De ik verveel me doos. Altijd plezier in de vakantie!

De ik verveel me doos. Altijd plezier in de vakantie!

Welkom! Vandaag een extra welkom aan de mensen die voor het eerst hier komen! Grote kans dat je dan via mijn collega’s Blond en Bruin hier gekomen bent! Want vandaag doen we nog eens een crea-hop! Voor al diegenen die nu een vreemd gezicht trekken, no worries, ik leg het je zo allemaal even uit! Blijf zeker hangen! Vandaag deel ik met jullie de ‘Ik verveel me doos’.Β  Een super simpele diy, die je samen met je kinderen kan maken, maar waar je achteraf ook nog wat aan heb!

Crea-hop – Thema vakantie!

Een hop is in blogland een soort ketting van bloggers die allemaal naar elkaar linken. De laatste linkt terug naar de eerste en dan ben je rond geweest. In deze ‘crea’ ketting doen, zoals je al kan vermoeden, enkel creatieve bloggers mee. Ze delen vandaan allemaal rond het zelfde thema een DIY of knutsel project. Maar wat nog toffer is… je kan bij elke deelnemer ook iets winnen! Zeker de moeite om eens rond te gaan dus! De acties lopen tot 28 juni, dus als je vandaag even geen tijd hebt, kom dan gezellig even terug voor de 28ste!

Ik verveel me!

Ik hoor vaak dat ‘Ik verveel me’ zowat het meest gebruikte zinnetje is bij kinderen tijdens de zomervakantie. Vervelen is trouwens ook helemaal niet erg! Het zijn op die momenten dat ik bijvoorbeeld mijn beste ideetjes krijg! Toch is het ook wel super leuk als je kinderen dan iets kan aanbieden tegen dat vervelen. Vandaar laat ik jullie vandaag de ‘Ik verveel me doos’ zien.

Ik verveel me doos

Mijn kinderen en vervelen.

Eerlijk? Die van mij zeggen dat zinnetje echt niet vaak. Ze proberen het wel eens als ze héél graag TV willen kijken, maar echt vervelen doen ze op zo’n moment niet echt! Toch leek het me tof om een doosje te maken waaruit ze dan toffe, creatieve, dingen konden kiezen voor als het eens niet gaat tijdens de zomervakantie.
De doos kan ook andere lettertjes krijgen en dan wordt het een ‘De op vakantie doos’! πŸ˜‰

De Ik verveel me doos – stap voor stap

Koop de spulletjes die je nodig hebt.

Ik kocht een leuke blinkende cadeau doos en van SES het pakket met houten knutsel letters.


Met een pakje vakantiestickers erbij was het materiaal al snel compleet!

Laat de kinderen de letters schilderen.

Hah, grappig, want als ze schilderen, dan vervelen ze zich al niet! Dus de doos maken is ook een anti-verveel activiteit! πŸ˜‰
Uiteraard moeten de houten lettertjes dan héél goed drogen voor er meer meer kan gebeuren. Dat is met kinderen natuurlijk niet zo simpel, of ten minsten, ongeduldig zijn hebben ze van mij gekregen, denk ik! Hahaha!

houten letters SES

Plak de letters op de doos

Met knutsellijm plak je dan de letters op de doos. In de SES houten letters doos zitten ook glitter stickers. Stickers en andere versieringen zijn optioneel, maar hier vinden ze het geweldig!

Vul de ‘Ik verveel me doos’

Ik vulde de doos met een aantal leuke, en goedkope creatieve projectjes.
Ondertussen heeft onze oudste dochter al vijf keer gevraagd wanneer ze iets uit de doos mag nemen, maar ze moest wachten tot ik van alles foto’s had gemaakt en het artikel had geschreven. (Het leven van een kind van een blogger! πŸ˜‰ )

Crea-hop winactie

Vandaag kan je bij mij de inhoud voor een ‘Ik verveel me doos’ winnen EN een houten letters pakket van SES om zelf je eigen doos te knutselen!
Wat moet je daarvoor doen? Heel simpel, reageer hieronder de blog. De winactie bij mij zal lopen tot 30 juni omdat ik zelf leerkracht ben en die laatste dagen super druk zijn!
Wil je een extra lootje? Ga dan naar de pagina van de blog en deel de foto over deze winactie.

Hop je verder?!

Ik stuur jullie graag door naar mijn collega Dorien op haar blog Antonetta.

Bij Dorien vind je leuke artikelen over eten en knutselen, over groene dingen… . Ik krijg bij haar blog meteen een gezellig gevoel!

Crea-cross

Elke week op donderdag ben ik ook de host van een linkparty in een bepaald thema. Deze week is dat vakantie. Ik ben Anne dan ook enorm dankbaar dat ze het thema van deze hop gelinkt heeft aan het mijne! Heb je zelf een super leuke DIY over vakantie of een geweldige (openbare) foto die binnen het thema past. Dat kan je via de blauwe knop jouw prachtige resultaat delen. Ben je blogger? Dan kan je uiteraard ook jouw artikel linken!

Ik wens jullie alvast nog een super gezellige hop en veel succes met de winacties waar jullie aan gaan deelnemen! Hopelijk tot ziens

Take care
Ilse

Karlijn mag me een pb-tje doen met haar adres! πŸ™‚

Ik heb een samenwerking met SES, maar deze spulletjes heb ik zelf gekocht omdat ik een ‘geweldig idee’ had! Deze post bevat ook affiliate links. Dit wil zeggen dat als je overgaat tot aankoop via deze link, dat wij een klein procentje krijgen. Het kost je uiteraard niets extra!Β 

 Loading InLinkz ...

66 Replies to “De ik verveel me doos. Altijd plezier in de vakantie!”

 1. Dit zou superleuk zijn om onze twee jongens even bezig te houden! Hoewel ze vaak ook ideeen hebben om mama aan’t knutselen te zetten en zelf gewoon kijken πŸ˜‰ maar maakt niet uit hoe ze quality time willen vullen natuurlijk πŸ™‚

 2. Die is leuk! Ik doe mee voor onze tweeling Eva en Lucas πŸ˜€ Ideaal voor in de vakantie dus πŸ˜€

 3. Super leuk! Doe graag mee! Ik verveel me hoor ik vaker in de vakantie. Ze houden van schilderen stickers en knutselen! Dus dit is perfect!

 4. Wat leuk dat je iedere donderdag een soort hop doet! Ik ga zeker terugkomen! πŸ˜€

  De ik verveel me doos gaat er hier zeker komen, goed idee! Ik doe dan ook graag mee met je winactie, ben erg nieuwsgierig naar de inhoud namelijk! πŸ˜‰ Onze pleegzoon heeft vaak dagen dat hij zich de hele dag verveelt, het maken van de doos is sowieso een leuke activiteit en wie weet gaat het daarna ook helpen. Zou superfijn zijn!

  Fijne dag!!

 5. Ik doe graag mee voor onze kinderen
  Ze zeggen altijd dat zij zich vervelen
  HOE?? Ze hebben tonnen vol speelgoed! πŸ˜›

 6. Dit is serieus nu net iets waar ik naar op zoek ben! Niet zozeer een ik-verveel-me-doos, maar ik zocht wel een leuke doos voor mijn zoontje zijn verzamelwoede. We hebben nu een schoenendoos omgedoopt tot ‘dingen-doos’ waarin hij alles mag doen wat hij wil bewaren: Takjes, steentjes, eikeltjes, blaadjes, schelpjes etc, en als de doos vol is en hij wil nog meer bewaren moet ie er eerst iets uithalen weer. Dus dit is echt zo leuk, om hem zijn eigen dingendoos te laten versieren eerst, 100 keer leuker dan een kale schoendoos!
  Danielle onlangs geplaatst…Rustig shoppen in de Primark (het kan echt)My Profile

 7. Oooh heel leuk idee! Toevallig heb ik een zoontje die heel graag knutselt en eentje die zich snel verveelt… barabing barabong de perfecte combo toch πŸ™‚

 8. Wat een leuk idee zeg. Ik ga dit zeker uitvoeren. Maar liever win ik dit, want als werkende moeder heb ik het al druk genoeg. Nu verzin ik ook dingen maar daar hebben de meiden dan net geen zin in. Met zo’n doos kunnen ze zelf kiezen. Veel handiger.

 9. Wat een tof idee! Met 3 kinderen waarmee ik straks 6 weken zomervakantie inga…. ik denk erg welkom! Want welke moeder kent het zinnetje “ik verveel me…. ” niet? Haha.

 10. Heel leuk idee! Dat doet me denken aan een boek dat ik vroeger had. Moeder ik verveel me niet. Dat stond vol leuke weetjes en knutselideeΓ«n. Tot het op een gegeven moment kwijt was. Ik heb er uren naar gezocht (…wel goed tegen de verveling πŸ™‚ ). En 30 jaar later heeft mijn moeder het teruggevonden tussen de postzegelcollectie van mijn vader! Dit boek doe ik nooit meer weg!

 11. Ik ga dus zeker doen voor mijn zoon. Die verf en de letters ook in de doos…. super gaaf idee. En ja die van mij roept het ook als hij op de x-box box wil….. op de camping zeker handig voor als het regent ! Super leuk ! Bedankt voor het delen !!

 12. Wat fijn dat er mensen zijn die zo creatief zijn en zulke leuke dingen bedenken. Ik doe graag mee voor mijn zoon en dochter!

 13. Onze dochter verlaat de kleuterschool en leert dus volgend jaar lezen/schrijven. Ze heeft al veel interesse in lettertjes en dit lijkt me dus superleuk voor haar

 14. Wat een goed idee! Want 6 wkn vakantie zijn hier ook vaak veeeeel te lang. Dan komt die verveling om de hoek kijken. Ik loot heel graag mee

 15. Wat een leuk en origineel idee voor de vakantie! Ik ga er denk ik ook eentje maken! Blauwe papiertjes voor slecht weer en roze voor bij mooi weer

 16. Wat een mooie ik verveel me doos hebben je dochtsers en je zoon? ervan gemaakt. Ik sla deze lieve actie over zoonlief heeft afgelopen jaar een heuse schatkist gehad waar van alles in zit en gaat en waar hij elke dag gebruik van maakt een soort ik verveel me niet schatkist dus πŸ˜‰

 17. Heel leuk voor mijn creatieve dochter. Gelukkig verveelt ze zich zelden. Maar voor die momenten is een Ik verveel me doos, een hele goede oplossing.

 18. ooohh superleuk zeg!! wij gaan helaas niet op vakantie dit jaar, daarom denk ik dat we deze zomer van onze zoon het zinnetje ik verveel me zo vaak gaan horen🀣
  Een doos als deze zou een geweldige uitkomst zijn, dus deze mama doet graag mee!πŸ€

 19. oh wat leuk zeg, onze vakantie zit er al op en de schoolvakantie begint over 2 weken dus… we kunnen deze doos vast goed gebruiken om onze kleuter te vermaken met alle vriendjes die nog wel gaan…

 20. Dit is echt een perfect idee voor de vakantie. Als je hier niet achter de schermen mag dan is het vaak ik verveel me. Toch zijn ze gek op knutselen dus lege doos zou perfect zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.