Kopjes met kleur en patronen tekenen.

Kopjes met kleur en patronen tekenen.

Ik ben zo blij dat de zon weer eens van de partij was de laatste dagen. Het werd tijd, want het was wel heel somber en grijs! Misschien maar goed dat het thema kleur stond ingepland bij crea-cross! Jullie mogen beneden met de blauwe knop jullie creatieve projecten en foto’s die passen in het thema kleur allemaal toevoegen! Mijn leerlingen liet ik aan de slag gaan met viltstiften om kopjes met kleur te maken. Patronen maakten het geheel nog leuker.

Viltstiften gebruiken

Kinderen blijven viltstiften leuk vinden als tekenmateriaal. Ook de hele kleintjes vinden dat leuk, want de felle kleuren spreken uiteraard altijd aan. Die kleintjes kan je er ook perfect mee laten werken, als je maar de juiste stiften koopt! “Ultra washable” of zo! 😉

Viltstiften lenen zich goed voor kleinere projecten, want anders gaat het snel vervelen bij kinderen! Kies dus opdrachten uit die niet te veel tijd vragen!

Kopjes met kleur.

Ik liet de leerlingen starten met een A4 blad om het formaat van de tekening te beperken.
Er werd een verdeling gemaakt op het blad van 6 gelijke vakken op een blad. Er werden 6 rechthoeken van 10,5 x 8 cm. gemaakt. (Verdeling verticaal op 8, 16 en 24 centimeter en de rest werd er vanaf geknipt!)

Ontwerp een kopje.

De leerlingen gingen op zoek naar een kopje dat hun wel aanstond op het internet als basis om hun eigen ontwerp te maken. De één koos een kopje met ondertas, de andere enkel een kopje en nog een andere leerling een mok. Hierin kan dus al een stuk creativiteit in worden gestoken.

Kopje in kleur

Met een lichtbak (of raam) werd het kopje dan precies over gezet binnen alle vakjes. Ook werd er nog een verdeling tussen tafel en muur gemaakt! Dan werden de kopjes met een dikkere fineliner overtrokken.
In het schetsboek werd er gezocht naar patronen en kleurtjes die goed pasten. Deze konden dan met viltstift worden overgezet op de tafels en de muren en uiteraard ook op de kopjes in kleur.

Kunstenaar koppelen aan de kopjes in kleur?

Als je graag een kunstenaar koppelt (dit is vooral voor de leerkrachten die beschouwen in hun lessen, niet zozeer voor de mama’s die dit thuis gewoon doen met hun kinderen, maar het kan wel!), dan is Romero Britto zeker een optie!

kopjes met kleur

Linkparty – Kleur

Tijd om jullie ook de leukste ‘kleur’ projecten te laten linken via de blauwe knop! Zoals elke week is ook Melanie van de partij! Zij deed iets met waskrijt hartjes… ga dus zeker eens bij haar langs!

[inlinkz_linkup id=765100 mode=1]

6 Replies to “Kopjes met kleur en patronen tekenen.”

  1. Dit ga ik binnenkort met mijn dochter proberen, gaat ze heel erg leuk vinden. Ik probeerde links aan je linkparty toe te voegen maar geen van allen lukt 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.