Hotel de laatste kans – review spannend kinderboek

Hotel de laatste kans – review spannend kinderboek

Nee zeg! Nu is me dat boek ‘Hotel De Laatste Kans” toch uit! En wat vind ik dat bijzonder jammer! Ik zat er écht helemaal in en kijk nu al uit naar wat komen gaat. Want dit boek vraag naar méér en je voelt dat er meer gaan komen ook! En ik ben zo super slecht in wachten! Hahaha!

De cover en de flap van Hotel de laatste kans!

De buitenzijde van het boek is op zich al geweldig natuurlijk! De cover is namelijk gemaakt uit met een prent van glow in the dark materiaal. De kaft is donker en dat is ook héél erg passend bij het boek!

De perstekstjes op de buitenzijde waren ook héél erg belovend: “Indrukwekkend debuut van een opwindende auteur” of “Buitengewoon origineel debuut.” zeggen al wat. Maar ook echo’s van Agatha Christie worden vermeld en dat voor een kinderboek! Ik wilde starten en was benieuwd.

Het verhaal

Sep woont en werkt in Hotel de Laatste kans. Hij is er de kok en daar is hij echt super goed in. Hij maakt speciaal voor één van de gasten van het belangrijk diner een dessert omdat deze allergisch is aan het dessert wat er voor de andere gasten op het menu staat! Nu valt toch die gast, vlak na het eten van zijn abrikozenparfait dood neer zeker! En het probleem is dat het lijkt alsof Sep de enige kàn zijn die de moord gepleegd kan hebben. Hij weet echter zeker dat hij het niet heeft gedaan! Nu moet hij dat dus zien te bewijzen ook! Gelukkig krijgt hij hulp en zelfs een beetje uit onverwachte hoek! Hij moet op onderzoek uit en moet uitzoeken water dan wel is gebeurd! Wie heeft dr. Thallomius dan wel vermoord en waarom?

De personages

Voor Sep heb je meteen sympathie en ik wil écht doodgraag weten wat er nog met hem gaat gebeuren en hoe zijn verleden nu juist in de haak zit. Want Sep heeft geen ouders meer, maar in het boek komen we te weten dat hij misschien niet alle informatie heeft over zijn ouders! Waarom zit hij daar in het mysterieuze hotel?
De namen van de personages zijn niet allemaal even gemakkelijk om te lezen (zeker voor de kleine, maar vlotte lezertjes), maar ze passen nu eenmaal wel bij de figuren.

De thema’s

Uiteraard zit er magie in het boek. Maar ook het label detective vind ik passend. Sep moet namelijk op onderzoek uit naar de echte moordenaar, aangezien hij het niet geweest is.
Spanning, avontuur en mysterie, het zit allemaal in dit boek verweven! En zoals ik al zei: het smaakt echt naar meer! Ik kijk al uit naar deel 2!

Voor wie?

De boek is geschikt voor lezers vanaf 10 jaar of vlotte lezers die al goed kunnen relativeren. Mijn zoon (nu 8 jaar), kan het perfect lezen, maar onze dochter van 7, hoewel ze op niveau ongeveer even ver zit, zou ik het niet aanraden. Zij is nogal gevoelig voor nachtmerries en er gebeuren wel wat vreemde zaken en een moord in het boek! Bedenk dus goed of het boek geschikt is voor jouw kind!
Ik heb zelf ook genoten… Harry Potter blijft ook voor volwassen mensen nog leuk, dus waarom deze niet hè!
Meegesleept door het verhaal moest het boek uit!

En na hotel de laatste kans?

Naar mijn gevoel is dit boek zeker een deel op zichzelf, maar je voelt aan alles dat dit nog maar het begin is.
Je blijft met heel wat vragen zitten en je kijkt uit naar al de antwoorden op deze raadsels.

Alle informatie over het boek ‘Hotel de laatste kans’

Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
Verschijningsdatum: april 2019
Aantal pagina’s: 352 pagina’s
Aanbevolen leeftijd: 10 – 12 jaar
Auteur: Nicki Thornton
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
EAN: 9789026147470
Subtitel: Een Sep Seti Mysterie

Koop het boek via deze link 

Meer boekentips? Die vind je hier!

Zou dit een boek zijn dat jij of jouw kind zou lezen? Ik hoor het graag!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

hotel de laatste kans

 

Deze post bevat affiliate links. Dit kost jouw niets extra, maar levert ons een zakcentje op! 

4 Replies to “Hotel de laatste kans – review spannend kinderboek”

    1. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes? Altijd goed om tegen rolmodellen in te gaan! 😉

      Nog even en dan kan ze vast ook de boomhut boeken lezen dan! (Die van ons is nu 7 en is aan boek 4 bezig).

  1. Lijkt me een top boek, helaas is hij uitverkocht bij bol.com waar je linkje naar toe gaat. Dju toch 😉 Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.