Travel journal printable voor kinderen – Gratis

Travel journal printable voor kinderen – Gratis

Als je op vakantie gaat is het een kunst om zoveel mogelijk dingen ‘op te slaan’ als herinneringen. Dat lukt ook meestal wel goed. Toch mis ik bepaalde dingen van toen ik een kind was en op vakantie was. Mijn nichtje is dan weer super goed in het onthouden van details van al die kampeer reizen! Ik ben echter héél wat vergeten. Dat gaf me het idee om een travel journal te maken om af te printen. Op die manier kunnen de kinderen wel aanduiden en onthouden wat ze op vakantie hebben gedaan! 

Fotografie

Gelukkig is er ook fotografie. Toch blijft het anders als je in levende lijve ergens staat dan dat je terug kijkt naar de foto’s. Maar foto’s en deze travel journal samen, dat moet een mooie combinatie geven om herinneringen op te halen. Zowel voor kinderen als grotere kinderen is dit dus een leuke manier om dingen te gaan onthouden! Druk hem dus zeker af voor je vertrekt voor een grote reis, of gewoon op weekend. 

Travel journal printable

Deze blaadjes van je travel journal printable kan je uiteraard afdrukken en in een A5 schriftje plakken. Ik opteer voor een schriftje met spiralen.  Dat is gewoon handiger:

Deze komen van bij de Wibra en kosten het reuze bedrag van 1 €.
Het paspoort moet maar 1 keer worden afgedrukt en moet je plakken op de eerste bladzijde.
Je moet bolletjes (laten) kleuren voor elke dag dat je weg zal zijn.
Ik heb 9 weken bolletjes voorzien omdat de vakantie in België 9 weken duurt.  (Lucky you als je ook effectief zo lang op vakantie gaat, maar de bolletjes heb ik toch maar gezet, just in case!)
Als je op wereldreis gaat voor een jaar, heb je dus niet genoeg bolletjes en mag je dat blad een aantal keren extra afdrukken of gezellig bolletjes bijtekenen!

Voor elke dag dat je op reis gaat druk je de volgende invulblaadjes af.
Je moet (laten) invullen welk weer het was, wat er werd bezocht en wat er werd gegeten, hoe leuk het was,….

Als je trouwens niet of reis gaat en je kinderen durven het zinnetje ‘Ik verveel me!” wel eens gebruiken, dan heb ik nog een tip voor je! Maak een “Ik verveel me doos!”
Instructies en benodigdheden kan je vinden in dit artikel. 

We hebben deze journal zelf nog niet kunnen uittesten!  Deze zomervakantie gaan we naar Kroatië en dan gaan de boekjes mee!
Voor elk van de drie hier in huis één. (Of stiekem 4 of zo-één voor mezelf!  Altijd een beetje kind blijven)!

  Neem jij een travel journal mee? 

[inlinkz_linkup id=700671 mode=1]

28 Replies to “Travel journal printable voor kinderen – Gratis”

  1. Dankjewel! Het is gewoon vaak zo dat die dingen in het Engels wel te vinden zijn, maar in het Nederlands is het wat anders! 🙂
   Ik wil hem ook nog vertalen in Duits en Frans, maar daar heb ik wat externe hulp voor nodig om de taal even te checken!

 1. Wat een tof idee! Wij hielden vroeger als kind ieder een vakantie plakboek bij met knutselwerken, tekeningen en verhaaltjes van wat we hadden gedaan en plakte zelfs bonnetjes en folders in. Ik heb ze nog steeds, zo leuk om terug te kijken!

 2. Wat een goed idee! Ik was ook zo’n kind dat vroeger op vakantie plakboekjes maakte. Met een dagboekje, en het inplakken van foto’s uit folders, restaurantbonnetjes, parkeerticketjes, … Heerlijk om nu terug te lezen!

  1. Ik heb dat met mijn schetsboeken en dagboeken wel, maar van mijn reisjes heb ik dat nooit gedaan! Jammer, maar voor mijn kinderen later misschien ook een leuke herinnering. 🙂

 3. Pingback: Travel journal printable voor kinderen – Gratis – Travel
 4. Pingback: Reisetagebuch zum Ausdrucken für Kinder – Kostenlos – Hochzeit Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.