Ik stel u voor: Daemon Tech – onze nieuwe zaak!

Ik stel u voor: Daemon Tech – onze nieuwe zaak!

Mijn man nam bijna twee maand geleden een beetje onverwacht en toch ook weer niet ontslag op zijn werk. Sinds die dag zijn we alle opties naast elkaar aan het leggen geweest en al vrij snel werd duidelijk wat hij voor zichzelf had uitgemaakt. Hij wilde zelfstandige worden. Ook de naam voor zijn zaak stond al vast: Daemon Tech. Toen we dan samen de beslissing hadden gemaakt om er voluit voor te gaan, moesten er een aantal dingen gebeuren.

Boekhouder raadplegen.

Mijn man had al wel een ondernemingsnummer. We hadden een paar facturen op een jaar voor webhosting op de server waar ook mijn blog op draait en hij had soms een klant hier in België. Maar door het vele werk in het buitenland was het nooit nodig om die zaak verder uit te bouwen. Hij kon dan ook de boekhouding van de paar facturen gemakkelijk zelf doen.
Nu zou dat wat anders worden, natuurlijk. Want nu moet die zaak ons wel van levensonderhoud gaan voorzien.
Welke zakelijke constructie we dan best zouden opzetten moest ook besproken worden met een boekhouder.

We bezochten er drie. Heel vervelend trouwens dat die drie ons telkens een totaal andere zakelijke constructie voorschotelden. Maar mijn man had zichzelf goed ingelezen. We zaten ook met de blog. Want ook daar wil ik proberen inkomen uit te gaan halen en die moet dus passen bij de zakelijke constructie wie we wilden kiezen. Bij de ene constructie vond ik de blog erin opnemen vrij ingewikkeld op vlak van papierwerk. Dat werd al snel duidelijk dat het die niet ging worden. Het leek of ik er meer papierwerk mee ging krijgen dan dat ik zou kunnen schrijven! Hahaha! 

Daemon tech

We hebben gekozen voor en VOF oftewel een Venootschap Onder Firma. Zowel mijn man als ik zullen venoten zijn in de zaak. De overkoepelende naam voor de twee merken zal blijven op de naam waarop mijn man zijn ondernemingsnummer nu staat: Blue-gate Consulting.
Onze merken Kreanimo (whaaaa, ik word een merk!) en Daemon Tech zullen onder de ondernemingsnummer van die venootschap komen te zitten. Op die manier kan ik ook gewoon facturen uitschrijven op naam van Kreanimo en hij onder Daemon Tech, maar zitten we toch onder één overkoepelende venootschap.

Daemon tech

De papierhandel is ondertussen opgestart, er moet nog een handtekening onder en het is ‘echt’.

Verzekering

De man van de verzekering is ook langs geweest. Want ook daar moet er natuurlijk het één en het ander gaan veranderen. Ook daar zijn alle stappen voor gezet en ook daar moet enkel hier en daar nog wat worden ondertekend.

Klanten ‘zoeken’

Dat vond ik dan weer het meest spannende gedeelte. Ik had totaal geen zicht op waar en hoe mijn man klanten zou vinden voor zijn zaak en welke dienst hij dan zou gaan aanbieden. Er staat nu Software and Technical Consultancy op zijn visitekaartje.
In het begin leek het allemaal niet zo goed op gang te komen, maar ondertussen heeft hij langs verschillende hoeken al aanbiedingen gekregen om als freelance consultant een project te doen. Het is nu zelfs zo ver dat hij zal moeten gaan kiezen welke projecten hij wil gaan doen en welke niet.
Er komen nu in ieder geval heel uitdagende dingen op zijn pad. En laat nu dat net zijn waarom hij zo graag als zelfstandig wilde beginnen.

Solliciteren.

Hij heeft ondertussen ook weer een aantal sollicitatiegesprekken gehad. Of noem je dat niet zo als je naar potentiële klanten gaat? 😉
Daarvoor waren ook een aantal uitbreidingen van zijn kleerkast vereist. Hij is namelijk zo’n dikke 15 kilo afgevallen sinds hij meer is gaan bewegen en terug gezonder eet thuis. De heren webshop Hemdvoorhem.nl bracht redding. Een mooie zilvergrijze polo van katoen van het merk Olymp kwam in een prachtige doos (met stropdasje aan de buitenzijde), kwam net op tijd aan. Ik was ook helemaal onder de indruk van het mooie glanzende stof! Ja, deze polo had stijl. 
Mijn man blijft overtuigd dat inhoud belangrijker is dan uitzicht, maar de eerste indruk kan je echt geen twee keer maken! Dat hebben ze mij altijd op de lerarenopleiding verteld! 😉

De start is gemaakt

Binnenkort al vliegt mijn man voor Daemon Tech naar Osaka voor een project voor zijn nieuwe zaak. We gaan dus van China naar Japan. 😉
Er waren dus veel mensen die dachten dat hij vooral had gekozen om zelfstandige te worden om niet meer te moeten reizen. Eerlijk? Ik heb dat nooit gedacht dat hij niet meer zou moeten reizen. Dat is soms gewoon nodig, zeker in zijn sector en we vinden dan helemaal niet zo erg. Uiteraard heeft hij het reizen nu wel zelf beter onder controle en het is echt niet de bedoeling om één derde van het jaar in het buitenland te vertoeven, zoals de voorbije twee jaren.

Onze zoon is super blij, want als karateka wil het toch wel wat zeggen dat papa naar Japan gaat. Papa was al aan het kijken waar hij een Japanse Kimono kon kopen als hij daar was. 😉

Ook het project waar papa aan gaat werken is iets geweldig. Voor diegenen die Transformers kennen… In het pretpark van Universal Studios zit een Optimus Prime in de parade. Hoe cool is het als kleine man van zeven dat je kan zeggen dat je papa aan Optimus Prime heeft gewerkt?!

En de blog dan?

Ook daar zijn ondertussen wel wat stappen gezet.  Toch staat het nog in zijn kinderschoenen en is er nog wel wat werk voor de boeg. Feit is dat we ook daarvoor alle papierwerk helemaal in orde willen hebben. Maar er zijn ook daar al goede vooruitzichten! Ik heb niet stilgezeten en heb achter de schermen al wel heel wat werk verricht.

spannend

Ik blijf het spannend vinden, maar ik heb ook wel een veel beter gevoel dan pakweg een dikke maand geleden. Toen leek het echt of we in een groot gat gesprongen waren en niet wisten waar dat gat ons heen zou leiden. Nu zie ik het steeds meer als een sprong die op ons pad kwam en die we gewoon moesten nemen. Het komt wel goed!

Lees ook: wat ons geld heeft gekost bij de start van onze zaak. 

Ik hou jullie op de hoogte

Take care en tot snel

liefs Ilse

13 Replies to “Ik stel u voor: Daemon Tech – onze nieuwe zaak!”

  1. Wat een mooie maar spannend avontuur gaan jullie aan. Ook fijn dat je man al opdrachten heeft binnengehaald. Geeft denk ik veel rust. Succes met jullie bedrijf.

  2. Ik vind de naam al fantastisch ( … mijn online nickname wordt altijd afgekort naar Dae … ). Heel veel succes, voor jullie allebei. Ik denk dat je heel verstandig bent met de vorm van de onderneming. Jullie stappen doen me er aan herinneren dat ik ook nog een onderneminsplan heb liggen. Maar plannen moet je op een gegeven moment omzetten in stappen. Spannend dat jullie dat gedaan hebben.
    Gek he, dat ik hier ook blij van word? Maar ik zit hier echt te stralen voor jullie!

    1. Oh wat fijn om te lezen dat jij er ook blij van wordt.
      De naam was een gegeven al voor er ooit sprake was van de zaak geloof ik. Ik denk stiekem dat hij er al veel langer mee rondloopt dan dat ik denk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.