De purpuz planner: Een planner om je doel te halen?

De purpuz planner: Een planner om je doel te halen?

Ik was zo iemand die meende geen planner nodig te hebben. Alles sloeg ik op in mijn kopje. Een agenda bekeek ik zelden of nooit en toch lukte het me redelijk om alles bij te houden. Maar met kinderen, werk, bloggen, vrijwilligerswerk en meer werd dat op een keer toch wel een beetje chaos. Sinds ik vorig jaar november burnout ging, lukt het écht niet meer zonder agenda. Ik zag de Purpuz planner al een aantal keren verschijnen op sociale media. Dé planner die helpt je doel te halen… Maar ik was nog niet toe aan een gedetailleerde planning. Ik wilde vooral terug rust en uitzoeken welk doel ik eigenlijk belangrijk vond…

De Purpuz planner toch proberen

Maar uiteindelijk ben ik toch gezwicht voor de mooie tekst op de buitenzijde van de Purpuz Planner:

“Iedereen kent het wel… je hebt een goed voornemen, en mooi plan en doet het niet. Met Purpuz haal je wel je doelen.”

Eén plek voor al je ideeën, afspraken, lijstjes, do-do’s, quotes en reflectie… Ja, dat sprak me wel aan, want ik ben iemand die op tien plekken wel iets heeft liggen van lijstje. Het leek me dus wel ideaal om een planner te hebben waar alles in één boek kon.

Een grote planner!

De Purpuz planner is geen agendaatje, het is écht véél meer dan dat. Voor mij is het dus ook geen ‘meeneem planner’. Deze hoort op je bureau en je moet er tijd voor maken. Het vraagt ook even tijd om het systeem te leren kennen, maar plannen brengt wel rust. Hij helpt je in ieder geval wel inzien wat je belangrijk vindt en wat minder. Want ik heb nog veel doelen, maar sinds ik ze in de planner op een rijtje zette, bleek héél duidelijk waar juist mijn prioriteiten op dit moment liggen en ook dat brengt me wel rust. Het is oké om een paar dingen gewoon even te laten liggen. 😉

De opdeling van Purpuz Planner

  • Waarom deze planner: Vertelt over hoe Clen Verkleij, de uitvinder van Purpuz tot het idee kwam en waar hij kan helpen. (Clen ging zelf ook burnout, dat vond ik ook intrigerend!)
  • Van wie is de planner: Je gegevens en welke beloning je geeft aan de eerlijke vinder 😉
  • Jaaroverzicht van twee jaren
  • 365 redenen voor feest: alle feestdagen op een rijtje
  • Hoe de planner werkt met de tools en voorbeelden erbij.
  • Werkboek: stappenplan naar jouw doel om in te vullen
  • Tips om te plannen
  • Agenda met maandplanning, weken van de maand en reflectie pagina’s
  • Creatieve ruimte
  • Negatieve gedachten omzetten
  • Dingen die me energie kosten (voor mij kunnen dat ook écht mensen zijn!)

Werkt die Purpuz Planner écht?

Deze planner is erg overzichtelijk, heeft alles wat je nodig hebt om te plannen op één plaats en geeft je inzicht in je doelen zodat je er gericht aan kan werken.
Ik test hem nu nog maar een paar weken, dus helemaal zeker zijn kan ik niet, ook geef ik mezelf nog de tijd om het systeem goed te leren kennen. Ik was erg blij met de 2019 Purpuz die je bij Bol even goedkoper kon krijgen. Op die manier kon ik zien of het echt iets voor mij was of niet en het systeem leren kennen.
Ik heb nu de Purpuz 2020 in het roze klaar liggen om volgend jaar helemaal doelgericht te kunnen werken met veel overzicht.

Purpuz planner 2020

 

Lees ook: een weekplanning voor structuur in je gezin. 

 

Een planner blijft voor mij iets wat voor iedereen anders is. Of hij dus voor jou kan werken is iets wat je écht zelf moet beslissen. Ik las bij sommige reviews dat de planner te groot is en het is inderdaad geen klein ding. Het is een kwalitatieve planner uit degelijk materiaal. Zoals ik al zei, ligt hij bij mij op mij bureau en maak ik er effectief tijd voor om aan te gaan zitten.
Purpuz is overzichtelijk en helpt je doelen te visualiseren en er in stappen naartoe te werken.
Sinds ik hem invulde en prioriteiten van minder belangrijke doelen kon uitfilteren, heb ik wel een beter zicht op waar ik naartoe wil.
Ik ga in 2020 dus nog even verder met Purpuz om te zien of hij me echt zo goed kan helpen als ik denk dat hij kan.

Nog een leuk weetje?
In 2018 en 2019 was deze planner de best verkochte via Bol.com

Als je nog vragen hebt, mag je ze me altijd stellen in de reacties of via een mailtje!

Take care en tot snel

Ilse

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.