Villages Nature – het ecologisch vakantiepark in Parijs

Villages Nature – het ecologisch vakantiepark in Parijs

Toen het vakantiepark Villages Nature nog niet zo heel lang open was, hadden wij er een huisje geboekt. Dat zorgde toen voor heel wat gedoe, want nog niet alles was โ€˜klaarโ€™ voor de gasten op het moment dat wij er aankwamen. Toch mocht dat de pret niet bederven en hadden wij een leuke gezinstijd nabij Parijs. Wat vonden wij nu van Villages Nature?

Beetje pech!

Het begon allemaal niet zo geweldig! We kwamen aan en aan de ingang werd ons verteld dat het bad op de bovenverdieping nog niet klaar was. Maar we hadden ook een badkamer op de beneden verdieping, dus geen probleem! Helaas was niet alleen het bad niet in orde. Omdat ze aan het werk waren aan dat bad, was er ook รฉรฉn slaapkamer te weinig. Want die slaapkamer lag vol met breekpuin en wit stof en het bed stond gewoon ondersteboven! Oeps!
Mijn man ging naar de receptie en iets later kregen we bezoek van de security. Die waren erg boos dat we in zo een โ€˜onveiligโ€™ huisje terecht waren gekomen. We werden onmiddellijk in een ander vakantiehuisje onder gebracht en we kregen financiรซle compensatie. Netjes opgelost dus! Nu konden we van ons prachtig huisje en de mooie ligging gaan genieten!

Villages nature โ€“ het eco-park

De huisjes zijn allemaal van hout, er rijden een elektrische bussen, er zijn eco-shops en er is veel bio in de winkels te vinden. Het concept is echt super tof uitgedacht. Ik kon me het mooi park al voorstellen als de beplanting helemaal volgroeid is! Ik zou er over een paar jaar graag nog eens naartoe gaan om te kijken hoe het er dan uitziet.

Ook de speelplekken zijn vaak eco en in hout. Het is echt super mooi ingericht!

De meeste huisjes liggen rond een (aangelegd) meer. Je hebt er een prachtig uitzicht als je uit het raam kijkt. Zwanen en eendjes komen er voorbij gezwommen. Je zit รฉcht IN de natuur.

Het subtropisch zwembad is ook heel mooi en er zijn speeltuigen die ik nog niet op andere plekken heb gezien. Dat is ook zeker wel de moeite!

Prijzig

De nevenactiviteiten zijn er wel erg duur. Je kan er een ponyritje gaan maken, zoektochten doen, maar daar hoort dan wel telkens een mooi prijsje bij. De binnenspeeltuin is gratis, maar de drankjes en het artisanaal ijsje hebben wel de prijs van Parijs! Hou daar dus wel rekening mee als je er op vakantie zou willen gaan!

Ligging van Villages Nature

Het vakantiepark heeft wel een ideale ligging! Het ligt vlakbij Disneyland Parijs. Er is zelfs een bus vanaf het park die er naartoe rijdt! Echt ideaal om een paar dagen Disneyland van daaruit in te plannen.


Uiteraard ligt het park dan ook dicht bij Parijs en kan je gemakkelijk een citytrip richting de Franse hoofdstad doen met de wagen. Moest je deze uitstap met je eigen wagen doen, denk dan ook aan je ecovignet dat verplicht is in de Franse hoofdstad. Je kan dat op voorhand al kopen via deze website.

Lees ook: Jardin des plantes in Nantesย 

Onze mening

Het concept van Villages Nature konden we echt wel smaken. Zeker als de beplanting volgroeid is, gaat het extra mooi zijn daar! Dat je ervoor kan kiezen dat of je bio eet of niet en daar dan ook grote keuze in hebt is zeker een pluspunt.
De ligging is uiteraard geweldig. Heel dicht bij Disneyland en ook dichtbij de Franse hoofdstad.
Vaak vond ik de prijzen van de nevenactiviteiten wel duur. Als je, zoals ons, met drie kinderen de activiteiten moet gaan doen, dan ben je toch wel wat centjes kwijt. Hou daar dus wel rekening mee als je naar daar gaat.
Ondertussen zouden de kinderziektes van het begin van de opening toch wel stilletjes aan moeten opgelost zijn. Ik hoop dus dat iedereen meteen een huisje krijgt waar voldoende bedden en werkende badkamers zijn! ๐Ÿ˜‰

Mooi, de moeite, maar toch wel prijzig dus. Maar ja, je zit dan ook dicht bij Parijs!

Ken jij Villages Nature? Ben je er al geweest? Wat vond jij ervan?

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

4 Replies to “Villages Nature – het ecologisch vakantiepark in Parijs”

  1. Goed om lezen. Wij hebben al verschillende centerparcs in Frankrijk bezocht en manlief wou vorig jaar dan ook graag Villages Nature uitproberen met een uitstapje naar Disneyland. Leek mij leuker als de kids wat ouder zijn dus hebben we het nog uitgesteld. Villages Nature mag ons over een paar jaar verwachten ๐Ÿ™‚

  2. Ik ken het zeker, maar vind het nog best prijzig. We kozen voor een andere Center Parcs in Frankrijk. Was een uurtje rijden van Disney af, maar stukken goedkoper. Dus dat scheelde ๐Ÿ˜Š.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.