Bucketlist 40 voor 40 – Wat ik nog wil zien en doen.

Bucketlist 40 voor 40 – Wat ik nog wil zien en doen.

Een dik jaar geleden stootte ik op de blog van Gerhilde en zij had een bucketlist op haar blog gezet met dertig dingen die ze graag voor haar dertigste wilde doen. Ik schoot in de lach, want voor mij was dat natuurlijk schromelijk te laat! De dertig ben ik al lang gepasseerd, ik ga naar de veertig toe!  Hahahaha! En toen begon ik te tellen hoeveel maanden voor ik 40 word? Dat bleek dan nog 40 maanden te zijn rond die tijd. Ik wilde er toen een artikel over schrijven, maar het was druk en mijn man was zo veel weg en toen werd ons zoontje zo ongelukkig in de klas,…. Het kwam er maar niet van! Vorige week maandag werd ik 37! Nog 36 maand en ik mag 40 kaarsjes uitblazen en weer dacht ik terug aan mijn 40 voor 40 bucketlijst en aan S die vorig jaar haar plaats tussen de wolken ging zoeken. Ze was een voorbeeld van positiviteit.  Voor zichezelf kocht ze het boekje ‘bucketlist’, want, zei ze zelf: “Dat gaat niemand meer voor mij kopen…”
Ze liet me weer beseffen dat het zo belangrijk is om te kiezen voor het leven, voor dingen die je echt wil en om negatieve dingen uit je leven te bannen. Vandaag deel ik dus mijn 40 voor 40 bucketlist. Kleine en grote dromen die ik graag zou zien gebeuren voor ik 40 word. Niet als een ‘ik moet lijstje’. Wel als een  ‘Ik hoop en droom over lijstje’. En euhm – na mijn 40ste mogen ze ook nog hoor! 😉
Maar ik ga zien hoe ver we ermee komen…

Bucketlist – reizen en tripjes

 1. Reizen naar Canada.
  Vorig jaar werden mijn man en ik uitgenodigd op een huwelijk in Canada. Helaas kon ik door mijn job er niet naar toe. Maar de droom om naar Canada te reizen is er wel heel groot door geworden. Graag zou ik dus naar Canada reizen (in de zomer 😉 )
 2. Met de kinderen naar Parijs.
  Vorige zomer waren wij met het hele gezin in Macau, het Las Vegas van China. Heel tof om eens te doen. Er stond ook een Parisien – met een mini Eiffeltoren aan de voorkant. Sinds onze zoon die toren heeft gezien en weet dat er een nog grotere ‘echte’ toren bestaan, wil hij absoluut naar Parijs. Graag wil ik dan ook samen met de kinderen een Citytrip naar Parijs maken.
 3. Italië-reis met school.
  Eén van de landen die echt mij hart heeft gestolen is Italië. Elk jaar reist onze school met de zesdejaars een tien dagen rond daar. Ze zoeken altijd begeleiders. Helaas vond ik de kinderen altijd net iets te klein, maar nu komt stilaan de tijd dat het wel zou kunnen. Ik heb altijd gezegd ‘ooit’. En misschien moet ik dat dus maar doen voor ik 40 ben geworden!
 4. Met het gezin naar ergens in Scandinavië, want het lijkt me daar zo vreselijk mooi!
 5. City-trip naar Barcelona.
 6. Het Noorderlicht zien.
 7. De Niagara watervallen zien.
 8. Met het hele gezin naar Rhodos gaan om onze huwelijksreis over te doen.
 9. Dublin bezoeken.
 10. Legoland bezoeken met de kinderen, vooral de zoon – want dat moet indruk maken op onze kleine lego fan!
 11. Terug naar Nantes, maar deze keer met de kinderen!

  Bucketlist huis en tuin

 12. Genoeg geduld opbrengen om een Orchidee ook effectief terug bloemen te laten krijgen.
  Mensen die mij kennen weten dat ik absoluut geen groene vingers heb. Ik heb vooral plantjes die low maintenance zijn! Anders overleven ze het niet. Ik vind orchideeën prachtige bloemen, maar om de één of andere reden bloeien ze uit en krijgen ze nooit nog een bloem. Op den duur gooi in het ding gewoon in het compostvat! Ik doe iets fout of heb er echt geen geduld voor!
 13. Een huis dat enkel energie haalt uit hernieuwbare energiebronnen. Ons dak ligt al vol met zonnepanelen, maar we dromen van nog meer panelen en een zonneboiler.
 14. Een fatsoenlijke oprit zonder één enkele conifeer en zonder één enkele modderpoel of plas.
 15. De garage achter in de tuin omgebouwd hebben tot loungeruimte. (Mag met sauna en bubbelbad, maar hoeft niet! 😉 )
 16. Een groendak aangelegd hebben op ons dakterras boven.
 17. Het hele huis terug van boven tot onder geschilderd hebben, inclusief de deuren.
 18. Een nieuw werkblad voor mijn keuken.
 19. Een nieuwe zetel, want na drie kinderen heeft hij echt zijn beste dagen gehad.
 20. De gang helemaal afgewerkt hebben met eye-catcher lamp!
 21. De bureau helemaal herinrichten.
 22. Het ateliertje eindelijk helemaal afwerken en in gebruik nemen.
 23. Een buitenkeuken installeren bij de loungeruimte van punt 14.
 24. De planten in mijn Urban Jungle levend houden… en liefst ook die daarbuiten! 🙂

  Bucketlist persoonlijk

 25. Mijn streefgewicht halen en houden.
 26. Terug beginnen hardlopen.
 27. De gezonde voedingsgewoonte blijven aanhouden.
 28. Inschrijven voor een cursus voor volwassenen schilderen. Gewoon omdat ik dat zo graag doe en er meer tijd in wil gaan steken.
 29. Leren naaien met de naaimachine
 30. Minstens drie grote haakprojecten die hier liggen afwerken!
 31. Een patroontje ontwerpen om te koop aan te bieden. (Tegen een héél lage prijs! Daar ga ik echt niet rijk van worden!)
 32. De tatoeage laten zetten die ik al zooooooo lang wil hebben!
 33. In een sterrenrestaurant gaan eten.
 34. Meer fotograferen – en dan liefst niet de kinderen of op reis, maar bewust een onderwerp gaan fotograferen.
 35. Minder kleding kopen. Want sinds onze reis naar Macau vorige zomer ben ik tot het besef gekomen dat met veel minder kleren je ook al een heel eind weg komt!
 36. Meer foto’s laten printen en/of gebruiken in de woning om herinneringen te herbeleven.bucketlist

  Bucketlist/doelen Blog

 37. De blog laten groeien tot 10 000 unieke bezoekers per maand. (Binnen drie jaar zou ik dat toch mogen halen, misschien kan ik het nog wel bijstellen, dat doel. – Naar boven hopen we dan hè)
 38. Mijn you-tube carrière starten. Nee, ik word geen Enzo Knol! Ik wil gewoon wat filmpjes maken over ‘how to’ – die ik dan ook in de klas kan gebruiken! Ik verwacht daar niet veel van, maar ze zullen mij wel enorm helpen in mijn lessen.
 39. De webshop die al zo lang in mijn hoofd zit eindelijk uitwerken/opzetten.
 40. Een tarievenlijst uitwerken, want ‘men’ vraagt ernaar en ik heb hem nog steeds niet!

Zoals jullie zien een hele lijst met veel reisjes en plaatsjes en ook veel wensen voor ons huisje.

We zullen zien wat er nog op staat op 29 januari 2021 😉

 

17 Replies to “Bucketlist 40 voor 40 – Wat ik nog wil zien en doen.”

 1. Een vriendin vertelde me onlangs dat ze ook een bucket list heeft met dingen die ze voor haar dertigste wil doen. Toen heb ik erbij stilgestaan dat ik dat ook eens zou moeten doen. Al is het voor mij te laat om nog een heleboel dingen voor mijn dertigste te verwezenlijken, aangezien ik binnen 1,5 maand dertig word. Nu ik jouw blog lees, krijg ik toch ook weer goesting om een lijstje op te stellen met dingen die ik voor mijn 35ste of 40ste verjaardag wil doen. Daar ga ik werk van maken!

 2. Nou, ik ben het meest benieuwd naar het resultaat van die tattoo! Grappig, ik had niet gedacht dat ik ouder zou zijn dan jij. Soms vergeet ik mijn eigen leeftijd. Ik heb nog maar een paar maandjes voordat ik 40 word. Dus een lijstje is wel een erg leuk idee, maar ik moet ook zeggen… ik heb tot nu toe alles wel gedaan wat ik echt wilde doen. Ik wilde graag voor mijn 40e zwanger zijn van de tweede (dat is zelfs gelukt inclusief bevallen) en de reis naar Nieuw Zeeland stond op mijn lijst. Maar die doe ik dan op mijn 40e. Telt ook nog mee, toch?

 3. Wat een mooie en leuke lijst. Veel zeker haalbaar. Grappig om te lezen welke bucket dingen van je huis rn tuin op je list hebt staan. Ik gok dat een ieder met dezelfde (onafgemaakte, te vervangen, etc.) soort zaken zit. Ik in elk geval wel, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.