Avontuur met het hele gezin naar Macau? Ja of Nee?

Avontuur met het hele gezin naar Macau? Ja of Nee?

Trouwe volgers weten dat mijn man de laatste maanden af en toe voor een paar weken in Macau zit voor zijn werk. Een paar weken terug kregen we te horen dat hij ook in de zomervakantie terug zou moeten.  Leuk is natuurlijk anders, want in de zomervakantie ben ik vrij en zijn de kinderen thuis en proberen we ten volle van het gezin te genieten.  Als dan één deel van het gezin aan de andere kant van de wereld zit, is dat natuurlijk niet zo gemakkelijk.
Mijn man kreeg ineens een briljante ingeving: “Waarom gaan jullie niet gewoon mee?  Dan moeten ze me ook niet op en neer vliegen, dan kunnen we gewoon daar blijven. Het zou toch een heel avontuur zijn!”

Avontuur naar Macau

Grappend plannen voor het avontuur

Ik lachte: “Ja, waarom ook niet, lijkt me super!”
Maar mijn man lachte er niet echt mee.  “Ik meen het serieus hè, zou je het zien zitten om met de kinderen mee te komen!”
Tja, daar moest ik dan toch wel even serieus over nadenken, want een maand met drie kleine kinderen op hotel gaan wonen in een ander werelddeel, dat is natuurlijk niet zomaar iets!

Wat zou me tegenhouden?

Een maand mijn huis alleen laten, mijn tuin aan zijn lot overlaten… dat kan natuurlijk niet! Als we zouden gaan, dan wilde ik bewoners in ons huis!  Dan wilde ik iemand die voor de tuin komt zorgen, zodat de kinderen nog gras hebben als we terugkomen en dat mijn nieuwe plantjes in de nieuwe bloembakken nog leven en niet verstikt zijn door het onkruid.

Zie ik het wel zitten om met drie kinderen 13 uur in het vliegtuig te zitten en op hotel te gaan wonen?

Wie gaat er voor onze katten zorgen? Wie zorgt er voor de hond en de kat van mijn vriendin die ik had beloofd tijdens haar trip naar London op haar huisdieren te passen?

Is er iemand die het boekenhuisje in het oog kan houden terwijl ik weg ben?

Hoe zit het met mijn huishoudhulpen als wij een maand niet thuis zijn?

Wie houdt er de dringende rekeningen in het oog?

Al die gedachten!

Mijn hoofd tolde van alles waar ik aan dacht!  En toen dacht ik: “Waar maak ik me druk over?  Want er is een grote kans dat het bedrijf het helemaal niet oké vindt dat wij ook naar daar gaan! Laat het nog maar even zo!”
Toch vroeg ik al aan een bende van drie of ze het zouden zien zitten om eventueel een maand in ons huis te komen wonen en zocht ik al een ‘eventuele’ vervanger voor mijn meterschap van het lokale boekenhuisje!
Ik zei tegen mijn man: “Oké, als zij het goed vinden, dan doen we het wel!  Maar ik wil het wel minstens drie weken op voorhand weten, zodat ik alle papieren rustig in orde kan maken en dat ik alles voor huis, tuin en andere dingen rustig kan regelen!”
Daarmee sloot ik het even af en ging verder met de orde van de dag!

They’re up for it!

Op het bedrijf werd er gepolst naar hoe groot onze wens was om effectief naar Macau te vliegen!
“Does your family really want to do this?”
“They’re up for it!” had mijn man geantwoord…

Is dit echt?

Het begon mij te dagen dat het wel eens ‘echt’ zou kunnen worden!
Omdat twee van de drie kids-id kaartjes bijna verlopen zijn, zou ik dit weekend nieuwe pasfoto’s gaan laten maken.  Ik zei tegen mijn man: “Ik ga maandag voor de nieuwe kids ID kaartjes, het zou fijn zijn als ik dan wist of ik ook drie paspoorten moest aanvragen”.
Hij vertelde me meteen dat zijn baas weinig andere opties zag dan ons te laten meegaan.  Want hij had aangegeven nooit zo lang daar te willen blijven in de zomervakantie als wij gewoon thuis waren!  Dan wilde hij wel gaan, maar niet zo lang!

Dit is echt.

Mijn man was nog aan het werk toen ik een WhatsApp berichtje kreeg: “Mijn baas zegt: ‘GO’ voor de reisdocumenten van de kinderen! Wij gaan allemaal samen naar Macau op avontuur!”
Ik zat naar het berichtje te staren met een grijns op mijn gezicht en een raar gevoel in mijn buik! Dit was gewoon ECHT!

De housesitters

Ik stuurde de housesitters dat ze hun koffers mochten pakken tegen de zomervakantie en liet de persoon die het boekenhuisje wel in het oog wilde houden weten dat het doorging.
De huishoudhulpen mogen gewoon hun werk blijven doen, maar in plaats van voor ons, zullen ze het werk voor mijn housesitters doen!
Ik zoek nog wel iemand die de tuin wil bijhouden, want dat wil ik diegene de in ons huis komen wonen niet aandoen om ook dat nog te moeten doen.  Ik ben al zo blij dat ze dit voor ons willen doen!

De kinderen inlichten

Onze zoon sprong een gat in de lucht toen hij hoorde dat hij ‘eindelijk’ ook eens mocht vliegen.  De snotaap is zes, ik zal maar niet vertellen dat ik 18 was voor ik ooit met het vliegtuig weg ben geweest! 😉
De oudste dochter zei meteen: “Dan moeten we papa niet missen!” en de jongste dacht dat we naar het vliegtuig reden toen ik naar de fotograaf ging voor de pasfoto’s!
Ze zijn super content dat we samen op avontuur gaan.

En hoe voel ik me bij het avontuur?

Ik weet nog steeds niet of ik het helemaal besef wat er gaat gebeuren!
Een maand op hotel ‘wonen’ met drie kinderen en niets moeten doen dan genieten… het zal wel vreemd zijn.  Geen was en geen plas, enkel met de kinderen bezig zijn…
Het hotel heeft een zwembad en ligt aan een kiezelstrand. Mijn man ziet het helemaal zitten om na een dag werk ’thuis’ te komen bij de mensen die hij het liefste ziet.
Als ik moet kiezen tussen mijn huis missen of mijn man missen, dan is de keuze snel gemaakt.  Voor onze kinderen is dat net zo!
Toch voelt het vreemd om te weten dat we alles en iedereen voor zo’n lange tijd achter zullen laten!  Maar zo’n avontuur kunnen we natuurlijk niet laten schieten.

 

De kans niet laten liggen

Dus… wij gaan met zijn allen naar Macau in de zomervakantie, wij gaan op avontuur naar een ver land … en ik heb alvast vier vorken klaarliggen die ik zeker niet mag vergeten in de koffer te steken!

Take care en tot snel
Ilse

Volgen kan op FacebookTwitterInstagram –Pinterest –Youtube

Zou jij het zien zitten om met drie kleine kinderen een maand in China op hotel te gaan ‘wonen’? Wat zouden jouw bekommernissen zijn?

46 Replies to “Avontuur met het hele gezin naar Macau? Ja of Nee?”

 1. Oh ilse wauw wat gaaf! Dit is/wordt een heel mooi avontuur. Ik weet uit ervaring dat je zulk soort dingen gewoon moet doen. Anders zal je je later altijd afvragen Wat als.. Ik zou gewoon zoveel mogelijk op je af laten komen dan komt het vanzelf goed Go with te flow?. Als jij er relaxed onder bent zijn je kids het ook. Voor vliegen heb ik veel tips dus laat maar weten als ik iets voor je kan doen. Succes en alvast veel voorpret plezier gewenst!!

 2. Wauw!! Dit is een megakans. En voor al die hersenspinsels van jou is echt een oplossing. Misschien kan een buurvrouw jullie tuin bijhouden. Of een bekende. Geweldige kans. Veel plezier alvast!!

 3. Superleuk hoor. Ik zou alleen nerveus zijn voor het eten van de kinderen. Wij zijn wel vaker een maand weggegaan maar dan was dat opgedeeld. Stukje Spanje en dan Marokko en dat dan ook weer in stukjes. Dus dat voelde niet als een maand. Dat vliegen.. ik ben 42 en heb dus nog nooit gevlogen en ik vind het niet erg. Vind het al eng als ik op een berg sta. Nouja alvast veel plezier!

 4. Wat een geweldig avontuur om samen aan te gaan! Een mooie manier om toch samen te zijn tijdens de zomervakantie en de kinderen izo’n anderen omgeving te laten zien. Veel succes met alle voorbereidingen, het wordt vast een reis om nooit te vergeten!

 5. Helemaal geweldig, Ilse! Wat een avontuur gaan jullie beleven! Dat worden herinneringen voor het het leven, om nooit te vergeten. Inderdaad een kans die je niet mag laten schieten. Wij waren ook zo blij toen we in de paasvakantie met papa twee weken mee mochten naar Wales. Dit is dan wel weer de overtreffende trap, hè ;-). Het wordt vast te gek. Ben heel benieuwd naar al jullie verhalen, dat wordt een schat aan ideeën voor je blog :D.

 6. Super toch…. Ik zou me eerlijk gezegd nergens zorgen over maken ?
  Doen!
  Wij vliegen altijd met onze kids, de kleinste was 13 maand en de andere twee vliegen ook al zo lang en ook altijd zo ver… (Altijd rond de 11u/vlucht) No Problemo…
  Beetje nieuw speelgoed voorzien, spelletjes en voor je het weet gaat de landing starten. Die vliegtuigen, helemaal niet hetzelfde als binnen Europa vliegen, deze voel, hoor je amper! ILSE GEWOON ZA-LIG!!! Genieten ervan en dit gaat TOP zijn… OOK mét kids ??

  1. Ja, dat zei mijn man ook al dat ik me over die vliegtuigen geen zorgen moest maken en dat ze heel anders waren!
   En ook dat hij vaak gezinnen met kinderen ziet op die vluchten! Het is in ieder geval een avontuur! Bedankt om te reageren, Joyce! 🙂

 7. Heerlijk! Genieten maar samen met je gezin! Dat is het belangrijkste ? voor alles is een oplossing ?

 8. Ik zou het wel weten, wat ontzettend gaaf! Gewoon voor gaan hoor! 🙂 Ik snap dat het een hele stap is. Zou super leuk zijn als je er ook over blogt, maar dat verwacht ik wel 🙂

 9. Oh wauw, wat een leuk avontuur! Ik ga zelf ook in oktober voor 10 dagen naar China, maar dan naar Beijing. Ik vind het best spannend om zonder ouders te gaan omdat ik nog maar 14 jaar ben, maar gelukkig kom ik in een goed gastgezin terecht. Heel veel plezier alvast!

 10. Oh Meis, wat ontzettend spannend en gaaf! Heel tof dat het bedrijf ook gewoon meewerkt en het belang ziet van een gezin bij elkaar houden. Zijn er nog maar weinig van! Echt gaaf! Veel plezier

 11. Wat een goed idee en ook heel gaaf. Ik zou er zelf ook op zijn gekomen, maar dat komt omdat ik het niet vreemd vind om met kleine kinderen naar het buitenland te gaan. En in Macau is genoeg te doen natuurlijk. Je kan ook nog vanuit daar lekker een weekendje ergens anders heen in Azië. Dus niet twijfelen, gewoon gaan. Een maand is gewoon net zo lang als een vakantie toch? Super leuk dat die kans zich voordoet. En wat leerzaam voor de kinderen. Go for it.

  En ik heb nog een blog voor je met tips voor lang vliegen met (kleine) kinderen.

 12. Ik vind het een briljant idee van je man moet ik zeggen. Maar het lijkt me ook wel apart inderdaad om zo lang van huis te zij en te wonen in een hotel. Wel een heel bijzondere ervaring denk ik!

 13. Wat een geweldige kans! Wauw, jaloers! En kinderen in een vliegtuig vraagt wel wat voorbereiding maar dat zou ik er wel voor overhebben om een maand met mijn man niet te moeten missen 😉

 14. Waauw wat fijn! Moet idd niet makkelijk zijn geweest om deze beslissing te maken. Het is niet alleen een plan, het moet ook goed georganiseerd zijn. Maar ik weet zeker dat dit goed komt!

 15. Wat ontzettend gaaf! Goed dat je het gewoon gaat doen. Wordt vast een hele mooie herinnering om later op terug te kijken! Succes met alle voorbereidingen.

  1. Dankjewel! Ik kijk er ook wel naar uit! Nog steeds ben ik diegene die me het drukste maakt! Mijn man is sowieso altijd zijn relaxte zelf in die dingen en de kinderen beseffen niet echt wat 13 uur vliegen en de andere kant van de wereld wil zeggen!

 16. Wow wat super!! En wat een mega ervaring voor je kinderen ook. Mijn oudste dochter was 2 weken toen we voor het eerst op reis gingen, en 4 toen ik met haar alleen 6 weken naar Curaçao ben gegaan. Echt super, ik kan niet wachten je blogs te lezen!

 17. Amai dat wordt een hele ervaring, zo lang en ver weg met kinderen! Blijft natuurlijk wel een reis om nooit te vergeten! Een goede voorbereiding is alles!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.