Quiz over wetenschap en uitvindingen – gezelschapsspel

Quiz over wetenschap en uitvindingen – gezelschapsspel

Wij hebben een super tof wit doosjes in onze spelletjeskast! De Quiz over wetenschap en uitvindingen staat er aan de buitenzijde op. Het leuke doosje bevat 100 kaartjes in zeven verschillende thema’s en een boekje met de antwoorden en uitleg over alle vragen die eventueel aan bod kunnen komen…. De quiz over wetenschap en uitvindingen is een must voor kinderen en volwassenen die een quiz leuk vinden en voor diegenen die gewoon weetjesvreters zijn, zoals onze oudste hier in huis!

Warre Weetjesvreter.

We hebben hier in huis een heuse weetjesvreter. Hij is zeven maar heeft al een enorme kennis opgedaan over bijvoorbeeld de ruimte en het klimaat en ook over dieren weet hij al erg veel. De thema’s het menselijk lichaam en het ontstaan van het leven lagen wat moeilijker voor hem, maar Warre was enorm getriggerd daar alles wat er in het doosje zat! Hij kon niet wachten om te spelen toen hij het doosje had ontdekt in de kast!

Lees ook: De ruimte fascineert onze zoon.

Lees ook: Lolly’s Weetjesschap: educatief programma op studio 100 TV

De vormgeving van de quiz over wetenschap en uitvindingen

Het doosje ziet eruit als een bakje met steekkaartjes per thema en de vragen zijn ook genummerd van 1 tot 100. Alles zit in een stevig wit doosje met mooie illustraties aan de buitenzijde. Ik was al fan en ik had nog niet eens gespeeld! haha!

De kaartjes zijn onderverdeeld in zeven thema’s die elk ook hun eigen kleur hebben gekregen:

 • De ruimte
 • De aarde
 • Het klimaat
 • Het ontstaan van het leven
 • Het menselijk lichaam
 • Grote uitvindingen
 • Alledaagse fenomenen

Het spel

De quiz over wetenschap en uitvindingen is voor spelers tussen de 8 en de 88 en kan door minimum 2 en maximaal 5 spelers gespeeld worden.
Het doel van het spel is om al je kaarten kwijt te raken door goed te antwoorden.

Het spelletje zit echt goed in elkaar. Er zijn snel-kaarten, waar iedereen op mag antwoorden en er zijn solo-kaarten, waar alleen diegenen op mag antwoorden die de kaart op zijn stapeltje had. De regels zijn duidelijke en niet moeilijk te volgen.

Het boekje met de antwoorden heb je nodig tijdens het spel, maar is ook gewoon super leuk om te lezen – al is dat natuurlijk niet de bedoeling dat je dat doet voor het spel begint! 😉

quiz over wetenschap

De quiz over wetenschap en uitvindingen – wat wij ervan vinden

Wij zijn fan van dit leuke spel. Het is ook vrij compact en kan dus makkelijk mee op reis. In de auto is het wel. Zoals ik al zei is de vormgeving ook top.

Een weetjesvreter in huis is trouwens niet zo handig als je wil winnen! Binnen een week was ik de helft van de antwoorden vergeten, maar hij uiteraard niet… Tja!
Ik daag je uit… wie wil de quiz eens tegen Warre komen spelen! hahahahaha

Lees ook: Waarom ik de stempel ‘opscheppende mama riskeer’

Lees ook: een proefje in huis: maak zelf gas en blaas een ballon op. 

Heb jij ook een weetjesvreter in huis of lijkt het je een super tof cadeautje (ik weet een aantal kinderen die er ook super blij van zouden kunnen worden.) dan kan je het spel bestellen:

Koop hier de quiz over wetenschap en uitvindingen. 

 

 

De quiz van wetenschap en uitvindingen werd ons gratis opgestuurd door uitgeverij Trichis om onze mening over te geven. Onze bevindingen zijn daardoor op geen enkel vlak gewijzigd. Deze post bevat ook een affiliate link. Als je tot een aankoop overgaat via deze link, kost je dat niets extra, maar krijgen wij een klein procentje. 

12 Replies to “Quiz over wetenschap en uitvindingen – gezelschapsspel”

 1. Het lijkt me een leuk spel, ik ben spelletjes gek maar heb tegenwoordig geen tegenspelers in huis, jammer.
  Ook een pluspunt is de prijs, dat is heel schappelijk. Ik denk wél dat het spel z’n beperkingen heeft na een paar keer zijn de meeste weetjes wel bekend bij de spelers.Maar daar zal ongetwijfeld ooit wel een aanvul set voor komen.

 2. Ahhh, het is zo heerlijk als je iets maar één keer hoeft te horen en het dan onthoudt! Jammer dat het niet altijd werkt voor dingen als boodschappenlijstjes (hoewel je mij in de supermarkt rustig kunt vragen naar Star Trek trivia…, terwijl ik vergeet dat we olijfolie nodig hebben). Ik bedenkme nu trouwens ook dat zo’s quiz spel eigenlijk ook heel handig is voor volwassenen die nog steeds Nederlands leren. Je leert dat heel specifiek termen en woorden die met een bepaald taalgebied te maken hebben. Ik hou dit dus even in mijn achterhoofd. (Plus: ik verwacht dat ik met mijn gozer veel plezier beleef aan wetenschapsvragen!)

 3. Ik ben opzicht ook een weetjesvreter maar niet op het gebied vab afspraken, haha! Wat een leuk spel lijkt me dit. Ook voor mijn oudste zoontje die dol is op wetenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.