Filmptip: Everest – de jonge Yeti

Filmptip: Everest – de jonge Yeti

Een tijdje geleden al hadden we de trailer van Everest gezien en stond al vast dat we deze film sowieso zouden gaan kijken! Vanaf vandaag kunnen jullie hem allemaal in de bioscoop gaan bekijken, wij zagen hem in avant première vorige zondag in White Cinema in Brussel

White Cinema

Ik had nog nooit van White Cinema gehoord. Het ligt in het winkelcentrum Docks in Brussel en is een cinema die van inrichting helemaal wit/blauw van kleur is. Dat is natuurlijk een pracht locatie voor een film over een verschrikkelijke sneeuwman. Toevallig stond er in het winkelcentrum ook ene olifanten parade. De kinderen vonden ook dat geweldig om te zien en om er foto’s te maken. Ik had er persoonlijk wel eens willen rondlopen op een doordeweekse dag als de winkels open waren! 😉

Everest de jonge Yeti

Het verhaal

Het meisje Yi woont in China en haar papa is overleden. Op een dag vind ze op het dak van haar appartement in Shanghai een Yeti die ontsnapt is uit een onderzoekscentrum. Gaandeweg ontdekt ze dat het nog maar een jonge Yeti is. Hij wil graag terug naar zijn familie. Yi beslist om hem terug naar de Himalaya te brengen, naar de Mount Everest, waar hij vandaan komt.
Maar natuurlijk, de mensen die de Yeti gevangen hadden en waar hij van ontsnapt is, willen hem kost wat kost terug!

Thema’s in Everest de jonge Yeti

Het thema verlies van een dierbare komt zeer sterk naar voren omdat Yi haar vader verloren heeft. Vriendschap is ook een thema dat zeker een belangrijke rol speelt. Ook respect voor anderen is een thema dat een belangrijke plaats inneemt.

Fantasie

Het hele verhaal is prachtig in beeld gebracht met enorm veel fantasie. Magie en fantasie ondersteunen het verhaal en de humor maakt het helemaal af!

 

Everest de Young Yeti: Yay or Nay

Wij waren allemaal fan! Van vijfjarige tot mama en papa en iedereen die daartussen hoorde. Magie, fantasie, avontuur, vriendschap, het zit er allemaal in en ik pinkte, samen met de oudste dochter, een traantje weg!

Een super mooie familiefilm dus! Als er een gure dag in de herfstvakantie is, kan dit een tip zijn!

Lees ook: Dolittle review

 

Take care en tot snel

Ilse

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.