Astronauten kinderfeestje bij de Neut – ons verslag.

Astronauten kinderfeestje bij de Neut – ons verslag.

Tegenwoordig heb je nogal wat ‘feestjes’ als je jarige kinderen hebt! Het familiefeest, het klasfeest en het kinderfeestje! Hier op school beginnen de meesten pas in de derde kleuterklas met het kinderfeestje. Ze zijn dan allemaal rond de vijf jaar oud. Onze oudste was ondertussen al aan zijn tweede kinderfeestje toe. Vorig jaar gingen we naar de binnenspeeltuin. Ook dit jaar koos ik daarvoor. Ik vind het handig dat we ergens anders dan thuis een feestje doen. Geen (extra) rommel in huis! 😉
Onze zoon koos voor het astronauten  kinderfeestje bij de Neut… Kijken jullie mee?

Lees ook: De ruimte: Het fascineert onze zoon enorm

Binnenspeeltuin, maar een beetje anders.

Binnenspeeltuin ‘Bij de Neut’ ligt voor ons net over de grens met Nederland! We ontdekten deze speeltuin een aantal jaren geleden op aanraden van een kennis. Het is niet de typische binnenspeeltuin. Ik bedoel daarmee dat de schreeuwerige kleuren van de inrichting die je bij de meeste binnenspeeltuinen vindt, hier niet terug te vinden zijn. Hout en gezelligheid zijn bij deze plaats troef!
Wat bij andere speeltuinen op het menu staat, vind je hier ook, maar met kwaliteit! De pizza is echt heel lekker, bijna helemaal op zijn Italiaans.
Toen ik dus op zoek was naar een locatie voor het feestje en ik zag dat er themafeestjes werden gegeven, moest alleen ons zoontje nog kiezen welk thema hij dan wilde!

Themafeestje kiezen

Bij de Neut kan je kiezen tussen verschillende thema-feestjes.  Hier komt het lijstje:

  • Frozen kinderfeest
  • Diep in de zee kinderfeest
  • Bakkers kinderfeest
  • Piraten kinderfeest
  • Boerderij kinderfeest
  • astronauten kinderfeest
  • Model for one day kinderfeest

Onze grote kleine man koos voor het astronauten kinderfeestje.

Het astronauten kinderfeest

Op de woensdag van het feestje vertrokken we met twee auto’s en tien kinderen richting Nederland. We werden opgewacht door één van de dames van het ‘kinderfeest team’.
We werden naar onze tafel gebracht, die heel mooi gedekt was.
Ballonnen (met zweefstof 😉 ) aan de stoel van de jarige en zo!

Zingen

Eerst mochten we zingen en een cupcake eten en mocht de jarige zijn cadeautjes uitpakken.

Fotomoment

Voor alle kinderfeestjes zijn er speciale verkleedpakken beschikbaar. Bij ons mochten alle kinderen een astronautenpak om aan te doen om op de foto te gaan. Ook voor het diep in de zee feest hingen er pakjes van Dory en Nemo … heel tof.
Niet alle genodigden wilden op de foto met een astronautenpak! Dan kan zonder natuurlijk ook!

knutselen op het astronauten kinderfeestje

Dan was het tijd voor het knutselmoment. Met neon-verf mochten de kinderen schilderen op een omgekeerd plastic bord waar een een omgekeerde soepkom in plastic op was geplakt.
Op die manier krijg je dus een UFO! 😉
Voor sommige kinderen was er die UFO eigenlijk te veel aan! Ze wilden al gaan spelen! Maar uiteindelijk hebben ze toch allemaal hun eigen vliegende schotel afgemaakt.

astronauten kinderfeestje: maak je ufo

Versier je eigen pannenkoek

Dan werden ze na een hele tijd gewoon spelen terug naar de tafel geroepen! De pannenkoeken werden gebracht en er stonden allemaal potjes met lekkernijen naast. De bedoeling was dat de kinderen zelf hun pannenkoek konden versieren.
Ook hier hadden weer een aantal kinderen geen tijd om te eten… spelen is leuker!

Themafeestjes rondom ons

Elk themafeestje heeft zijn eigen knutsel project en verkleedkleding.
Ze waren al ‘de volgende keer’ en ‘als het mijn feestje is dan wil ik….’ aan het verklaren toe we gingen vertrekken! Een geslaagd feestje dat was het!

Maar natuurlijk geen feestje zonder vriendjes en vriendinnetjes! Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie aanwezigheid op het feestje van onze astronaut!

Liefs

Ilse

7 Replies to “Astronauten kinderfeestje bij de Neut – ons verslag.”

  1. Geweldige locatie, bij de Neut. Wij zijn alweer even niet geweest, maar het is daar echt super. Niet alleen is het smaakvol ingericht en doet het helemaal niet druk aan, het geluid is ook veel gedempter dan bij andere speeltuinen. En inderdaad, heerlijk eten daar. Noah vond het ook een superfeestje!

  2. Heerlijk hoe kinderen kunnen genieten. En met kleine dingen kan je een kinderfeestje al zo groot maken! Ik kijk er naar uit om dat straks met mijn eigen kinderen te doen. Eerst volgende week maar zijn 3e verjaardag vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.