De ultieme Star wars inspiratie – May the 4th

De ultieme Star wars inspiratie – May the 4th

Voor de mensen die Star Wars helemaal niet volgen zal het vreemd in de oren klinken die May the fourth, maar voor echte fans is het een echte hoogdag! Eén van de meeste gebruikte zinnetjes in de Star Wars saga is namelijk: “May the Force be with you!” en dat klinkt natuurlijk nogal zoals ‘May the Fourth!”.
Vandaag deel ik met jullie Star Wars inspiratie van bloggers door de jaren heen… Voor de fans of voor de mama’s en papa’s met kleine fans in huis… May the Fourth be with you!

De leukste Star Wars Boekjes

Er zijn heel wat boekjes over Star Wars die de moeite zijn! Amanda van KiDDowZ was onder de indruk van de luxe gouden boekjes reeks en ook het boek Star Wars voor beginners  kon haar bekoren. Dat laatste hebben wij ook en het is zoals ze zegt echt een super complete boek voor mensen die nog helemaal van nul moeten beginnen met heel het Star Wars gegeven! Toch is hij ook leuk voor de iets gevorderde fan, zoals onze zoon! 😉

Verkleden als een Jedi

Ik weet niet of jullie kinderen zich graag verkleden, maar hier is de kist met verkleedkleding zowat het top speelgoed na lego en puzzels. Er is al een hele collectie ondertussen. We hebben Darth Vader en een Stormtrooper en ook een Luke Skywalker pak en een Jedi cape en uiteraard lichtzwaarden in alle kleuren – “Mamaaaaaaa, Luke heeft geen rood lichtzwaard hoor!” – Tja…

Star Wars

Lees ook: BB8 haken – patroontje.

May the Fourth be with you – op je kinderfeestje!

De uitnodiging

Nathalie van volgmama maakte super toffe Darth Vader uitnodigingen! Maar weer eens het bewijs dat iets simpel super cool kan zijn!

uitnodigingen

 

Yoda – Piñata

Yoda is toch wel één van mijn favoriete karakters. Ik was zo blij dat hij nog eens ten tonele kwam in ‘The Last Jedi!’. Piñata’s zijn de laatste tijd ook héél er in en Nathalie van volgmama maakte een super toffe Yoda Piñata met een klein budget!

Star Wars inspiratie voor Kinderfeestjes bij bloggers:

Verschillende bloggers deden al een cool Star Wars feestje en deelden hun inspiratie op hun blog:

Bij Sanne kregen de kinderen instructies op TV te zien van hoe ze een lichtzwaard juist moeten hanteren en waren er zelfgemaakte Jedi kostuums voor handen! Heel tof gedaan, ik ben onder de indruk!

Bij Nathalie van de Yoda piñata en de Darth Vader uitnodiging mochten we ook even meekijken aan de feesttafel.

Ook Fleur van MizFlurry deed als eens deels een Star Wars kinderfeestje!

Trakteren in de klas doe je met deze toffe ideetjes!

BB8 traktatie zakjes Printable

Vroeger was R2D2 mijn favoriete Droïd, maar sinds BB8 er bij is gekomen heeft die ook een plaatsje op dezelfde trede op de ladder gekrengen! Zo een schattige ‘rolliebollie’! Bij Yoldanda op Annekoen digitaal kan je gratis BB8 traktatie labels afdrukken! Haar blog staat trouwens vol met leuke printables, als je die nog niet kent moet je er echt eens naartoe!

traktatie printable, star wars traktatie, bb8 traktatie, star wars traktatie zelf maken, bb8 uitdelen, traktatie zelf maken, bb8 diy

Een gezonde Star Wars Traktatie…

dat doe je volgens Fleur van MizFlurry zo door lichtzwaarden te maken met druiven! Ze zien er super leuk uit EN ze zijn nog lekker en gezond ook! Bij ons op school zouden deze toegelaten zijn om uit te delen!

 

Zoek je andere gezonde traktaties, maar moet het geen Star Wars Thema zijn. Lees dan het artikel met 10x inspiratie voor gezonde traktaties.

Vader Lampion Knutselen

Elke laat helemaal onderaan haar artikel ook een super coole Vader lampion zien! In haar artikel vind je een heleboel toffe lampionnen om te maken!

star wars lampion

Lego Star wars op May the fourth

Traditioneel brengt Lego ook nieuwe sets uit op May the Fourth. Op de blog bouwplezier vind je niet alleen vandaag Star Wars inspiratie, maar alles wat met lego te maken heeft!
De nieuwe y-wing starfighter kan vanaf vandaag worden gekocht en je leest er dus meer over bij Marianne op veel bouwplezier! Ze laat ook nog andere nieuwe sets zien die vanaf vandaag te koop zijn!

Y-wing Starfighter

Strijkkraal figuurtje van BB8

Bij Loes krijg je dan weer Star Wars inspiratie in de vorm van een strijkparel patroon van BB8!
Die kleine bol droïde heeft al veel hartjes verovert!

BB8 strijkkralen (1)

Ik wil alle bloggers bedanken die zo lief waren om hun linkjes te laten delen in dit artikel! Als je nog Star Wars inspiratie ergens weet staan op het web, plak gerust een linkje in de reacties!

Alle fans wens ik een hele fijne May the Fourth!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

 

3 Replies to “De ultieme Star wars inspiratie – May the 4th”

  1. Star wars is echt zo niks voor mij ;-). Nooit leuk gevonden. Ik ben meer van de schattige beestjes ;-), paarden bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.