Niet aan dit boek likken – prentenboek over microben

Niet aan dit boek likken – prentenboek over microben

Microben, ze zijn overal en ze zijn hééééééééééééél klein. Met het prentenboek “Niet aan dit boek likken” leren kinderen op een speelse en interactieve manier over microben.
Graag vertel ik waarom dit boek een aanrader is om met je kinderen te bekijken.

Niet aan dit boek likken

“Huh, waarom staat dat daar nu op? We mogen toch sowieso niet aan een boek likken?!” Drie paar verbaasde ogen keken me aan. Waarom stond er nu op een boek dat je er niet aan mocht likken?! Wel, simpel omdat het de titel van het boek is – hihi. En een beetje verder staan een paar getekende microben die vertellen dat het boek vol vieze beestjes zit! Oh ow, vieze beestjes op een boek! 😉

Miek microbe

In het boek leren we Miek kennen. Ze woont in het boek en is héél klein. De vergelijking met een stip in het boek wordt gemaakt en hoeveel microben er dan op zo’n stip kunnen zitten. Het boek laat kinderen weten dat microben echt overal zijn… En hoe dat je ze dan kan zien.

Foto’s van onder de microscoop

Het boek laat kinderen kennismaken met verschillende microben op verschillende plaatsen. Miek woont in de papiervezels, maar Cari zit op hun tanden. Sjaak woont dan weer in een T-shirt En Herbert zit in de navel. Telkens worden de getekende microben in hun habitat onder de microscoop getoond.

Interactief

De kinderen worden tijdens het lezen gevraagd om handelingen te doen zoals ‘zet je vinger hier’. Zo nemen ze zogezegd de microben mee op reis naar hun tanden, hun shirt en hun navel.
Het was leuk om te zien hoe ze er in meegingen.

Wat leren kinderen met het boek ‘Niet aan dit boek likken?’

  • Microben zitten overal.
  • Hoe ziet een T-shirt, een papiervezel, je tand en je huid eruit onder de microscoop.
  • Microben zijn heel klein.
  • Microben bestaan in verschillende vormen en kleuren.
  • Op de voorlaatste pagina worden de echte vormen en de wetenschappelijke namen uit de doeken gedaan en staat er nog wat meer uitleg. Ideaal voor kinderen die graag veel weten! 😉 Ook leren de kinderen dat microben geen ogen, mondjes en poten hebben en niet kunnen praten zoals in het boek wel het geval is.

‘Niet aan dit boek likken’ Yay or Nay’?

YAY! De kinderen zaten er helemaal in, vonden het geweldig om ‘onder de microscoop’ te duiken en zagen de humor van sommige microben in.
Leerrijk, leuk en interactief!

Niet aan dit boek likken

Informatie over het boek

Niet aan dit boek likken. Het zit onder de vieze beestjes
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Leeftijd: 4 tot 10 jaar
40 pagina’s
Echte microscopisch fotomateriaal

Andere boekentips?

Het meisje dat nooit fouten maakte  – over perfectionisme

Sam zegt sorry – over leren excuseren 

 

Zouden jouw kinderen dit een leuk boekje vinden? Laat het zeker weten in de reacties!

 

Dit boek werd ons aangeboden ter review. Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat je, als je iets zou kopen via deze link, niets extra moet betalen, maar dat wij een klein percentage krijgen van opbrengst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.