Zwart-wit kaartjes DIY inspiratie. + Linkparty zwart-wit

Zwart-wit kaartjes DIY inspiratie. + Linkparty zwart-wit

Zoals elke donderdag staat er weer een creatieve linkparty op deze blog! Deze week is het thema zwart-wit en daar kan dus weer veel mee worden gedaan! Als je zelf een leuke creatieve foto of blogpost hebt die binnen het thema zwart-wit past, dan mag je die uiteraard onderaan via de blauwe knop linken! Ik geef jullie vandaag wat zwart-wit inspiratie in de vorm van kaartjes. Het idee voor deze zwart-wit kaartjes kwam eigenlijk in mijn hoofd toen in de opdracht in mijn klas rond Angela Vandenbogaard…

Angela Vandenboogaard

In de klas werken we vaak rond oude (en dus ook niet meer levende) kunstenaars en ik probeer daar toch al wel eens iets aan te veranderen. Want de wereld zit vol levend creatief talent! Zo is er bijvoorbeeld de opdracht rond Slinkachu, de street-artist.
Een heel aantal jaren geleden kwam ik zo, al surfend, bij de online galerij van Angela Vandenbogaard terecht. Aan de naam zou je denken dat het een Nederlandse of Belgische is, maar ze komt dus uit Canada. Ik vond haar ‘bollenbomen’ zo leuk dat ik in de klas ook een soortgelijke opdracht liet maken door de leerlingen. Angela maakt simpele bomen met diertjes of woorden in de takken en vult ze op met kleurrijke bollen. Haar werk spreekt tot de verbeelding van de leerlingen en er komen altijd wel erg mooie resultaten uit voort. Toen ik de kinderen aan hun (grijze) schetsen in hun schetsboek zag werken, dacht ik opeens: “Hoe zou er dat nu in het zwart-wit uitzien?” en het idee voor de zwart-wit kaartjes was geboren.

Dit is een schermafdruk van haar Deviant art profiel. De moeite om eens door haar galerij te snuisteren! Klik op de afbeelding om naar haar profiel op Deviant Art te kijken!

Zwart-wit kaartjes in de stijl van Angela VandenBoogaard

Angela tekent vaak simpele bomen waarin diertjes zitten of waarin de takken woorden of namen vormen. Haar familieboom vind ik trouwens ook heel mooi. Ik ben aan het denken om er zo een gelijkaardige van ons gezin te maken.

Ik gebruikte de vierkante, witte, dubbele kaartjes van de Action.

Stap 1:

Ik tekende een stam met enkele takken. Eén van de takken liet ik het woord ‘Love’ vormen.
Ik tekende echt alleen de takken, het woord en de stam zelf.

Stap 2:

Omlijn met een watervaste fineliner de takken, stam en het woord. De watervastheid is natuurlijk erg van belang aangezien we straks met water over de ingekleurde bollen gaan schilderen.

Stap 3:

Rondom de takken tekende ik bollen met aquarelpotlood.  Omdat het zwart-wit kaartjes gingen worden gebruikte ik natuurlijk zwart. Ik koos een hartjesvorm om binnen te werken, maar dat kan natuurlijk eender welke vorm zijn die je graag wil gebruiken of die bij jouw gekozen woord past!

Stap 4:

Nu ging in met water over de gekleurde bolletjes binnen de gekozen vorm. Ik legde ook een keukenrol papiertje naast mijn kaartje, zodat ik het teveel aan water en verf onmiddellijk kon afvegen. Het zou jammer zijn als de boel ging uitlopen! 😉

Variaties van de zwart-wit kaartjes in de stijl van Angela Vandenbogaard:

zwart-wit kaartjes

Co-hosts van week 3 in het thema zwart-wit

Ook vandaag heb ik twee bereidwillige creatieve bloggers gevonden die hun inspiratie binnen hetzelfde thema wilden delen! Zoals elke week hebben we Melanie, van BMellow, want zij is vaste co-host. Zij maakte een super toffe zwart-wit sleutelhanger, dus ga zeker ook bij haar eens kijken!

Een nieuw gezicht als co-host is Roelina. Ik ben zo blij dat er ook nieuwe co-hosts meedoen dit jaar! Zij maakte ook een super leuk iets in zwart-wit dat je bij een baby-shower kan gebruiken! Klik dus ook eens door naar haar!

Voeg ook hier beneden jouw drie favoriete zwart-wit projecten toe! Dat kan echt alles zijn van fotografie tot handletteren en zwart-wit fotografie! Ik ben benieuwd!
Een leuke zwart-wit oefening blijft de notan collage natuurlijk. Ook altijd tof om met kinderen te doen!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

[inlinkz_linkup id=761300 mode=1]

 

18 Replies to “Zwart-wit kaartjes DIY inspiratie. + Linkparty zwart-wit”

  1. Dat ziet er leuk uit zeg! En nu vind ik mezelf een beetje stom, want ik had je thema’s opgeslagen met het idee af en toe mee te doen. En nu heb ik dit leuke thema al gemist… Mag ik ook iets ouds zwart/wit in de linkup zetten?

  2. Beautiful! I’m terrible at drawing so I really admire your talent. Thank you for sharing at The Really Crafty Link Party this week. Pinned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.