Grafitape: de washi tape art projector

Grafitape: de washi tape art projector

Ja, je leest het goed, een washi tape art projector! Dit geweldige toestel van Kipod Toys is echt zijn geld waard! Met deze houten projector tover je met washi tape overal kunstwerken op. Een hert op de muur, een robot op de deur, een berg op de spiegel, een auto op een canvas,… Wij hebben voor jullie deze projector getest en we zijn allemaal dol enthousiast!

Kipod toys

Een tijdje geleden liet ik jullie kennis make met woodygami. Ook een super tof idee van Kipod toys. Met houten blokjes en papier kunnen kinderen de leukste dieren vouwen. Ook de washi tape art projector is uit hout gemaakt. De missie van Kipod gaat dus absoluut niet verloren! Ze blijven het ecologische aspect belangrijk vinden. De hele doos is ook uit karton gemaakt en je zal dus nergens plastic vinden in hun verpakking!
Naast dat groene aspect, vinden ze bij Kipod ook het educatieve belangrijk! Kinderen moeten fantasie kunnen gebruiken en zelf aan de slag kunnen gaan!

Washi tape art Projector:

De projector bestaat uit een houten bak waar een plexiglas raam in geschoven kan worden. Er zit ook een zaklampje in. Die dient natuurlijk om de gekozen afbeelding te kunnen projecteren op de muur (of de deur, of de raam,….)

washi tape art projector

In de doos zitten een heleboel leuke voorbeelden die de kinderen kunnen gebruiken. Je legt het plexiglas plaatje op de gekozen tekening en tekent met de stift de lijnen over. Steek dan de tekening in de gleuf van de projector.washi tape art projectorwashi tape art projector

Dan is het tijd om de zaklamp aan te doen en je washi tape art projector goed in positie te zetten. Hoe verder je van de te plakken ondergrond af zit, hoe groter de vorm, natuurlijk!washi tape art projector

De lijnen zie je nu geprojecteerd op het oppervlak dat je wil versieren. Nu kan je met de bijgeleverde washi tape (of je eigen leuke kleurtjes uiteraard) jouw ontwerp afplakken met de tape!

washi tape art projector

Tadaaaaa:

Hoe gebruik je die washi tape art projector echt creatief dan?

Kritische tongen zullen zeggen dat het niet ‘echt’ creatief is, want je kan de figuurtjes ‘gewoon overtekenen’. Maar er is niemand die zegt dat je dat moet hè. Ik zou de leerlingen van mijn klas gerust zelf ontwerpen durven laten maken! Stileren naar een kubistisch werk en dan via de projector ergens tegen de muur maken! Ja, mijn leerkracht cellen draaien op volle toeren!

Zeg, mijn muren, ge zijt niet wijs zeker?

Andere kritische stemmen zullen boos zijn dat hun mooie muren worden beschadigd met de tape! Maar, het is washi tape, dus die monden plakken we dicht met andere tape 😉
Washi is super gemakkelijk te verwijderen!

Schilderijtjes maken

Ik wil ook nog eens schilderijtjes maken. Want je kan de tekeningen ook projecteren op een canvas, dat afplakken, schilderen en de tape terug verwijderen. Dat wil ik later dus zeker ook nog eens proberen.

Onze mening over de washi tape art projector

Jullie hebben vast gaandeweg in de tekst gelezen dat wij echt super fans zijn! Het ecologische stukje, het educatieve en creatieve eraan! Er zijn veel mogelijkheden met deze projector!
Het is wel even een investering, maar het ding kan jaren meegaan en voor in de klas bijvoorbeeld is dit echt wel didactisch materiaal dat bij veel thema’s gebruikt kan worden in de lagere school. Ook in de hogere jaren, zoals bij de leerlingen van de middenschool, waar ik lesgeef, kan dit zeker worden toegepast!

Art projector

Ben je  helemaal om?

De grafitape kan je aankopen voor de prijs van €40 euro.
Daarvoor krijg je de ecologische projector met zaklamp en heel wat leuke sjabloontjes, washi tape en een bijbehorende stift.
Koop hier jouw Grafitape projector.

Take care en tot snel

Liefs Ilse

Dit product werd ons aangeboden ter review – we blijven ook dan eerlijk in onze mening! 

2 Replies to “Grafitape: de washi tape art projector”

  1. moet je het met tape doen, ik kan me bijvoorbeeld wel voorstellen dat ik een lijnentekening op mijn muur wil maken met stift … lijkt me ook wel haalbaar, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.