BB8 amigurumi patroontjes uitgetest. + linken

BB8 amigurumi patroontjes uitgetest. + linken

Eindelijk kwam het er nog eens van om een paar dingen te haken! Ik ga maar niet tellen hoeveel onafgewerkte projecten hier nog liggen! Om nog maar te zwijgen over de projecten die ik heb waarvoor ik het materiaal heb aangekocht, maar waar ik nog niet aan begonnen ben! Maar toen ik begon met het opruimen van mijn hobbykamer, omdat daar toch wel mijn camera gaat komen hangen, vond ik een halfafgewerkte BB8 amigurumi! Er was echt niet veel werk meer aan, dus ik besliste om het ding eindelijk maar eens af te maken. Want de grote Star Wars Fan in huis houdt niet alleen van zich verkleden als Jedi! 

BB8 amigurumi

Ik zocht de bolletjes garen bij elkaar en daar zat ik… Welke naald had ik daar nu voor gebruikt? De koppige ik durft wel eens een totaal ander garen en/of haaknaald te gebruiken, dus ik wist het niet meer. Na een gokje begon ik dan maar met de cirkels voor op de BB8 te haken vanaf het patroon dat ik ervoor had gebruikt.

Maar oh jee, daar kwam de frustratie, want hoe ik ook probeerde, ik kreeg de cirkels voor op de onderste bol van BB8 niet rond! Ik kon er wel aan zitten trekken, maar daar kan ik zo niet tegen. Het moet wel aan mij hebben gelegen, want als ik op Ravelry ga kijken, lijkt het iedereen te lukken, behalve mij!

Maar ja, stoppen was ook niet echt een optie! De Star Wars fan in huis (de kleinste) had gezien dat ik eindelijk aan zijn BB8 begonnen was! Dus ik zocht een ander patroon en kocht er ééntje via Ravelry.

Met als gevolg natuurlijk, dat ik opnieuw kon beginnen! Maar gelukkig lukte me deze wel meteen van de eerste keer. Misschien ook omdat ik wel wist met welke naald ik was begonnen!

De onderkant van het kopje is misschien iets te bol, dat komt waarschijnlijk omdat ik het iets te fel heb opgevuld.
Maar het kan de pret niet bederven. Hij werd goedgekeurd door mijn Star Wars kenner!

Het gekochte patroontje ging mij dus iets beter af dan het gratis patroon. Al denk ik eraan om het nog eens te proberen en gewoon in één keer door te haken, dat scheelt misschien toch ook wel.

Meer Star wars haken?

Ik ontdekte ook dat er een boekje met Star Wars haakpatroontjes bestaat:

[bol_product_links block_id=”bol_5a8db8081d52c_selected-products” products=”9200000035364829″ name=”star wars” sub_id=”star wars” link_color=”54D688″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC95C5″ deliverytime_color=”8F8F8F” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Wel in het Engels, maar voor een doorwinterde Amigurumist, moet dat wel lukken! En anders is er altijd Google natuurlijk.

Linkjes pinnen voor later:

Hebben jullie al Star Wars figuurtjes gehaakt? Heeft iemand van jullie misschien het boek?

Meer Star Wars inspiratie voor feestjes en DIY kan je vinden in de ultieme Star Wars Inspiratie post. 

Take care en tot snel

liefs Ilse
Dit artikel is 12/40 van 40 dagen bloggen
Dit artikel bevat affliate links. Moest u overgaan tot een aankoop via deze link, dan kost u dat niets extra, maar krijgen wij een klein procentje.

4 Replies to “BB8 amigurumi patroontjes uitgetest. + linken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.