Kerstboom van lege theelichtjes – Hoe recycle jij ze?

Kerstboom van lege theelichtjes – Hoe recycle jij ze?

Ik ben een kaarsjes fan! Liefst brand ik er met een héérlijk geurtje of zet ik theelichtjes in hele mooie houdertjes. Ik word er zo blij van! Soms gebruik ik ook kindvriendelijke kaarsjes, je weet wel zo van die brandveilige met een LED-lampje erin. Maar meestal ga ik toch voor de ‘echte’. Zo komt het ook dat ik een hele boel van die lege theelicht houdertjes heb. Jaren geleden zag ik dat iemand die hergebruikte om leuke decoratieve stukjes van te maken. Omdat Kerst nog een tijdje weg is, kan je lustig beginnen met het verzamelen van de benodigdheden als ik jullie vandaag al laat zien wat jullie ermee kunnen maken. Als inspiratie vandaag een kerstboom van lege theelichtjes!

Benodigdheden kerstboom van lege theelichtjes.

 • lege theelichtjes en best een heleboel. Niet alle lege cupjes plooien even mooi. Ik had er liever wat meer gehad zodat ik sommige blaadjes had kunnen vervangen door een mooier geplooid cupje. Tegen kerst lukt het me wel om de ‘lelijke’ blaadjes te vervangen! 😉
 • een piepschuim kegel (of bol als je een kerstbal wil maken)
 • kopspeldjes
 • pareltjes (of andere versiering)

kerstboom met lege theelichtjes

Stap voor stap een kerstboom van lege theelichtjes

 1. maak ‘blaadjes’ door de buitenzijdes van de lege theelichtjes naar binnen te duwen en dan aan te drukken. Wrijf ze goed plat. Selecteer welke je het mooist vindt.
  benodigdheden
 2. Begin onderaan jouw kegel met het spelden van je blaadjes. Je zorgt er best voor dat de onderste ‘blaadjes’ mooi naar buiten plooien. Natuurlijk is het de bedoeling dat het piepschuim niet meer zichtbaar is.
 3. De tweede rij maak je zo vast dat de ze dakpansgewijs volgen op de vorige rij.
 4. Ga verder tot je hele kegel vol is. Bovenaan heb ik witte kopspeldjes gebruikt omdat ze daar wel zichtbaar zijn. Bij de andere blaadjes maakt de kleur niet zoveel uit omdat ze onder de volgende rij zullen verdwijnen.
  kerstboom van lege theelichtjes
 5. Zet de pareltjes (of andere versieringen) vast met speldjes. Zorg dat de kopjes van het speldje groter zijn dan de gaatjes van de parels.
 6. Zet jouw kerstboom van lege theelichtjes op een ereplaatsje in jouw interieur.

Pin de kerstboom met lege theelichtjes voor later:

Maak een kerstboom op een piepschuim kegel door het gebruik van lege theelichtjes.

Lees ook: boom in de winter met snijtechniek en pastel

Lees ook knutsels in hout voor kerst.

Crea-cross – creatieve linkparty – thema vuur.

Ook deze week is er weer een thematische linkparty onder de naam crea-cross. Het thema is vuur en omdat mijn lege theelichtjes voor vele kleine vuurtjes hebben gezorgd passen ze uiteraard perfect in het rijtje thuis. Heb jij nog een leuke haardversiering, een theelichtjeshouder, een DIY met kaarsen, foto’s over vuur of teksten over vuur, voeg ze dan heel zeker toe door de blauwe knop te gebruiken.

Volgende week is het thema reizen. Daar moeten ook toffe dingen rond gemaakt zijn.
Maar voor deze week sluit ik af met heel veel creatieve groeten.

Take care en tot snel.

[inlinkz_linkup id=748463 mode=1]

11 Replies to “Kerstboom van lege theelichtjes – Hoe recycle jij ze?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.