De ruimte – het fascineert onze oudste enorm

De ruimte – het fascineert onze oudste enorm

Het begon al toen hij kleuter was, zijn fascinatie voor de ruimte en alles wat daarbij hoort! Het is natuurlijk ook iets bijzonder, dat heelal! Ik denk dat meneer ondertussen meer van het geheel weet dan dat ik weet of kan onthouden! Als hij zou zeggen dat hij astronaut zou willen worden, zou me dat helemaal overkomen!

De atmosfeer

“Mama, hoe komt het dat we op de aarde kunnen ademen en op de maan niet?”
Dat was een vraag die de vierjarige kleuter mij stelde. Ik probeerde dan zo goed mogelijk uit te leggen dat wij een dampkring hadden en dat die ervoor zorgde dat wij kunnen ademen.

Boeken over de ruimte

Hij heeft al een hele collectie boeken over de ruimte! Hij weet dat mars de rode planeet is. De grootste planeet weet hij ook te benoemen. Saturnus, dat is die met de ringen,…
Orion en de poolster, Pluto de dwergplaneet. Hij weet het allemaal.
Als hij een raket tekent uit zijn hoofd, dan ziet er dat best waarheidsgetrouw uit voor een zevenjarige en hij weet ook grote delen te benoemen!

Telescoop

Bij ons vorige bezoek aan Technopolis zeurde hij de oren van mijn hoofd voor een eigen telescoop. Het was een speelgoed ding, maar toch best prijzig. Uiteindelijk kochten we het voor zijn verjaardag!

De wetenschapsquiz

Bij de wetenschapsquiz had hij negen van de tien vragen over het heelal gewoon juist. En ik durf echt niet te zeggen dat ik het allemaal had geweten!

Astronauten feestje

Voor zijn zevende verjaardag koos hij een astronautenfeestje. Iedereen mocht een pak aandoen en een UFO knutselen met fluocerende verf. Het was geweldig! 

De ruimte in zijn kamer

Op zijn kamer heeft hij al een dekbedset van een raket en op zijn plafond  hangen lichtgevende planeetjes!

De volgorde van de planeten in zijn kamer

Hij vroeg me in welke volgorde de planeten dan stonden ten opzichte van de zon. En ja, ik heb dat ooit in een ver verleden moeten studeren in de lessen aardrijkskunde, maar ik wist  het echt niet meer! Met een boek erbij konden we de hele rij wel bestuderen!
Onze zoon en zijn visuele ingesteldheid heeft veel aan beeldmateriaal! Bij Ditverzinjeniet.nl vond ik een LED lichtsnoer met de planeten van het zonnestelsel en de zon in de juiste volgorden. Zo fijn om hem een visueel hulpmiddeltje te kunnen geven om ook de volgorde in zijn hoofd te prenten.

Waar is dat lichtsnoer gebleven?

Ik wilde graag nog een foto maken van het LED lichtsnoer met de planeten, maar daar werd me de tijd niet voor gegund! Het hangt ondertussen al mooi te wezen aan de vensterbank van zijn kamer. Hij had het al snel opgehangen of de huishoudhulp heeft dit gedaan, dat kan ook nog! De ruimte en Star Wars zijn echt het thema van zijn slaapkamer geworden! Ik ben best benieuwd hoe lang de fascinatie gaat blijven!
Hij is in ieder geval super blij met zijn lampjes in de vorm van planeten!

De ruimte: LED snoer

Het lichtsnoer is voor 11,95 te koop. Het bevat 10 LED lichtjes en de planeten zitten in de juiste volgorde ten opzichte van de zon (ook een lampje). Het snoer werkt wel op batterijtjes. Maar handige papa’s of mama’s kunnen er als ze dat wensen ook gewoon een stekkertje aanmaken. Het snoer maakt onze zoon zijn kamer nu al een paar weken een stuk gezelliger en is nog leerrijk ook. Ik ben benieuwd hoe snel hij de volgorde van de planeten ook heeft opgeslagen, onze ruimteliefhebber! 

Take care en tot snel

Liefs Ilse

Het product in dit artikel werd ons aangeboden door een bedrijf voor een samenwerking. 

 

9 Replies to “De ruimte – het fascineert onze oudste enorm”

  1. Oh wat superleuk zeg! Mijn zoontje van 5 is naast zijn obsessie voor dino’s/fossielen/stenen ook gek van de ruimte. Een aantal weken terug heeft hij een workshop gedaan bij Curiosityworld over de ruimte en dat vond hij ook echt helemaal geweldig, heeft ie het nog steeds over!

  2. Maak je borst maar nat. Dit gaat niet meer over. Wacht maar af 😉 Het is bij mij ook niet meer overgegaan, ook al is het minder de astrophysics kant op gegaan. Hoewel ik nog elke donkere avond als ik de hond uitlaat Orion, de grote beer en de Dogstar opzoek, als het kan. Even kijken. Hij is nu Star Wars fan? Dat is nog echt fantasy. Hij zou wel eens kunnen genieten van de Star Trek animatie serie. Is op Netflix. En is niet eng. Maar wel uitdagend.

  3. Heerlijk hoe kinderen zo hun eigen passie en interesses ontwikkelen. Die van mij heeft dat met dieren. Het is dan ook bizar wat hij weet aan dierennamen en hoe hij die beesten herkent. Van een oryx tot een luiaard en dan ook nog tweetalig. Ik vind het prachtig. Star Wars vindt hij ook geweldig (wij ook).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.