Monopoly valsspelers editie: Valsspelers gezocht!

Monopoly valsspelers editie: Valsspelers gezocht!

Waarom is daar nu niet eerder iemand opgekomen? Een spel waarbij je vals mag of ja, zelfs moet spelen? Dat kan toch niet anders dan een hit worden? En als het spel waarbij je vals moet spelen dan ook nog Monopoly is … ja dan is het natuurlijk helemaal te gek! Wij speelden de voorbije weken Monoply valsspelers editie en wat hebben we gelachen!

Monopoly valsspelers editie

Valsspelen

Met onze kinderen is dat sowieso een dingetje dat valsspelen. Want hoewel ze er prat op gaan dat alles eerlijk moet gaan in de wereld, vinden ze het wel vaak oké om vals te spelen bij gezelschapsspelletjes. Of ja, zij zien dat dan vaak niet als valsspelen. Ze passen de regels aan, verzinnen regels bij, interpreteren ze anders! Echt, het is niet simpel! Toen we op gesprek gingen bij hoogbloeier, het expertisecentrum hoogbegaafdheid vorig jaar, was er een heel stuk in het gesprek dat over gezelschapsspelletjes ging en hoe onze zoon daarmee om ging… En ook dat stukje valsspelen …
Toen ik dus te horen kreeg dat Monopoly valsspelers editie speelgoed van het jaar werd in zijn categorie, gingen mijn oren flapperen! Dat wilde ik proberen spelen met mijn kinderen!

Monopoly valsspelers editie

We hadden de ‘Monopoly Classic‘ (nog) niet in huis en dat was best een voordeel. Want zo wisten de kinderen niet hoe het spel ‘normaal’ loopt. Voor papa en mij was het wel wat anders, want wij hebben dat vroeger vaak gespeeld in de woonkamer bij mijn schoonouders… Opletten geblazen dus! Er zijn bijvoorbeeld geen huisjes te koop, enkel hotels, want valsspelen dat is alleen voor de allergrootste boeven en die hebben alleen hotels – Toch?! Ook kan je geen stations kopen en moet de bank worden doorgegeven tijdens elke speelbeurt. Een beetje anders dan ‘gewoon Monopoly dus!’ 😉 

Niet zomaar valsspelen wanneer je wil

Tijdens het monopoly valsspelers editie spel liggen er vijf valsspelers kaarten op het spelbord met de opdracht naar boven. De bedoeling is dat je probeert om die valsspelers taken die op de kaartjes staan uit te voeren zonder dat iemand het merkt! Als het je lukt om vals te spelen en niemand merkt het op, dan krijg je een beloning! Als je toch wordt betrapt, dan volgt er uiteraard ook een passende straf! 

Enkele opdrachten zijn bijvoorbeeld: 

  • Steel een eigendomskaartje van een andere speler of van de bank.
  • Neem 3000 Monopoly in plaats van 2000 als je voorbij start komt.
  • Geef te weinig geld terug als iemand huur moet betalen.
  • Neem ongemerkt een hotel weg van iemand zijn eigendom.

De valsspelers-opdracht om meer geld uit de bank te nemen bleek bij ons het meest geprobeerd tijdens ons eerste spelletje. Mij was het helemaal gelukt! Whoehoeeee! Mijn man nam te veel (tssssss valsspelen tijdens het valsspelen) en onze zoon nam héél opvallend te veel en werd dus ook: “VALSSPELER” betrapt door een heel hard roepende mama en papa! Hahahaha!

Leuk detail – als je in de gevangenis zit, dan krijg je ook echt de handboeien om!
En je geraakt daar op verschillende manieren, bijvoorbeeld ook als je het totaal mislukt om vals te spelen! 😉 

Monopoly valsspelers editie - in de boeien

Mama speelt vals

Omdat het me lukte het eigendomskaartje van de Meir te stelen, kreeg ik er zomaar een hotel cadeau!
Ik nam ook vlotjes te veel geld van de bank toen ik langs start passeerde. En ik pikte een hotel van mijn eigen zoon. Een meesteres in valsspelen bleek ik te zijn! En een klein detail, ik speelde het meest geslaagd vals EN ik won het spel. Misschien toevallig, maar toch! 

Lachen tot en met

We hebben echt hartelijk gelachen. Er werd “VALSSPELER” geroepen en goed geprobeerd om vals te spelen. Het was echt een gezellige zondagmiddag met het gezin!
Je houdt elkaar goed in de smiezen en je probeert tegelijk ook lekker vals te spelen! Ja, we begrijpen heel goed waarom Monopoly valsspelers editie in zijn categorie ‘speelgoed van het jaar geworden is’!

Zoek je dus je nog een leuk cadeau om samen van kwaliteit-tijd te genieten als gezin en heb je ook wel zin om eens te mogen valsspelen! Leg dan deze editie van het alom bekende vastgoedspel onder jouw kerstboom! 

Lees ook: LoL Monopoly

Take care en tot snel

Liefs Ilse

Wij kregen deze editie van het spel cadeau om te testen. We zijn oprecht onder de indruk en vonden het echt geweldig! 

2 Replies to “Monopoly valsspelers editie: Valsspelers gezocht!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.