Vingerafdruk in polymeerklei voor moederdag.

Vingerafdruk in polymeerklei voor moederdag.

Een collega van mij heeft een super mooie zilveren hanger met een vingerafdruk van haar kleintje erin. Dat vond ik zo’n mooi idee, dat ik er mee zat te spelen in mijn hoofd. Zou dat op een andere manier ook kunnen, op een goedkope manier en kan je het zelf doen? Maar zoals zoveel ideetjes in mijn creatieve grijze massa verdween het idee naar de achtergrond, tot ik in de Action polymeer klei ontdekte. De meesten zullen het misschien niet als polymeer klei kennen, maar als fimo klei. Fimo is gewoon een merk van polymeer klei, net zoals tippex dat is voor correctievloeistof! 😉

Wat is polymeer klei?

Polymeerklei is een zachte klei die bestaat uit pvc dat is gemengd met een vloeibaar plastificeer middel. Deze klei kan worden afgebakken in een gewone keukenoven op een lage temperatuur. Hij wordt dus pas hard na het bakken.

In de Action heb je nu van deco-time kleine pakjes met vier tinten in die bij elkaar passen. Ik bracht verschillende kleurtjes mee en wilde eens wat proberen.

Lees ook: een eenhoorn dromenvanger met polymeer klei

Lees ook: schaaltjes voor juwelen in klei 

Vingerafdruk

Ik vroeg de kinderen om één voor één een bolletje klei plat te drukken met hun duimen. Met een tandenstoker maakte ik een klein gaatje in de klei.

Naam met slagletters

Ik heb hier een reeksje slagletters liggen en ik duwde de letters van de namen van de kinderen naast hun vingerafdruk met die slagletters.

Warre vond dat ik dan ook maar een mama afdruk moest maken en hij duwde de slagletters ‘mama’ erin!

Ik maakte ook een rechthoekje en liet hen daar ook alle drie hun vingerafdruk op zetten. Ik vond het niet zo makkelijk om de rechthoek ook recht te houden. Oefenen is echt wel nodig om fatsoenlijk resultaat te halen en dat ga ik dus ook nog moeten doen. Toch wilde ik het idee al delen met jullie. Want die vingerafdrukjes zijn toch een super mooi moederdag cadeau! 🙂

15 minuutjes op 130 graden in een voorverwarmde oven en de boel laten afkoelen.
Als alles was afgekoeld heb ik met grijze acrylverf, zo werden de vingerafdrukken beter zichtbaar.

vingerafdruk

Snel en toch zo mooi deze vingerafdruk

Als je dus niet veel tijd hebt, lieve papa of beste juf, dan is de vingerafdruk misschien een optie. Maar ook gepersonaliseerde zeep of een herbruikbare knuffel kunnen perfect dienen:

Lees ook: gepersonaliseerde zeep als cadeau

Lees ook: herbruikbare knuffel als cadeau

Linkparty – Moederdag

moederdag

Het thema van de linkparty van deze week is moederdag! Heb je dus iets mooi gemaakt, heeft je kindje iets mooi gemaakt, heb je een tof artikel geschreven? Deel dan jouw (openbare) foto door onderaan op de blauwe knop te drukken.

Melanie heeft een bijzondere kaart voor jullie in de aanbieding vandaag. Stop dus ook bij BMellow als je even tijd hebt!

Natascha maakte een super mooie tas! Klik dus ook eens naar haar! 😉

Dat wat het voor vandaag…

Heb jij al met polymeerklei gewerkt?

Take care en tot snel

liefs Ilse

[inlinkz_linkup id=778753 mode=1]
Dit artikel bevat affliate links.

4 Replies to “Vingerafdruk in polymeerklei voor moederdag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.