Waarom kinderen Julius Zebra moeten lezen.

Waarom kinderen Julius Zebra moeten lezen.

Heb jij al gehoord van Julius Zebra? Want als je hem niet kent, dan is het misschien tijd dat je hem wel even gaat leren kennen! Wij kenden hem ook helemaal niet voor het nieuwe boek, met de titel ‘Gedonder met de Grieken’, ons werd voorgesteld om te lezen. Maar waarom zou Julius jouw kinderen nu kunnen overtuigen om zijn boeken te gaan lezen? Wel daar zijn verschillende redenen voor!

Julius Zebra de avonturier

‘Gedonder met de Grieken’ is het vierde boek in de reeks van de held Julius. In eerdere boeken ging hij al rollebollen met de Romeinen, had hij al Bonje met de Britten en zat in de ellende met de Egyptenaren. Allitererende titels – ik hou er al van sinds Suske en Wiske! 😉
Zoals je ziet hebben die titels allemaal iets geschiedkundig en dat had je uiteraard ook al kunnen bedenken als je de naam van Julius Zebra ziet!

Er zit dus een geschiedkundig kantje aan al de avonturen van de zebra. Nu zie ik sommige misschien met hun ogen draaien: Bah, geschiedenis – dat is toch onnoemelijk saai! Iedere zijn mening, maar ik heb altijd wel een boon gehad voor de mythes en legendes uit Griekenland en mijn eerste spreekbeurt ging over Egypte.
En als er één ding gezegd kan worden over de boekenreeks van Julius Zebra is het in ieder geval niet dat ze saai is!

Geweldige humor

Het hele boek is overgoten met een heerlijke humor. De personages zijn grappig en de tekeningen ondersteunen wat er gebeurt! Het doet me een beetje denken aan de ‘Waanzinnige Boomhut’ boeken, maar het is toch wel anders!

Leerrijk, maar behapbaar

In dit boek maken kinderen kennis met de Griekse mythes en legendes. Herakles komt de groep vrienden van Julius Zebra om hulp vragen voor een queeste. Ze gaan op zoek naar de gouden appel en onderweg maken ze allemaal avonturen mee. Ze verdwalen in het labyrint met de Minotaurus, maken kennis met Koning Midas en komen ook in oog te staan met de driekoppige hond. Ook Hades speelt een rol en ze reizen naar het dodenrijk…
Het paard van Troje wordt voor de gelegenheid natuurlijk een Zebra van Troje…

Het is nog niet gedaan

Als het avontuur ten einde is heeft het boek nog wat extra aan te bieden. De paginanummers in het boek staan namelijk in Romeinse cijfers en de personages uit het boek komen de lezer haarfijn uitleggen hoe dat dan in elkaar zit. Stap voor stap maken ze duidelijk hoe het ’tellen’ van de Romeinse cijfers werkt!

Omdat er nogal wat specifieke termen of namen in het boek worden gebruikt, staat er achteraan ook een verklarende woordenlijst. Ook deze past helemaal bij de stijl van het boek en er zit humor in. Zo houdt Ceberus van de zoete tonen van een lier, minder van het valse gejengel van een zebra! 😉

En dan is er nog de uitleg over de Kosmos. Want de planeten in het zonnestelsel zijn vernoemd naar de Romeinse versies van de Griekse Goden. Cornelius, ook een personage uit het boek, komt dat in een stripverhaal even uitleggen! Heel fijn voor de planeten liefhebber in het gezin hier!

Er zit ook nog een pagina in die je kan kopiëren om Julius Zebra aan te kleden als een oud-Griekse hopliet. Je kan de onderdelen van de kopie uitknippen en de zebra aankleden! 🙂

Julius Zebra - Gedonder met de Grieken

Julius Zebra Yay or Nay?

Yay! Want Julius is cool en grappig en leerrijk! Het boek leest lekker weg en is ook voor kinderen die helemaal niets met geschiedenis hebben super tof!
Aangezien de kinderen hier de zebra’s van playmobile een helm gingen opzetten en het avontuur gingen naspelen lijkt het me wel zo correct om te zeggen dat ze er écht helemaal fan van zijn!

Specificaties over het boek

Titel: Julius Zebra – Gedonder met de Grieken.
Bindwijze: Hardcover
Verschijningsdatum: maart 2019
Aantal pagina’s: 320 pagina’s
Aanbevolen leeftijd: 10 – 12 jaar

 

Ken jij de boeken van Julius Zebra al? Laat me zeker weten wat jij (of je kinderen) er van vindt!

Take care en tot snel
Liefs Ilse

Deze boekeninspiratie bewaren voor later? Pin hem op jouw boekenbord op Pinterest! Of volg het bord op Pinterest waar bloggers hun artikelen over de nieuwste boeken plaatsen.

Julius zebra review

 

Het boek werd ons aangeboden om te reviewen. Dit artikel bevat affiliate links. Dit kost jouw niets extra, maar brengt ons een zakcentje op.

2 Replies to “Waarom kinderen Julius Zebra moeten lezen.”

  1. Leuk al die boekentips, maar mijn kinderen zijn er nog te klein voor. Ze vinden boeken lezen nu wel erg leuk en ik hoop dat dat blijft. Ik was (en ben) ook een echte boekenworm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.