Condoleance kaartjes handletteren inspiratie

Condoleance kaartjes handletteren inspiratie

Je hebt zo van die momenten in het leven dat je ‘ineens’ veel condoleance kaartjes nodig hebt. Ik heb altijd wel een voorraadje kaartjes liggen, maar soms vind ik het toch wel héél belangrijk dat een kaartje ‘net iets meer’ is. Daarom ging ik op zoek naar inspiratie om zelf condoleance kaartjes te maken. Pinterest is daarvoor natuurlijk ideaal. Ik begon met enkele dingen na te maken en daarna, toen ik wat zekerder was van mezelf, ging ik wat variëren. Vandaag deel ik de resultaten als inspiratie voor jullie. Hopelijk hebben jullie ze niet direct nodig! 😉

Condoleance kaartjes handletteren

Ik kocht kraft kaartjes en witte kaartjes in pakketjes bij de Action. Ik gebruikte een lat, een potlood, een gum, pigment markers, mijn witte posca pen en ook ecoline brush markers.

Condoleance kaartjes gepikterest:

Ik tekende met een liniaal een zwart kadertje op anderhalve centimeter van de rand van het kaartje. Ongeveer in het midden onderaan begon ik met het steeltje van de Sterkte-bloem. De blaadjes tekende ik met de Posca pen. Toen het wit was opgedroogd heb ik de blaadjes afgewerkt met pigment pen.

Condoleance kaartjes aangepast:

Met potlood heb ik ook hier een lijn uitgezet op anderhalve centimeter, maar deze keer heb ik met de losse hand een golvende lijn getekend, waar niet echt een plan voor was. Ook deze kaart vind je ongeveer terug op Pinterest, maar ik heb er wel wat aanpassingen bij gedaan. De paardenbloem heb ik met een 0,05 pigment pen getekend. Zo kan je de hele dunnen lijntjes van de zaadjes goed weergeven. Met een wit kleurpotlood heb ik dan de bol gekleurd en zo lijkt het ‘echter’.

Hier had ik eigenlijk een ‘foutje’ gemaakt, want het woord ‘Sterkte’ stond iets te veel naar links. Ik probeer dan toch nog die ‘mislukte’ kaartjes te redden en ik tekende een witte bloem langs het woord om het een beetje te verdoezelen!

condoleance kaartjes

Iets simpel kan ook. Een krullende lijn rondom het kaartje met hartjes in de hoeken. ‘Veel sterkte’ in blokletters in het midden en een mooi focuspunt onder de tekst!

Om de één of andere reden vind ik deze door de kleur echt mooi geworden… het hoeft niet altijd zwart en somber te zijn, toch. Hier gebruikte ik de ecoline brush pennen voor de blaadjes en het hartje en daarna de witte  Posca pen over het hartje en de blaadjes.

Zo, ik heb weer een voorraadje condoleance kaartjes! Hopelijk heb ik ze niet snel meer nodig!

Wil je wat meer vrolijke kaartjes tekenen? Dan heb ik nog wat meer inspiratie voor je van kaartjes met leuke boompjes erop.

Of misschien ben je op zoek naar hangetekende kerstkaarten? Ook daar schreef ik al eens over.

Condoleance kaartjes pinnen voor later:

condoleance kaartjes

Lees ook: baalkatoenen tas beletteren.

Lees ook: handletteren zonder oefenen

Lees ook: kurken onderzetters handletteren

Take care en tot morgen.
Liefs Ilse

Dit artikel is ook 22/40 van 40 dagen bloggen. 

15 Replies to “Condoleance kaartjes handletteren inspiratie”

  1. Mooi zeg. Ik vind dat soort kaartjes altijd zo lastig om te kiezen wat ik ermee wil zeggen. En als je in de winkel een kwartier bij zo’n kaartenrek staat, komt er vaak zo’n opdringerige verkoper… Op je gemak zelf thuis iets maken is dan veel fijner.

  2. Heel knap als je dat kunt. Die met sterkte zou je ook kunnen gebruiken bij andere gelegenheden waarin mensen wel even een steuntje in de rug nodig hebben.
    Ik koop meestal zelf een kaart zonde tekst met iets dat in de lijn van de kaart ligt óf iets waarvan ik weet dat het de belangrijkste nabestaanden aan zal spreken. Ik zie altijd wel kans de tekst “naar de afbeelding toe te schrijven” .

  3. They are really pretty. I especially love the white flowers you added in the condolences cards. Thank you for sharing at The Really. Pinned.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.