Wat als je man ontslag neemt? Dan moet je slikken!

Wat als je man ontslag neemt? Dan moet je slikken!

Het is niet dat ik het niet zag aankomen! Ik heb daar een neus voor als mijn man ergens mee zit! En dan die welbewuste morgen, zuchtte hij diep toen hij naar zijn werk moest vertrekken! “Amai, wat een zucht! Waar zit je mee?!”
“Het gaat niet meer! Ik krijg mezelf niet meer gemotiveerd!”
“Oei, dan moet je denk ik eens goed gaan nadenken!”
Een uur later kwam hij me vertellen dat hij zijn ontslag had ingediend!

Ontslag? – Slik

Ik viel zowat achterover! Het is zoals ik zei, ik had het al wel zien aankomen eigenlijk. Ik heb zelfs gezegd dat hij er misschien eens over moest nadenken om ander werk te zoeken op bepaalde momenten. Toch verschrok ik wel een beetje! Ik had net op school gezegd dat ik volgend jaar 60 procent wilde werken. De andere 40 wil ik graag zelfstandig content creator zijn!
Ik moet niet flauw doen, mijn man verdient goed zijn brood! We zullen nu binnenkort terugvallen op een héél pak minder centjes.

En het was nog niet duidelijk wat hij dan wel wilde doen! Ander werk zoeken? En waar dan?
Of misschien wel zelfstandig beginnen…
We wisten alleen dat hij 2 maand opzeg had en nog wel wat verlofdagen op op te nemen.

Waarom hij dan ontslag nam

Als ik nu vertel tegen mensen dat hij ontslag heeft genomen dan krijg ik te horen: “Ah, ja, maar dat reizen was er te veel aan geworden zeker?!”

Lees ook: Wouter blogt over werken in China

Euhm niet dus! De projecten waarvoor hij heeft gereisd waren uitdagend, leuk, spannend!
Nu die projecten achter de rug waren, was het weer het ‘gewone’ werk en net dat stak tegen! Niet de werkgever, de collega’s, ,…
Tja… wat doe je als je het werk zelf niet meer leuk vindt? Dan neem je ontslag! Terecht!
Het was volgen van het buikgevoel en dat is iets wat soms moet gebeuren.

Boekhouders en verzekering over de vloer

Omdat voltijds zelfstandig worden toch altijd wel een droom geweest is, kwamen er de voorbije weken heel wat bezoekjes voorbij. Hij is al bij drie boekhouders geweest. De verzekering is hier geweest. Er is veel gebabbeld over de mogelijkheden…

Zelfstandig? Dan moet hij nog veel werken eh!

Toen ik dat dan weer vertelde tegen sommige mensen dat hij na zijn ontslag de piste van zelfstandige ging onderzoeken, zeiden sommigen: “Maar, dan moet hij nog hard werken, hoor!”
Ja, euhm?! Dat is ook nooit het probleem geweest en zal het denk ik ook nooit worden. Mijn man werkt graag! Zolang het leuke en uitdagende dingen zijn!

We wagen het erop!

We hebben er over gepraat, de mogelijkheden bekeken… en we we hebben samen beslist!
Mijn man begint héél in het kort als zelfstandige. Ik heb er alle vertrouwen in dat het hem wel zal lukken. Omdat hij in de dienstensector zal werken, moeten we ook geen zware investeringen doen.
We hebben wat reserve kapitaal om de opstart te overbruggen en terug gaan werken voor een baas kan nog altijd natuurlijk!
Ik vind het allemaal super spannend! Nu ik over de eerste schrik van het ontslag heen ben en de andere plannen stilletjes vorm beginnen te krijgen, ben ik terug wat kalmer! Maar het blijft een sprong die we samen gaan maken!

Wordt vast en zeker vervolgd!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

15 Replies to “Wat als je man ontslag neemt? Dan moet je slikken!”

  1. Heeft mijn man een jaar of 12 geleden ook gedaan en nog geen dag spijt van gehad! Een kleine tip die we toen kregen van een andere zelfstandige -niet van de accountant- is: hou er rekening mee dat hij de eerste 2 á 3 maanden geen inkomsten heeft. De opdrachtgevers zullen pas betalen na de factuur. 😉
    Succes!! <3

  2. Ondernemen is risico’s nemen. Niet iedereen durft dat. Ik vind het een hele stevige stap en een teken dat hij heel goed weet wat ‘ie wil. Sterk hoor. Mijn man heeft die mindset nog niet gevonden en werkt daardoor momenteel twee banen. Zwaar en eens zal hij een beslissing moeten nemen. Ik wens jullie beiden heel veel succes.

  3. Goed dat hij deze beslissing heeft genomen, als je niet gelukkig bent op je werk, heeft dit zoveel impact op je leven. Ik zeg het heel makkelijk, omdat ik zelf 3 keer ontslag hebe genomen om te gaan reizen. Ik had het echt nog naar mijn zin op mijn werk, maar het reisvirus lonkte te veel. Na dat jaar of half jaar, vond ik snel weer werk. Ik heb me hier ook nooit zorgen opgemaakt. De laatste keer was het anders, want toen hadden we een huis en kinderen, maar ook dat liep goed. Hij komt er wel en samen komen jullie er ook weer.

  4. Ik heb alleen maar respect voor mensen die zo’n keuze durven maken. Ik vind het getuigen van lef. Kop op, het komt goed. Net zoals met alles!!

  5. Ooh! Spannend! Ik probeer een sprong te vermijden, en hoop langzaam de richting op de glijden die ik op wil. Misschien moet ik ook maar eens over een sprong denken. Je komt er dan wel een stuk sneller… Jullie gaan het wel redden. Als je man kan vinden waar hij gelukkig van wordt, dan is dat vele werken geen probleem. En dan wordt het voor jou straks misschien ook makkelijker om jouw droom achterna te gaan.

  6. Wat goed van je man! De meeste mensen blijven toch hangen bij het werk omdat het goed betaald of een stuk zekerheid geeft. Hij heeft naar zijn gevoel geluisterd en gaat ervoor. Ik heb daar echt respect voor. Weet zeker dat het allemaal goed gaat komen. Veel succes de komende tijd en nog belangrijker; veel plezier met het opstarten van de business!

  7. Dat is ook heel spannend, hij had misschien wat meer moeten overleggen van te voren. Mooi om te horen dat het zo snel goed gekomen is. Werken als zelfstandige is heerlijk, hoor. Hard werken inderdaad, maar daar heb ik helemaal geen hekel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.