LOL Surprise Monopoly – review

LOL Surprise Monopoly – review

Elk jaar komen er wel nieuwe versies uit van het spel Monopoly. Het blijft me verbazen hoe ze de klassieker blijven heruitgeven in aan gepaste thema’s en edities! De valsspelers editie is hier in huis nog steeds een topper! De leuke popjes van LOL hebben nu dus ook hun eigen versie van het welbekende spel en dat is natuurlijk wel een hele prestatie! De jongste hier in huis wilde al héél lang het spel, het stond op haar verlanglijstje voor de feestdagen. De favoriete verzamel poppen en Monopoly in één doos, dat moest toch wel super leuk zijn.

LOL surprise Monopoly

Wat zit er in de doos:

  • Speelbord in LOL stijl
  • 6 Pionnen (de eerste keer verstopt in unboxing zakjes)
  • 16 LOL Surprise!-poppenkaarten
  • 4 Dierenkaarten
  • 18 LOL Surprise!-kaarten  (Deze kan je vergelijken met de kanskaarten in het klassiek spel)
  • 49 Poppenmuntjes (37 sterren en 12 emoji’s)
  • LOL monopolygeld
  • een dobbelsteen
  • Spelregels

De opzet van LOL surprise monopoly

In de klassieke versie van het spel moet je straten kopen. In dit spel ga je, hoe kan het ook anders, LOL popjes verzamelen die bij elkaar horen. Hoe meer poppen en hoe meer exclusieve poppetjes je hebt, hoe meer huur je kan vragen. De speler die nog LOL monopoly geld heeft, terwijl de anderen bankroet zijn, is de winnaar en is dus de beste LOL verzamelaar van het spel!

LOL surprise unboxing monopoly

De eerste keer spelen

LOL surprise heet natuurlijk niet voor niets ‘surprise’! De LOL ballen staan het meest bekend om hun verrassingseffect. Ik noem ze vaak de surprise eitjes van de 21ste eeuw! 😉
De allereerste keer dat je LOL monopoly gaat spelen is ook meteen de allerleukste, want dat is het moment dat je de zes zakjes met pionnen mag open doen. Als je de doos open doet zie je een vak met kartonnen deurtjes met vraagtekens erop. Daar vind je dus de zakjes met de pionnen om te unboxen! De pionnen van het spel passen ook helemaal bij het thema van de verrassingspopjes. Het zijn namelijk allemaal typische LOL accessoires: Een eenhoorn diadeem en oorverwarmers met glitter, gekke brilletjes,…

Ook moet bij de eerste keer spelen de sterren en de emoji munten uit karton gemaakt uit de platen duwen. Je hebt dan nog geen idee waarvoor je die nodig gaat hebben, maar dat komt dan later wel!

LOL monopoly spelen

De duur van LOL Monopoly

Het bord is kleiner en heeft dus ook minder vakjes. Op de spelregels staat dat het spel ongeveer een half uurtje duurt. Maar we weten allemaal hoe Monopoly kan uitlopen, dat is bij dit spel toch niet anders. Zeker de eerste keren, was het de dames hier in huis nog niet meteen duidelijk dat ze moesten proberen setjes te verzamelen. (Ik had dat ook niet gezegd, ik hou er wel van dat ze dingen al spelend te weten komen!). Zij waren gewoon aan het kijken welke poppen ze leuk vonden en welke ze in hun collectie wilde hebben. Er waren ook een paar boze gezichten toen ik de unicorn LOL pop kocht: ‘want die wilde ik graag kopen!’
Gelukkig waren er dan de LOL-surpise kaarten (de kanskaarten) waar af en toe wel eens op stond dat ze een popje van een andere speler mochten ruilen. Weg unicorn bij mama! 😉

De kleurensets

Bij het spel is het dus de bedoeling dat je popjes die bij elkaar horen beide probeert te bemachtigen. De sets hebben allemaal een eigen kleur. Zo heb je de Retro set in het bruin, de hiphop set in het lichtblauw, de Glee set in het roze, de atletiek set in het oranje, de theater set in het rood, de tegenpolen set in het geel, de glamour set in het groen en de glitterandi set in het blauw. Ook de diertjes vormen een set. Let dus zeker op dat als er een speler is die alle diertjes aan het verzamelen is, dat het je duur kan te staan komen!

De sterren en emoji’s in het spel

Als je een volledige set hebt, dan kan je ook sterren toevoegen aan je poppen door het bedrag dat bij de ster hoort te betalen aan de bank. Hoe meer sterren je popje heeft, hoe meer huur je kan vragen. Als laatste stap kan je jouw LOL popje upgraden met een emoji en dan is het echt niet goedkoop als er iemand op dat vakje terecht komt!

Opletten met de pionnen

Nog een leuk extraatje is dat de pionnen ook écht passen op de LOL poppen! Dat is dus wel een beetje gevaarlijk om ze in de poppendoos te moeten gaan zoeken in plaats van in de speldoos van LOL surprise monopoly! Hahaha. Of je kan natuurlijk gewoon andere accessoires van andere popjes gebruiken! Ook wel tof!

Voor welke leeftijd is het spel geschikt?

Op de doos staat vanaf 8 jaar. Ik vind vooral dat vlotte lezers en vlotte tellers dat ook al wel wat eerder kunnen en dat het dan zelfs een uitdaging kan zijn. De jongste van vijf speelde dus lustig mee. (Ze zit wel in het eerste leerjaar en leest en telt dus al.) Ze had vooral wat hulp nodig bij de grotere getallen, maar ook dat ging na een tijdje al best goed!

Wat leren kinderen van LOL surprise Monopoly?

Uiteraard is het betalen en terug geven van Monopoly geld één van de meest leerrijke dingen bij het spel! Ook leren ze dat het niet altijd slim is om het popje te kopen dat ze het liefst willen hebben. Er is echt wel wat strategie voor nodig om het spel te winnen. Uiteraard heeft de dobbelsteen ook wel wat te zeggen, maar toch vond ik het leuk te zien dat ze ‘ineens’ doorhadden dat sets verzamelen beter was dan random de leukste popjes te kopen!

Win jouw eigen LOL surprise Monopoly editie – afgesloten

  • Reageer met een geldig e-mail adres voor 19  januari 2020 onder deze blogpost.
  • Reageren op instagram of facebook geven je een extra kans.
  • Ik mail de winnaar op 19 januari, die krijgt 48 uur de kans om te reageren. Daarna loten we iemand anders.

 

Geen zin om te wachten of je wint of heb je binnenkort een jarige in huis? Koop jouw LOL monopoly alvast in de speelgoedwinkel of uiteraard bij Bol:

Lees ook: LOL surprise winter Disco editie

Lees ook LOL surprise hairgoals

Pinnen voor later

 

Tot binnenkort!

Liefs Ilse

 

Dit spel kregen wij ter review aangeboden. Dit artikel bevat affiliate links. Dit kost jou niets extra, maar brengt ons een zakcentje op als je tot aankoop zou overgaan. 

81 Replies to “LOL Surprise Monopoly – review”

    1. LOL! Het wordt natuurlijk pas echt LOL als wij winnen! L O L , WIJ WILLEN DIT SPEL! (Even voor de duidelijkheid, dit was een yel 😂)

  1. Dit zou mijn lol fan super vinden om deze te winnen en te drinken in school bij haar vriendinnen on samen te kunnen spelen
    Ook s’avonds spelen wij graag een spel samen ❤

  2. Dochtertje is gek van LOL, en spelletjes spelen , monopoly blijft dan wel een een leuk familie spel , zou haar er dus graag mee willen verrassen, een trotse mama

  3. Wat heerlijk geschreven…. je hebt mij enthousiast gemaakt.
    Bij ons op school zijn voldoende kinderen die ik dit spel lachend zie doen. 🤭

  4. Geweldig voor onze dochter Noor die gek is op spelletjes en op lol. Perfecte combinatie en misschien winnen mama en papa nu wel eens een keer met een spelletje 🙂

  5. Ik heb drie kleindochters die gek zijn op spelletjes doen. Ik moet er altijd aan geloven. Maar dat doe ik graag, hoor!
    Zij zijn ook fan van L.O.L. Surprise spulletjes. Pas nog die sterdoosjes gekregen van mij met iets leuks er in. Ik denk dat ze dit L.O.L. Monopoly bordspel ook heel leuk gaan vinden, daarom doe ik graag mee.

  6. LOL is helemaal gewedlig en een echte favorite bij ons Doe daarom heel graag mee met deze super toffe actie

  7. Wat lijkt mij dit gaaf om te winnen! Wij zijn hier thuis groot fan van het spel Monopoly en hebben daarom veel verschillende soorten van dit spel. Deze hebben we nog niet en zou daarom goed bij onze verzameling passen. Als ik dat zo lees hoe deze editie werkt, krijg ik gelijk zin om het te spelen. En ideaal dat het een wat kortere speeltijd is. Dan kan je het ook spelen als je wat minder tijd hebt. Hopen op de winst!

  8. Wat een leuke variant op een oud spel. Het lijkt me heel gezellig om dit met mijn kleinkinderen te spelen!

  9. spelletjes spelen blijft een feest, daarvan genieten mijn kleindochters altijd het meest
    verras hen maar met dit prachtige LOL exemplaar #duimenmaar

  10. Jazeker bijna een jarige in huis; 9-2 is ons dametje jarig en die is gek op monopoly en op LOL, dus ik denk dat dit wel een perfect cadeautje voor haar is!

  11. Ik de k dat mijn meisje hier heel erg blij van wordt! Grote LOL fan! En gek op spelletjes! Perfecte combinatie!!

  12. Oeeeee!!!! Dit gaat mijn dochter écht héél leuk vinden ze is gek op spelletjes en nog gekker op LOL. Dus dat zou dubbel plezier zijn met dit spel!

  13. Geweldig goede review, ik krijg er meteen zin in om aan de slag te gaan.
    Als ik win spelen we het met ons vieren.

  14. Geweldig voor mijn dochter die op 20 Januari 9 wordt! Monopoly en lol een perfecte combinatie om haar helemaal blij te maken 🥰😍
    Wij loten graag mee !

  15. Ik doe heel graag mee voor onze bordspellen collectie, wat zullen mijn kinderen en nichtjes dit spel leuk vinden!

  16. Oh, daar zouden mijn dochters wel raad mee weten 😀 !! Leuk ook om jullie review te lezen. Ik waag graag mijn kansje 🙂

  17. Ja super leuk!! Onze dochter zit momenteel niet lekker in haar vel, wat zou ik haar ontzettend graag verrassen met dit leuke monopoly spel van haar favoriete LOL Suprise merk!!

  18. Monopoly blijft een eindeloos gezellig en leuk spel. Heel leuk voor de kleindochters, die zijn ook gek op spelletjes en vooral Monopoly! 🙂

  19. wow!die zou ik heel erg graag willen winnen om aan het beste vriendinnetje van mijn dochter te geven, die is hier helemaal weg van. ze heeft een ele nare periode gehad en heeft nog moeite met normaal doen, ik gun haar hier het plezier van

  20. Het “L” woord, ik kan het bijna niet meer horen. Hoe gek kun je van een thema zijn. Maaaaaam,please,pleaseplease dat monopolyspel dat hebben we nog niet……..dat is zo gaaf.

  21. Wat leuk!! Wij zijn hier thuis dol op monopoly van alle soorten edities dus daarom maken wij heel graag kans zodat we wat nieuws en leuks hebben in huis.

  22. Wat leuk! Ik doe mee voor mijn schoonzus. Ze heeft drie meiden die houden van spelletjes en L.O.L., deze Monopoly variant zal zeker in de smaak vallen!

  23. Wat een leuke “cross-over”, om een populaire term te gebruiken. Daar zou onze Lynn zeker blij van worden!

  24. Ook hier is Monopoly de favoriete game, gister nog de oude voetbal editie Frankrijk gespeeld. Deze is nieuw voor ons, we zijn dus zeer benieuwd.

  25. Wat een gaaf spel. Mijn dochter Lola is gek op L.O.L en op monopoly en ze is bijna jarig dus ik hoop voor haar dat ik ga winnen.

  26. Ohhh…dat is erg leuk voor de kinderen, vooral voor mijn dochters, doe erg graag mee voor ze 💛💛🤗🤗 Groetjes Anneliese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.