sommige dingen deel ik echte liever niet met mijn kinderen….

En weet je … dat mag ook gerust!

Meer lezen over ouderzonde nummer 2 – Hebzucht

Er zijn meerdere bloggers die dit thema hebben behandeld in het kader van de 7 ouderzonden.
Je kan hun blogs vinden door op deze link te klikken.

De volgende in de reeks ouderzonden is Luxuria – onkuisheid – lust. Goh, misschien moet ik maar een slotje zetten op dat artikel of zo! Hahaha

Take care en tot snel

Ilse

17 Replies to “Hebzucht – Wat deel ik NIET met mijn kinderen?”

 1. Herkenbaar hoor! Alleen sinds mijn dochter puber is pakt ze gewoon achteloos mijn spullen: kleren, parfum en make up zijn niet meer veilig… Maar stiekem vind ik dat ook wel grappig hoor.

 2. Goh ja, met die parfum zou ik ook niet kunnen lachen.. 🙂 Nu ik eraan denk zijn er ook wel wat mooie pennen die ik niet deel met mijn kinderen. En ze mogen ook mijn balpen niet gebruiken die ik gebruik om mijn winkellijstje te maken, want anders vind ik geen enkele bic als ik die nodig heb.. haha 😀

 3. Leuk stuk hahaha! We delen hetzelfde wel en hetzelfde niet. Alleen ‘hebzucht’….wat is dat? Gaat dat over het ‘hebben om het hebben’ of die kleine mooie dingetjes die je graag wilt ‘hebben’…. Schelpen waar je graag naar kijkt, die ene mooie roos voor in de tuin…?
  Ik wil geen groot huis of dure auto of sjieke jas…maar ik woon wel graag fijn en heb het warm…
  Jeetje, wat zet je me aan het denken!!!
  Goeie voor dit weekend. Dank je wel en lieve groet x

 4. Zo had ik het nog niet bekeken.
  Ha ha.. Tony.. zo herkenbaar. Niet direct Tony voor mij.. geef mij maar Zero Noir, maar als ik echt iets voor mezelf wil, dan durf ik het wel eens in een andere kast te verstoppen 😉

 5. Och Tony ik mis je wel eens.
  Ik deel ook niet alles met mijn vriend hoor. Zo hebben we beide onze gadgets en heb ik liever dat hij van het mijne afblijft. En das eigenlijk ook met mijn camera, niet dat hij er om geeft maar nee een foto ermee maken laat ik eigenlijk niet toe. Hebberig he. Nee hoor zeker voor kinderen is het goed dat ze leren dat niet alles voor hen is. Ik zie die van jou niet op grond van de super schreeuwen dat ze iets niet mogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.