Spin op spinnenweb knutselen – mixed media

Spin op spinnenweb knutselen – mixed media

De tijd dat de kleuters thuiskomen met het verhaal dat ze in de klas over kriebelbeestjes gaan leren is ook weer helemaal aangekomen! Ik heb drie kinderen die graag exploreren en dat waren altijd al de meest favoriete lesmomenten voor hen. De toppers onder de kriebelbeestjes hier zijn het pissebed (want dan mag je bloempotten en stenen kantelen!) en uiteraard ook het lieveheersbeestje! Spinnen zijn hier iets minder in trekt. Mijn man zal nu met een verwijtende blik naar mij kijken, want het is deels mijn fout dat een spin hier zo’n gegil teweeg brengt! Ik steek het dan weer helemaal op mijn moeder met haar spinnenfobie, ik heb dat nu eenmaal van haar ‘aangeleerd’.

Arachnofobia

De film arachnofobia zorgde er nog steeds voor dat ik de popcorn met argwaan bekijk en sinds er eens een zwarte weduwe in een lokale winkel gespot is geweest tussen de bananen (ik spreek van zo’n twintig jaar geleden of zo!) vind ik ook dat nog steeds spannend.
Ach ik dwaal af, want hoe angstig ik ook op een spin kan reageren, ik heb wel bijgeleerd. Door het reizen van mijn man moest ik af en toe wel zelf aan de slag… Letterlijk met mijne slof eh! 😉

Lees ook – Mijn grootste angst.

Spin op spinnenweb knutselen!

Ik laat jullie vandaag, ondanks mijn fobie, toch een leuk knutselwerkje zien met een spin erin. Omdat het een knutselwerkje is dat verschillende media samenbrengt, noemen we dat ook ‘mixed media’.

Het spinnenweb

Om te beginnen tekende ik op een dik tekenblad met doorzichtige knutsellijm een spinnenweb. Het is echt niet zo moeilijk! Begin gewoon in het midden van je blad en teken vijf lijnen naar de zijdes toe. Tussen die lijmlijnen teken je gebogen lijntjes met de boog naar het middelpunt van de ene lijn naar de andere.
Deze lijmtekening moet wel een 24 uur drogen!

Beschilder het volledige blad met water. Nog voor het water droog is, doop je jouw penseel in ecoline of waterverf en breng je dit aan op de nog natte plekken tussen de lijmlijnen. Dop eventueel het te veel aan verf met een keukenrolletje wat op.

De spin pompon

Met een pompon maker die ik eens gratis bij een haak tijdschrift kreeg maakte ik een zwart pomponnetje. Ik plakte er wiebeloogjes op en van chenille draad maakte ik 8 pootjes die ik onderaan het bolletje wol heb vastgeplakt met knutsellijm.

Als het geschilderde achtergrondje droog is, kan je het spinnetje erop plakken.

Dit knutselwerkje is uiteraard ook tof om in de herfst te doen, als de struiken vol kruisspinnen hangen.

Lees ook: krab met wiebelogen knutselen met peuters.

Spin knutselen Pinnen voor later?

Spin knutselen

Crea-cross linkparty – mixed media

Ook vandaag, zoals elke donderdag kan je komen linken in de linkparty onderaan door op de blauwe knop te klikken. Je kan linken naar je blog, maar ook creatieve lezers kunnen gewoon linken naar hun openbare foto. Alles moet wel passen binnen het thema van de week, uiteraard!

Ik werd ook deze week bijgestaan door ‘Mijn mamamomenten blog’ die een mooi huis voor insecten in elkaar stak en Melanie maakte een mooi mixed media kunstwerk met gesso.

[inlinkz_linkup id=780912 mode=1]

2 Replies to “Spin op spinnenweb knutselen – mixed media”

  1. Knutselen…? heb ik toch een beetje twee linkerhanden voor maar dit spinnenweb zou ik zelfs moeten kunnen maken;-) Wel leuk hoor als je zo creatief bent. Maar is meestal ook wel een kwestie van de juiste spullen in huis hebben en dat heb ik dan weer niet. Ik knutsel hoogstens in Paint Shop Pro , ook leuk om te doen hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.