Leer je talen met Quiboba!

Leer je talen met Quiboba!

Onze kinderen pikken steeds gemakkelijker andere talen op. Op vakantie leren ze woordjes en we hebben natuurlijk ook YouTube en games om hen bij het leren van talen te ondersteunen.
Gelukkig krijgen ze ook nog wel op school taal aangeboden. Want het lezen en schrijven is natuurlijk iets moeilijker te leren op vakantie of via YouTube. Voor kinderen waar het taalgevoel minder is, zijn lessen in grammatica natuurlijk ook een must! Maar over het algemeen leren de kinderen denk ik sneller een andere taal aan dan vroeger. Vandaag laat ik jullie kennis maken met een andere leuke manier om verschillende talen aan te leren of om de taal te helpen onderhouden. Als je een taal even niet actief gebruikt is dit zeker een leuke manier om er mee bezig te blijven: Quiboba – een leuk taalspel dat al beschikbaar is in vier verschillende talen en in verschillend versies: Leer je talen met Quiboba.

Wat is Quiboba?

Het leer je talen spel van Quiboba is uniek omdat het een samensmelting is van horen, zien en schrijven! Het spel is gericht op de basiskennis van de middelbare school. Je kan het spel alleen spelen of met meerdere spelers.

Hoe speel je het spel?

Je kan dus het spel alleen spelen. Dan gebruik je de kaartjes in de doos gewoon als overhoringskaartjes. Het Nederlands staat aan de ene zijde en dan staat de oplossing aan de andere kant.

Voor onze kinderen, die nog lang niet in het middelbaar zitten, gebruikten we de grote woorden aan de bovenkant. Met oudere kinderen kan je dus de volledige zinnetjes toepassen.

Als je met twee (of meer) speelt, dan gaat het om de meeste kaartjes te verzamelen.

De speciale QR-code in het quiboba spel

Bij elk Quiboba spel zit er in de doos een unieke QR code waarmee je de extra’s kan bekijken.
Bij de doos Engels die wij hebben kan je bijvoorbeeld de Europese hoofdsteden ook leren en je hebt een podcast beschikbaar voor alle juiste uitspraken!

 

Lees ook: De leraar Engels die me inspireerde

Lees ook: Het belang van een groeimindset

Voor wie is het quiboba spel geschikt?

 • Voor kinderen die een taal willen onderhouden onder de schoolvakaties.
 • Voor kinderen met interesse in talen in het algemeen.
 • Voor leerkrachten om in te zetten in de les – het is eens een andere manier!
 • Voor kinderen die uitdaging nodig hebben en dus een extra taal willen leren. Daar wil ik er wel even op wijzen dat Frans en Engels in de les krijgen. Om verveling in de toekomst dus te voorkomen laat je hen beter starten met Duits en Spaans! 😉

Winactie – afgelopen!

Wil jij ook een Quiboba spel winnen in een taal naar keuze? Lees dan hier wat je moet doen om kans te maken! De actie loopt gelijktijdig op facebook, instagram en hier op de blog – er is één winnaar. Je hebt dus drie keer kans als je op alle media meedoet!

 • Op instagram like je de foto en volg je Kreanimo en Leer je talen – tag twee anderen die het spel ook leuk zouden vinden.
 • Op facebook like en comment je de actie en volg je mijn blogpagina. Delen is lief.
 • Op de blog geef je een reactie met een geldig e-mail adres.
 • Op 29 juli maak ik de winnaar op de drie plaatsen bekend (Stories op instagram, op de facebookpagina en hier onder deze blog)
 • De winnaar krijgt 48 uur om te reageren, anders selecteer ik iemand anders! –>fivesonfamily op instagram is de winnaar – ze krijgt nu 48 uur de tijd! 

Quiboba bewaren voor later? Pin het op jouw relevante borden:

Leer je talen met Quiboba

Zou jij dit spel in huis willen halen?
Laat het me zeker weten in de reacties!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

Wij kregen het spel om te testen en om weg te geven. 

46 Replies to “Leer je talen met Quiboba!”

 1. Die kan ik zelf ook wel gebruiken om mijn frans op te frissen en mijn kinderen die taal ook mee te geven, want die wordt hier niet echt gegeven terwijl ik die taal toch ook interessant vindt voor hun toekomst.

 2. De kinderen beginnen nu zelf met Engelse woorden te gooien, niet altijd even correct 😉 Het zou dus fijn zijn om ze net iets meer Engels aan te leren dan wat ze zo opsteken via YouTube 😉

 3. Wij zijn net terug van onze vakantie in Frankrijk. De kinderen zijn nu extra gemotiveerd om Frans te leren want ze willen volgend jaar heel graag terug. Dit spel ziet er zeer de moeite uit om dit op een speelse manier verder te oefenen.

 4. Wauw… wat een leuk spel om talen te onderhouden. Of om een nieuwe taal te leren.
  Elke taal zou interessant zijn voor mijn taalknobbeltje hier. Hij houdt ervan om andere talen te leren begrijpen. Wie weet!!!

 5. Wat leuk! Dit kende ik nog niet. Ik zou graag kans willen maken op de Engelse versie. Ik weet zeker dat mijn jongens het erg leuk zouden vinden. Ze zijn gek op spelletjes en nieuwe dingen leren.

 6. Oh deze zou zo leuk zijn om te winnen in het Spaans. Voor ons Erasmusproject gaan we naar Spanje en Roemenië. Onze spreektaal is dan Engels. Maar hoe leuk zou het zijn als we ook wat Spaans konden spreken!

 7. Ik zou voor Spaans gaan. Dat is een taal die we alle 3 niet spreken. Lijkt me tof om zo te starten zodat we volgend jaar een beetje voorbereid op vakantie kunnen 😂

 8. Leuke win actie, ik zou voor de Engelse versie gaan, aangezien mijn zus en haar man en kinderen in Amerika wonen en al hebben de jongens Engels op school, echtparen met hun neefjes lukt nog niet en om hier dan spelenderwijs mee om te leren gaan, lijkt me heel leuk en leerzaam.

 9. wat leuk zeg. onze meiden zijn er nog wat jong voor maar kan me voorstellen dat wanneer ze wat ouder zijn dit erg leuk is om samen te doen

 10. Het lijken me hele leuke en leerrijke spelletjes. Ik ben er erg benieuwd naar en wil gewoon alle talen 😄 want als thuisonderwijzer komt dat altijd van pas. Het zou super zijn om er eentje te winnen en dan kiezen we voor Engels.

 11. Top. Ze zijn hier heel gemotiveerd om talen te leren. Na de vakantie spreken ze al wat woordjes Duits. En volgende week taalsportkamp Frans. Ik denk dat ik voor Frans zou gaan om nu al een basis te leggen. Hoewel Duits ook wel fijn is omdat ze dat niet altijd krijgennop school…

 12. Ik doe graag mee aan deze winactie! Mijn meiden gaan deze week naar Engels voor Bengels Summer Camp, maar zouden ook graag de rest van het jaar ermee aan de slag willen. Volgende zomer willen we namelijk naar Amerika op vakantie

 13. Dat ziet er leuk en leerzaam uit. Wij gaan voor de Engelse variant, mijn zoon wil dat heel graag leren spreken.

 14. Dat zou ‘sehr toll’ zijn! Volgend schooljaar krijgt mijn zoon voor het eerst Duits op de middelbare school en we wonen in Twente, dus een beetje extra kennis van de taal van ons buurland is voor onze kids zeker niet verkeerd!

 15. Zou super zijn voor mijn dochter die naar de middelbare school gaat en franse les krijgt. Dat word een uitdaging voor mama en dochter

 16. Dit lijken me ideale spellen als aanvulling en afwisseling tijdens de bijlessen die ik na de vakantie weer mag geven!

 17. Jaaaa, ik doe mee!!! Engels pikken ze al behoorlijk wat op via games, films en YouTube. Maar ze willen nu ook heel graag Duits leren (vooral Noah) en dit zou perfect zijn! Ik leg vast mijn vingers in de knoop 😉

 18. Dit spel komt deze zomervakantie zeer goed van pas voor onze oudste dochter, die zojuist groep 8 heeft verlaten en na de zomervakantie start met TTO op het voorgezet (tweetalig onderwijs, in het Engels). Ideaal dus om alvast ter voorbereiding spelenderwijs met haar te oefenen!

 19. Wat leuk. Kunnen mijn kinderen (en ik ☺️) goed gebruiken. De oudste gaat na de zomer voor het eerst naar de middelbare school. Zo kan ze spelenderwijs oefenen. En ik met haar. Want dan sla ik misschien wat minder flaters als ik iets wil bestellen tijdens de wintersport in Duitsland. ☺️

 20. Kei leuk voor de talentenuren bij jullie op school, Bart Schepens. De Spaanse versie zou top zijn! 🇪🇸

 21. Graag zou ik er een winnen voor de kids. De oudste naar 3TL en de jongste in groep 8 met een talenknobbel

 22. Dit spel is precies wat ik zoek voor onze oudste en jongste zoon. De oudste is dyslectisch en heeft veel moeite met het zich eigen maken vd Engelse woorden. Op deze manier kunnen we op luchtige manier aan de slag. De jongste vindt de Engelse taal erg interessant. Hij kan de uitdaging erin zoeken. En ik kan het inzetten in mijn klas voor de meerbegaafde kinderen maar ook voor de kinderen die het erg interessant vinden. De Engelse versie is meer dan welkom!

 23. Voor Warre zou Spaans wel heel tof zijn.
  Zijn beste vriendje van zijn vorige school
  Is half Spaans, dus hij had altijd wel al een fascinatie voor deze taal! Het zou hem extra stimuleren in zijn super taalgevoel en wie weet weer wat minder frustraties hier! 😉

 24. Ik zou meedoen voor de Spaanse versie. Ik heb op de middelbare twee jaar Spaans gehad, en de Vent toerde een zomer op de Canarische Eilanden dus de basis is er wel. Alleen dat bijhouden, dat zou ik graag op een simpele manier doen!

 25. Wat super leuk. Mijn dochter krijgt frans op school van een oud leerkracht frans. Deze doet dit vrijwillig en voor de kinderen is het geen verplichting maar een extra waarvoor ze kunnen kiezen. Super leuk vind mijn dochter dit dus ik denk dat ze dit ook heel leuk gaat vinden.

 26. Frans zei tegen Frans in het Frans: “Is Frans in het Frans ook Frans?” “Nee”, zei Frans tegen Frans in het Frans, “Frans in het Frans is niet Frans, Frans in het Frans is François.

 27. Hoi… Mijn oudste start volgend jaar met Frans. Wij hebben alle twee enorm veel schrik hiervoor (ikzelf helaas ook). Wat zou het fijn zijn eens Frans je te leren met haar op een speelse manier thuis. Dit spel lijkt me ideaal hiervoor en ik zou het dus ook heel graag uittesten…

 28. Ik doe mee voor mijn dochter , wijgaan elk jaar op vakantie naar frankrijk en mijn dochter wil graag met andere franstalige kindjes spelen. Zo kan ze al spelend frans leren

 29. Aangezien mijn 2 dochters even terug besloten zelf met Spaans aan de gang te gaan,
  zou dit spel , de ‘Spaanse versie dus’, zeker meer dan welkom zijn om ze nog verder te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.