8 tips voor reizen naar Istrië Kroatië op een rijtje

8 tips voor reizen naar Istrië Kroatië op een rijtje

Vorige zomer gingen wij voor het eerst op reis naar Kroatië. We hadden er al heel veel goeds over gehoord, maar waren er zelf nog nooit geweest! We gingen naar Porec in Istrië en vandaag zet ik onze tips op een rijtje:

Porec, een mooi stadje in Istrië

Porec zelf is een gezellig stadje dat je zeker eens bezocht moet hebben. Bij het Italiaans restaurant Rialto aan de zee zijn wij een paar keer gaan eten. Het uitzicht is er geweldig. Je zit bijna in de zee. Op een paar plaatsjes kan je zelfs gewoon met een trapje in de zee wandelen. Dat levert mooie fotootjes op!

Het aquarium

Wat je voor mijn part mag overslaan is het aquarium in Porec. Je ziet er overal reclame van en in de winkelstraat staan zelfs mensen die worden betaald om met een wegwijzer in het midden van de straat te staan om je naar het aquarium te lokken. Helaas is het vrij prijzig voor wat het is en vond ik de verblijven van de dieren zeker niet altijd groot en/of zuiver genoeg.

Pirates Candy shop

In de winkelstraat ligt ook ‘The Pirates Candy Shop’. Het is een keten die je over heel Istrië gaat terugvinden, maar het is wel echt cool gestyled. De winkel staat vol met houten vaten waar de snoepjes in liggen. De snoepjes zijn ook afgestemd op het piratenthema. Heel erg leuk, maar ook heel erg verleidelijk! Waarschijnlijk ligt deze winkel over heel Kroatië verspreid, maar dat weet ik natuurlijk niet zeker!

 

Rovinj

We deden een boottrip naar Rovinj en Lim, ook dat was zeker wel de moeite. Het is een zeer mooi stadje en het is er gezellig met de kleine steegjes. Er zijn ook heel mooie winkeltjes!

 

Dolfijnen spotten

Er zijn verschillende excursies te boeken in de haven van Porec. Wij gingen voor een excursie dolfijnen spotten in het wild. Dat werd echt een groot succes:

Lees meer over Dolfijnen spotten in Porec

Lokale brouwerij.

In Porec zelf, in het industrieterrein ligt een kleine brouwerij die door drie super toffe mensen wordt uitgebaat. Hun Engels is zeer goed en ze geen graag een rondleiding. Mijn man was fan en nam nog een voorraadje bier uit Istrië mee naar België! Een aanrader voor bierliefhebbers!

Lees meer over brouwerij Bura Bru

Grotten en tractoren

Als daguitstap kan je de Baredine Grotten en het tractor museum, die vlak naast elkaar liggen perfect combineren. Hou de grotten voor een warme dag! 😉

Tractor story

Lees meer over de Baredine Grotten en Traktor Story

Plitvice meren

Hoewel de Plitvice meren toch een dikke drie uur van Porec liggen en dus helemaal niet in de buurt van Istrië, raden we toch aan om ze te bezoeken. Zeker als je niet meteen nog een keer naar Kroatië gaat. De meren zijn wondermooi en een echte must see! Hou best wel rekeningen met een paar goede tips!

Wat je moet weten als je de plitvice meren gaat bezoeken.

Lees ook: Tips voor een autovakantie met kinderen. 

Kroatië is een heel mooi land en we gaan er zeker nog eens naartoe, maar dan waarschijnlijk naar een andere streek! Laat je verrassen door de mooie natuur en vooral… geniet!

Wil je trouwens je kinderen een soort dagboekje laten bijhouden over een reis die ze maken? Daar heb ik een leuke gratis printable voor een travel journal voor. 

Take care
Liefs Ilse

Ben jij al naar Kroatië geweest? Heb je de Plitvice meren al bezocht? Wat is nog een aanrader voor ons om te bezoeken bij een volgende reis naar daar? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.