Jardin des Plantes, grootste park in Nantes met kinderen

Jardin des Plantes, grootste park in Nantes met kinderen

In elke grote stad die zichzelf respecteert, vind je normaal gezien wel een park. In Nantes is dat Jardin des Plantes. Het is een heerlijk park. Wij bezochten het in de zomer met de kinderen en vertellen graag waarom je dit zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek in Nantes! Het park staat ook in de top 10 van Trip Advisor en ik begrijp waarom!

Jardin des plantes - Nantes

Hoe geraak je bij Jardin des Plantes?

Wij logeerden een stukje buiten de stad. We reden met de auto naar een ‘Park and Ride’ zone. Daar namen we de tram en stapten af bij Gard Nord. De tramhokjes zijn enorme paddenstoelen, dus je kan er echt niet naast kijken! Voor een hele dag met de tram rondrijden betaalden wij 10 Euro voor het hele gezin. Daar waren ook de busritjes bij inbegrepen, moesten we die nodig hebben. Als je af bent gestapt ligt het park meteen tegenover de halte, of ja, toch één van de ingangen.

De voordelen van Jardin des Plantes?

Het park is gratis

Uiteraard, maar toch niet onbelangrijk. Want uitstapjes met het gezin en zeker als je musea gaat bezoeken en dergelijke, die kosten wel een duit!
Er is ook een grote serre die wel geld kost. Die schijnt de moeite, maar wij hebben hem niet bezocht. De musea, verbonden aan het park kosten ook geld. Als je graag musea bezoekt, raden we aan van een drie dagen ticket te nemen – dat scheelt wel wat in prijs!

Jardin Des Plantes - grote bank

De enorme collectie planten en bomen.

Het park heet natuurlijk niet voor niets Jardin des Plantes. Ze hebben echt een enorme collectie aan planten, bomen en struiken. Overal staan plaatjes bij met de naam en wat uitleg.
Er is ook een moestuintje met heel veel verschillende groenten en vruchtdragende struiken. In de serres vind je cactussen. Ik zag er prachtige planten, grassen en bloemen.

Op een kabouterbankje - nantes

De speelplekken voor de kinderen

Naast de grote bomen, die ook voor super veel schaduw zorgen, zijn er ook heel fijne speelplekken voorzien.  Er is een speeltuin gemaakt van bloempotten bijvoorbeeld, reuze bloempotten welteverstaan. 😉 De kinderen kunnen erin kruipen, zich verstoppen (écht, het regende en zij gingen in de bloempotten schuilen en na de bui was ik er één van hen kwijt! Ik hoorde hem wel, maar vond hem niet! Hahahaha)

Bloempot speeltuin - Jardin Des Plantes

bloempot speeltuin in Nantes

Kunst en cultuur is er aanwezig

Jardin des plantes staat echt vol met kunst en cultuur. En dat is super goed gedaan, want het verstoort de rust helemaal niet. Bij alle kunstwerken is er duidelijk rekening gehouden met de omgeving.

Een oase van rust, dat is jardin des plantes

Hoewel het park druk bezocht wordt, is het toch een oase van rust in de drukke stad Nantes! Onze kinderen wilden absoluut nog een keer terug naar het park op het einde van onze vakantie. Het was er dan ook super fijn vertoeven!

Slapende beer in Park van Nantes

De nadelen van Jardin des Plantes

Onderhoud

Hoewel het park goed onderhouden is, steken hier en daar de planten uit de daken van de serres en zijn hier en daar wat onderhoudswerken nodig bij de bewegende kunst installaties.

Pelouse

Veel van de grasvelden hebben een verbod om erover te lopen. Dat begrijp ik echt wel, maar ik heb toch een paar keer de kinderen eraan moeten herinneren dat ze niet op het gras mochten. Ook niet als ze de eendjes van dichter bij wilden bekijken of goed wilden lezen wat er op een plaatje stond…

Verstopte plekjes in het park

Dit kan je ook als voordeel zien, maar wij hadden bijvoorbeeld tijdens ons eerste bezoek gewoon de bloempot speeltuin gemist! En ik denk dat we er nog wel wat konden ontdekken, moesten we terug gaan.

Lees ook: het ecologisch vakantiepark nabij Parijs. 

 

Nantes was echt geweldig om als city-trip met kinderen te doen! Het park, Jardin Des Plantes, was zowel van de kinderen als van ons een favoriet!

Ben jij al in Nantes geweest? Wat was jouw top-plek? We horen het graag!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

Jardin Des Plants met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.