Is een bezoek aan Nausicaá de trip waard?

Is een bezoek aan Nausicaá de trip waard?

Toen we de voorbije zomer van Frankrijk terugkeerden naar huis, beslisten we om bij Nausicaá te stoppen. Ik had er al zoveel over gehoord, er kwam reclame op TV en vooral de oudste bij ons in huis is een grote fan van alles wat met de zee te maken heeft. Aqauria overslaan als we ergens zijn is nooit een optie! Van bij ons in Limburg is de trip naar Nausicaá toch nog een drie uur rijden. Maar toen we van Nantes naar huis keerden, kwamen we er zo goed als langs. Het leek ons dus een fijne uitstap. Maar is een bezoek aan Nausicaá de trip waard?

nausicaa mantarog grote bassin

Waar ligt het grootste aquarium van Europa?

Het grootste aquarium van Europa vind je in Boulogne-sur-Mer (Pas-de-Calais), vlak bij België en Engeland, op slechts 2.30 u van Parijs, Brussel en Londen. Wij hadden alleen een beetje de pech dat we nog op reis waren met een dakkoffer en dat we dus niet in hun overdekte parking terecht konden. We moesten dus wel nog een stukje stappen tot we er waren.

Wat is het voordeligste tarief voor een bezoek aan Nausicaá?

Wij namen een slim ticket dat online werd geboekt. Voor ons was dat het goedkoopst. Kinderen van jonger dan drie mogen gratis binnen voor een bezoek aan Nausicaá.  Als je zeker een audiogids wil gebruiken kan je die ook al van ter voren vastleggen.

Wat voor comfort biedt Nausicaá?

  • Als je in de buurt op vakantie bent, dan kan je de ‘2de dag voor vijf euro’ actie gebruiken. Dan kan je echt alles rustig bekijken. Het is echt een mooie daguitstap, maar het is wel veel om te bekijken!
  • Je kan het aquarium even verlaten en later die dag terugkeren, vergeet dan niet om een stempel te vragen voor je naar buiten gaat.
  • Een kinderwagen kan je huren voor 3,90 Euro per dag. Je kan je eigen (grotere) kinderwagen ook inruilen voor een draagzak.
  • Aan de kleintjes is ook gedacht om te verversen om om melk warm te maken.
  • Minder valide mensen, geleide honden en slechthorenden zijn ook welkom! Ook aan hen is gedacht.
  • Er zijn drie plekken waar je een hapje eten kan kopen, maar naar buiten gaan kan dus ook perfect, vergeet dan je stempel niet!

Het grootste aquarium van Europa?

Het aquarium doet de naam van het grootste aquarium echt wel eer aan. Nausicaá is groot! Je kan er makkelijk een dag vertoeven, zeker als je alles gezien wil hebben. Je heb zelfs op een bepaald punt een overzicht boven op de grootste waterbak van het aquarium en dan besef je pas hoe groot het eigenlijk allemaal is! Er is gewoon een tribune waarop je kan gaan zitten om te kijken naar het grootste bassin. Wij hadden alleen daar al een uur kunnen zitten kijken naar de enorme Manatarog of de haaien! Dit bassin is 60 meter lang en 35 meter breed en geeft een prachtige inkijk. Het heeft een maand geduurd voor dit bassin helemaal gevuld was, dus je kan je wel inbeelden dat dit een enorm aquarium is!
Ik heb soorten gezien die ik nog nooit in het echt had gezien en onze zoon, die heel veel weet uit de boekjes, was enorm blij dat hij sommige soorten eindelijk eens in het echt had gezien! Hij ging soms écht op zoek tot hij gevonden had wat hij wilde zoeken in een bak!

Kijkmomenten

We zagen duikers in het aquarium gaan en in de grote zaal met tribune kregen we uitleg over de planten en dieren die we zagen. Jammer dat het enkel in het Frans was voor onze kinderen, dat wel. Ook de zeeleeuwen show was wel echt de moeite! Als je die dus kan meepikken moet je dat zeker doen!

pinguïns in nausicaa

Ontdekken en leren

Nausicaá is leerrijk. Kinderen ontdekken er van alles en nog wat en komen tot besef hoe groot en hoe belangrijk de zee wel niet is. De magie van de zee wordt in dit nationale zeecentrum zeer duidelijk tentoongesteld. Er valt van alles te beleven. Zowel het aaien van vissen, nieuwe soorten ontdekken en veel informatie over van alles wat met de zee te maken heeft kan je in het grootste Europese aquarium allemaal doen!

blacklight in nausicaa

Een bezoek aan Nausicaá Yay or Nay?

De inkom tickets voor dit grote aquarium zijn niet echt goedkoop, maar je kan er dan ook echt wel een volledige dag doorbrengen. Als je alles tot in de puntjes wil ontdekken is naar ons gevoel een dag zelfs niet helemaal voldoende, zeker als je zoals wij, grote fans van de zee en alles wat er mee te maken heeft, bij hebt! De opstelling van het zeecentrum is echt heel mooi gedaan en er valt enorm veel te ontdekken en te leren. Je gaat zeker niet zonder wauw-momenten naar huis! De informatie sessies zijn wel in het Frans, dat is voor Nederlandstalige kinderen misschien wel wat jammer, maar het is en blijft een super mooie uitstap om (met kinderen) te doen! Koop je tickets op voorhand op een geplande dag of maak gebruik van de kortingstarieven. Moest je in de buurt, bij Boulonge-sur-mer op vakantie zijn, dan zou ik zeker gebruik maken van het ticket om een tweede dag aan 5 Euro te gaan!

 

Wil je meer tips van ons uit binnen en buitenland? Dan verwijs ik je graag door naar onze inspiratie pagina voor uitstappen.

Ben jij al in Nausicaá geweest? Wat vond jij ervan? Zijn er andere aquaria die we niet mogen vergeten te bezoeken?

Take care en tot snel

Ilse

2 Replies to “Is een bezoek aan Nausicaá de trip waard?”

  1. Ik ken de naam nog niet eens! Ik ben dol op dieren maar vissen zijn mijn ding niet zo. Toen ik een abonnement op Blijdorp Rotterdam had kwam ik er hooguit 1 keer per jaar. En dan liep ik zo de vissen voorbij voor de konijnuiltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.