Veren beschilderen! Kreatieve kronkel van Elke

Veren beschilderen! Kreatieve kronkel van Elke

Het is een tijdje geleden dat deze rubriek nog eens naar boven kwam, maar toen ik de hobby van Elke tegenkwam, zij doet aan veren beschilderen, moest Ik het vragen. Ik kon niet anders dan vragen of ze zin had om eraan mee te werken.  Gelukkig voor mij en voor jullie, was dat wel het geval!  Vandaag zal Elke dus het woord krijgen over haar bijzondere hobby: veren beschilderen.

veren beschilderen

Wat meer over de kunstenares:

Hallo. Mijn naam is Elke Blaauwendraat. Ik ben moeder van 3, inmiddels volwassen kinderen. Tot drie en een half jaar geleden was ik werkzaam als administratief medewerker. Ik ben toen werkeloos geworden en zocht naar werk. Helaas mocht dit niet baten. Op mijn leeftijd is het niet makkelijk om weer aan het werk te komen. En vanaf toen ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Hobby’s, sporten en noem maar op. Een ding is zeker. Sporten is echt niet mijn ding. Dat viel dus al heel snel af. In het grijze verleden heb ik wel eens een snuffelcursus schilderen en tekenen gedaan. En ineens herinnerde ik mij dat. Toevallig kwam ik een vriendin tegen die een eigen atelier heeft en op sommige dagen mensen begeleidt tijdens het schilderen.

Wat is de kreatieve kronkel van Elke?

Ik heb nogal veel creatieve kronkels. Van textielverven tot haken, breien en knutselen. Alles heb ik al gedaan en sommige dingen doe ik nog steeds. Maar het blijkt dat ik voor schilderen op veren aanleg heb. Ik zelf ben nogal kritisch op mijzelf, maar anderen zeggen dat ik mooie dingen maak. Ik begin het steeds meer te geloven. Haha.

Hoe lang doe je al aan veren beschilderen?

Ik schilder nu een jaar, elke maandag avond met wisselend succes. Haha, de ene keer lukt het beter dan de andere keer. Sinds 2 maanden ben ik aan het schilderen op veren.

Hoe ontdekte je deze hobby?

Mijn vriendin, die van de schilderles, doet dit al jaren. Toen ik het dus ook een keer probeerde was ik verkocht. Heerlijk relaxed en bevrijdend.
Ik wist meteen dat ik dit ook wilde doen.  Ik was zelfs een beetje jaloers op mijn vriendin.  Kon ik dat ook maar.  Want je moet daarvoor echt wel kunnen schilderen en ik vond mezelf dus een prutser. Ahum…

Waarom net de hobby van veren met kunstwerkjes beschilderen?

Mijn hobby is zo leuk omdat het telkens een uitdaging is de juiste veer met het juiste motief te combineren.  Geloof me, dat is echt niet makkelijk. De juiste veer is net zo belangrijk als het kunnen schilderen. Ook liggen veren niet zo voor het oprapen. Dus veel lobbyen en daarna mooie motieven vinden. Voor mij is de grootste uitdaging om vooral niet te snel op te willen geven. Ik loop er regelmatig tegen aan dat ik denk: oh jee, dit wordt helemaal niks. En dan moet ik maar even stoppen en later weer doorgaan. De ijsvogel is daar een goed voorbeeld van. Bijna was hij in de prullenbak beland.

Wat is jouw pronkstuk en waarom?

Eh…..allemaal eigenlijk. Maar de meest recente werken worden steeds beter. Neem nou maar de Zeearend. Die veer is 51 cm. Dus de kop van dat beest is best groot op de veer. En dan moet alles kloppen. Met kleinere motieven kun je wel een smokkelen. Haha

 

Zou je dit ook als beroep willen doen?

Oh ja, echt wel. Maar ik ben bang dat de markt op gegeven moment wel verzadigd zal zijn. Maar het is zo leuk om te doen en omdat ik alles met facebook doe is het leggen van al die contacten ook zo leuk. Ik heb al menig leuk gesprek gehad.  Wie weet. Ik zou het leuk vinden om van mijn hobby mijn beroep te maken.

Wat maakt veren beschilderen moeilijk?

Eigenlijk niks. Ok, mijn eigen karakter dan. Alles meteen helemaal in orde willen hebben, veel te zelfkritisch zijn en mijn ongeduld. Dingen die ik moet afleren dus.

Wat zijn de kosten die met jouw hobby verbonden zijn?

Mijn hobby heeft in het begin geld gekost. Maar je moet voor iets wat je heel leuk vind wel wat over hebben. Als je dat kunt althans. En ik heb er ook veel energie in gestoken om er iets van te maken en contacten te leggen. Ik ben bijvoorbeeld heel druk met Facebook bezig. Dat kost me op dit moment meer tijd dan het schilderen. En omdat ik nu veren verkoop heb ik een beetje geld om te investeren in nieuwe materialen.

Waarom doe je het veren beschilderen zo graag?

Ik hou ervan om creatief bezig te zijn. Het geeft mij voldoening om er iets leuks mee te kunnen creëren. Als ik dan de blije mensen zie of de leuke reacties lees ben ik zelf ook heel blij. Het leven kan zoooooo leuk zijn. We moeten het alleen zelf leuk maken. Geloof me, het gaat mij niet alleen maar voor de wind. In mijn privéleven zijn er voldoende zware tegenslagen geweest. Gelukkig heb ik een man en kinderen die mij in alles steunen!

Hoeveel tijd steek je erin?

Aangezien ik geen werk meer heb kan ik er zoveel tijd in investeren als ik zelf wil. En dat is op dit moment veel. Dank zij mijn lieve man, die het e.e.a. van mij overneemt in het huishouden. En nee lady’s, ik sta hem niet af!!! Hij is van mij!!!

Wat wil je nog bereiken met jouw hobby?

Ik wil nog veel leren en veel meer creëren. En hopelijk met mijn talent een hoop mensen blij maken.

Waar kunnen je nieuwe fans je werk vinden?

Ik heb een facebookpagina Elke’s homemade gifts en daar kunnen mensen mijn werkjes vinden!  Het is zo leuk om daar mijn kunstwerkjes aan jullie te tonen. Ik zou het dan ook super vinden als jullie mijn pagina zouden willen liken!

Blijkbaar vinden mensen het op een smartphone niet altijd makkelijk om die ‘vind ik leuk’ knop te vinden, ik krijg daar echt veel vragen over.  Vandaar dat ik het toch even wil uitleggen:

Zie je hier die drie puntjes aan de rechtse kant?  Dus even klikken op ‘meer’ en dan kan je ‘vind ik leuk’ klikken.  Ik zou het echt heel fijn vinden als jullie daar komen volgen.

 

 

 

 

Volgen kan op FacebookTwitterInstagram –Pinterest –Youtube

Bedankt, Elke dat je wilde meewerken.  Ik vind het prachtig wat je doet!
Nog iemand onder de lezers die dit wel eens zou willen proberen?

20 Replies to “Veren beschilderen! Kreatieve kronkel van Elke”

  1. Haha. Dat had natuurlijk ook nog gekund. Daar heb ik dan weer niet aan gedacht. Hihi. Was vast makkelijker geweest. ??

  1. Idd Astrid.
   Op mijn pagina zie je bijvoorbeeld een wolf. Die heb ik ingelijst. Niks speciaals. Maar klanten hebben al laten weten er leuke ideeen mee te hebben. In een verdiepte lijst. Soort kijkkastje. Of in een blokje hout een gat maken. Veer erin en stolp erover.
   Dus veel mogelijkheden. En de veer blijft mooi en stofvrij.

 1. Dit heb ik nog nooit eerder gezien en ook niet van gehoord. Het ziet er echt prachtig uit. Mijn opa was de kunstschilder in onze familie en maakte de mooiste dingen.

 2. Dank jullie wel allemaal. Wat een lieve reacties!
  Ik vind het zo grappig dat mensen mijn creaties zo leuk vinden. ?
  En als je wil, like dan mijn pagina zodat ik nog meer mensen lan verbazen. Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.