Krassen leuk voor groot en klein – 7 ideetjes op een rij.

Krassen leuk voor groot en klein – 7 ideetjes op een rij.

Krassen is en blijft leuk om te doen! Ik vind het zelf nog steeds een leuke manier om even tot rust te komen zonder na te denken. Vroeger maakten we ons kraspapier zelf! En dat is ook nog steeds erg leuk om te doen! Toch hebben ze tegenwoordig ook super toffe krasprojecten voor weinig geld te koop! Ik zet ze even op een rijtje:

Krassen op een voorgedrukte krasplaat:

Grote krasplaten van decotime van de Action. Er zitten drie platen in een pakket. In dat van mij zaten 2 zilverkleurige en 1 regenboog editie. Het is de bedoeling dat je de witte lijntjes op de krasplaat weg krast met het bijgeleverde pennetje. Het is best wel wat werk, ik word er, zoals gezegd, wel rustig van. Toch kan het ook zijn dat je er gek van wordt!

scratch art krassen

Krassen op feestvormen.

Ook in de action verkopen ze voorgevormde krasplaten. Er zitten in het pakje ijsjes, donuts, taartjes en cupcakes. Je kan op de verpakking kijken hoe je deze plaatjes kan versieren, maar je kan ook lekker je eigen gang gaan. Er zitten lintjes bij in het pakje om de versierde krasplaatjes op te hangen. Ik speel nu zelf met het idee om ze aan een lange draad te hangen, want dan wordt het eigenlijk gewoon een lekker kleurrijke, zomerse slinger.

Krassen op voorgevormde figuren

Nog één van de action is een pakje met uiltjes, een vogel en een vogelkooi. Deze plaatjes zijn regenboogkleurig. Er zitten ook pijpenragers in en wiebeloogjes om het helemaal af te maken.

Spirograaf krassen

Er bestaan zelfs spirograaf krasplaatjes tegenwoordig! Ook super tof!

Minion sjablonen krassen

We hebben thuis ook een spiraalboekje met sjablonen van de minions. De kinderen kunnen dan het gewenste sjabloon op het krasblad leggen en het dan uitkrassen. Dit boekje kwam ooks eens van de action, maar dat is al een tijdje geleden!

 

Krassen en kleuren van de Hema

Bij dit speelgoed kras je de volledige kraslaag weg om dan een kleurplaat tevoorschijn te toveren! Dit is vooral tof voor de hele kleintjes. Vormen krassen is misschien wat moeilijk, maar met een munt een volledig blad afkrassen, dat gaat vast wel!

Helemaal zelf ontwerpen

Uiteraard kan je ook zelf figuren knippen uit een ‘gewoon’ krasblad en je fantasie helemaal laten gaan! En als je het echt allemaal zelf wil doen, dan maak je het krasblad zelf ook helemaal vanaf een wit blaadje papier

crea-cross linkparty

Ga je vandaag ook naar Melanie haar blog? Zij heeft een strijkparel ontwerp voor jullie gemaakt. 

Bij Natascha kan je inspiratie opdoen om zelf alles voor je babybedje te maken!

[inlinkz_linkup id=785272 mode=1]

One Reply to “Krassen leuk voor groot en klein – 7 ideetjes op een rij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.