Star Wars spelen? Dat doe je in stijl! Kijk je mee?

Star Wars spelen? Dat doe je in stijl! Kijk je mee?

Zoals de trouwe volgers wel weten, is mijn zoontje een echte Star Wars fan!  Op die manier past hij dan ook helemaal in de familie!
Toen mijn man en ik nog studenten waren, kwam de nieuwe reeks films net in de bioscoop.  Ik had toen geen idee waar de heisa over ging en hij sleurde me mee naar de videotheek (jawel, zo’n plaats om films te lenen! Waar is de tijd?) en daar huurden we film 4, 5 en 6.
Film 1, 2 en 3 kwamen dus uit in mijn studentenperiode.  Ja, de logica achter de nummering van de films, dat is al wat op zich.  De bedenker van Star Wars had zo’n wilde plannen dat hij al wist dat film 1-3 niet konden gemaakt worden in de jaren 1970-1980.  Hij had goede hoop dat het in de toekomst met de nieuwe special effects wel zou kunnen. En kijk, hij had gelijk!
Langzaam aan werd ik ook een beetje een kenner…

George Lucas verkocht de rechten aan Disney en natuurlijk wilden die er nog wat meer munt uitslaan!  Er werden dus nog wat nieuwe delen van het verhaal bedacht.

Toen dan deel 7 ‘The Force Awakens’ in 2015 uitkwam, was onze oudste zo ver dat hij ook interesse kreeg in het hele verhaal!  Stukjes film werden vertoond op youtube.  Er werd Lego Star Wars gekocht en er kwamen posters en vlaggen op zijn kamer… Hij is echt fan!
De geluiden van de lichtsabels hoor je hier erg vaak door het huis galmen!

Verkleden

De verkleedkoffer hier in huis is niet bepaald leeg te noemen.  Cowboy pakken, prinsessen jurken, toverstafjes en lichtzwaarden,… het is er echt allemaal in te vinden.
De kinderen hier in huis doen dat ook super graag, fantaseren en ‘echt’ in de rol kruipen!
Vandaar dat de zoon in december van de Sint een Stormtrooper pak kreeg!
Ik was er toen ook van overtuigd dat hij met carnaval als Stormtrooper door de jaarlijkse optocht van de school zou lopen.

Het drama

Maar daar had ik me dus serieus in vergist!  Hij wilde niet als Stormtrooper, hij wilde als Jedi!
En op het moment dat hij daar mee af kwam, was het gewoon te laat om nog een pak te zorgen!  Ze zouden niet op tijd geleverd worden en hier in de buurt hadden ze enkel pakken van Stormtroopers en ook hier en daar Darth Vader.  Voor de niet Star Wars fans: dat zijn dus de slechteriken en onze zoon wilde als ‘goeierik’.
*Zucht*
Ik ben met hem naar de winkel gereden en heb hem kunnen overtuigen dat hij toch iets anders moest kiezen.  Dat werd dan een astronaut!  Maar diep in zijn hart wilde hij echt wel als Jedi door de optocht stappen!

Funidelia

Jedi pakken waren hier dus nergens te vinden.  Gek genoeg, want die bestaan natuurlijk wel!
Na wat zoekwerk, vond ik uiteindelijk de website van Funidelia.
Ik kon een zucht van verlichting slaan!  Zij hadden wel Jedi pakken! En niet alleen voor kleine en grote mensen, ook voor honden!

Star Wars

Ik koos voor onze zoon het pak van Obiwan Kenobi uit.  En als ‘echte’ Jedi heb je natuurlijk ook een cape nodig.  Die werd hier altijd nagebootst door een bruine fleece deken rond te doen!

The Real Star Wars Deal!

Nu ziet het geheel er dus allemaal wat ‘echter’ uit en wat is Obiwarre blij met zijn pak en cape!

De details van de pakken zijn geweldig!  De laarzen zijn precies echt door de stevige stukjes die erin verwerkt zijn en zo over de gewone schoenen vallen:

Ondertussen is het blauwe lichtzwaard ook al met ducktape gerepareerd!  Tja, er wordt hier in huis dan ook echt vaak mee gespeeld.  Binnenkort zal dus ook het blauwe lichtzwaard van Obiwarre aan vervanging toe zijn, gelukkig weet ik nu waar ik ook die attributen kan gaan halen!

May the Force be With you – Thanks to Funidelia!

Heb jij dus ook een Star Wars fan in huis en kan je geen Jedi pak vinden, dan stuur ik je direct naar Funidelia!

Zoek je nog meer Star Wars inspiratie bij andere bloggers? Lees dan de ultieme Star Wars Inspiratie! 

We hebben trouwens ook al eens een kinderfeestje gedaan in astronauten thema. De kinderen hadden allemaal een astronauten pak! Ook heel tof!

Nog Star Wars fans onder de lezer of kinderen die van verkleden houden?

 

13 Replies to “Star Wars spelen? Dat doe je in stijl! Kijk je mee?”

  1. Whaha ook voor honden! Deon is ook helemaal Star Wars fan hij heeft een pak van Darth Father. Je kan wel aan de foto’s zien dat het pak geslaagd is, wat is hij er super blij mee! Zo leuk om te zien! Deon wil trouwens alleen een gemene zijn ?

  2. Wat een dikke pret zie je op de koppies, heerlijk. Persoonlijk ben ik geen fan van Star Wars, maar alle fankleding vind ik wel heel gaaf.

  3. Wat een tof pakje! En ik snap inderdaad ook de logica in de Starwars films al niet meer…Ik moet elke keer als ik die films kijk eerst alle eerdere films kijken want ze komen allemaal door elkaar 😉

  4. Wat grappig dat jullie zulke star wars fans zijn. Eerlijk gezegd vind ik die films vreselijk.. Sorry.. Mijn zwager is er ook zo gek op. Ieder zijn smaak.

  5. Leuk! Hij ziet er gelukkig uit met zijn pak 🙂 Hier nog geen verkleedpartijtjes. Zoontje is nog maar 22 maanden en vindt het tot nu toe prima om papa’s sloffen aan te trekken of zijn brandweerhelm op te zetten.

  6. Wat een leuke foto’s!! Zo fijn als je kind ergens zo blij mee is dat je ze gewoon ziet stralen! Ik ben ook niet zo van de starwars maar vind dat verkleden altijd wel leuk haha. Ik hoop ook later een hele mooie verkleedkist voor mijn dochtertje te maken?

  7. Ja joh. Starwars rules. Mijn man is een huge van. Hij heeft dus nummer 3 gezien toen die werd uitgebracht (voor 1 en 2 was hij te jong) als kleine jongen. En was meteen verkocht. Hij heeft een tattoo van de Order of the Jedi en de tweede naam van onze dochter is Jyn. Want Leia is te opzichtig en zo mooi vind ik die naam ook weer niet. Do I need to say more?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.