Woodygami – Origami in combinatie met houten blokjes!

Woodygami – Origami in combinatie met houten blokjes!

Origami, de kunst van het vouwen van papier, dat kennen we natuurlijk allemaal.
Het is echt super bijzonder wat sommige vouwkunstenaars kunnen maken van een simpel vierkantig papiertje! Ook in mijn lessen beeldopvoeding gebruik ik origami, want het maakt deel uit van papiertechnieken. Bovendien is het een leuke manier om kinderen die het op creatief vlak moeilijker hebben, toch een succes ervaring te geven. De instructies zijn ook super voor beelddenkers en kinderen met een meer technisch inzicht. Origami, daar ben ik dus duidelijk fan van! Toen ik dus Woodygami ontdekte was mijn nieuwsgierigheid wel gewekt? Wat was dat dan weer voor iets? 

woodygami
Origami met houten blokjes.

Lees ook: Origami Vlinders in de stijl van Kandinsky

Woodygami – de inhoud van de doos

De mooie doos, met oortjes, bevatte drie houten blokjes met inkepingen. Ook een pakje origami blaadjes in klein formaat en een reeks instructie kaartjes. 

Woodygami inhoud van de doos

De titels van de kaartjes zijn wel telkens in het Engels. Maar dat maakt niet echt uit, want de afbeeldingen bij de vouwinstructies zijn echt wel duidelijk genoeg!

De instructies voor de volgende wezens zitten in de doos: een schaap, een vos, een kat, een bulldog, een paard, een varken, een tijger, een pauw,een koala, een olifant, een hagedis, een giraf, een dinosaurus, een hond, een beer, een elfachtig wezentje.

Woodygami in stappen.

Elke instructiekaart heeft duidelijke vouwinstructies zoals bij origami. Naar gelang de keuze van het wezentje dat je kiest, moet je ook een andere houten blokje met inkepingen kiezen. Soms, bijvoorbeeld bij de hagedis, moet je het blokje ook op de bolle kant zetten. Dat leert kinderen ook dat ze soms op een andere manier naar een blokje kunnen kijken. 

Uitdaging

Het vouwen is al een uitdaging. Het vergt wel wat ruimtelijk inzicht en het analyseren van vouwinstructies. De resultaten zijn echt gewoon te schattig!
Bewijs daarvan was dat ik een paar dagen mijn tijgertje kwijt was dat ik had gemaakt! Tot ik in de speelgoedkast van de jongste ging kijken, want daar stond de tijger te pronken. Hahaha. 

woodygami tijger

Ik denk dat kinderen die wat weg zijn met het vouwen ook nieuwe dingen gaan bedenken met de blokjes en de papiertjes! 
Dus, ik ga mijn kinderen goed in het oog houden als ze ermee beginnen spelen. Dat zijn nogal out of the box denkertjes! 😉 

Van wie is Woodygami?

Woodygami komt van Kipod Toys. Ze beschrijven hun missie als terug kwaliteit brengen in kwaliteit-tijd met je kinderen. Ze specialiseren zich in houten speelgoed met een uitdaging voor kinderen. Ik was echt onder de indruk van hun assortiment. En sinds een paar maanden levert Kipod Toys ook in België en Nederland! Zowel voor mama’s die bezig zijn met de ecologische voetafdruk van hun kinderen als leerkrachten die willen kiezen voor kwaliteit in de klas, is dit speelgoedmerk een uitkomst! 

Lees ook: Waarom speeleten zo belangrijk is voor een kind.

Woodygami pinnen voor later?

woodygami

Wat vind jij van woodygami? Zou jij het kopen voor je kinderen? Laat het me zeker weten in de reacties!

Take care en tot snel

Liefs Ilse 

2 Replies to “Woodygami – Origami in combinatie met houten blokjes!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.