Spijt krijgen?! Wat heb ik toch gedaan?!

Spijt krijgen?! Wat heb ik toch gedaan?!

Mensen die me goed kennen weten dat niet de meest opgeruimde persoon ben die rondloopt op deze aardkluit. Ik ben zo’n creatieve geest die overal ideeën heeft liggen. Vooral van knutselmaterialen heb ik enorm veel (te veel). Ik heb ook hulp in het huishouden, want ik ben echt geen goede huisvrouw! Jawel, ik ‘kan’ het wel als het moet hoor, maar je kan hier ook wel eens uitkomen bij een spreekwoordelijke ontplofte bom! Met mijn auto is dat al net zo…. De car-wash bezoek ik te weinig. Er ligt altijd van alles en nog wat in de auto en vaak zitten er in de koffer spullen die naar de kringloopwinkel moeten of mee naar school! Zou ik dus spijt krijgen?!

Huh, waarvan ga je spijt krijgen?

Diegenen die hier in de buurt wonen hebben het misschien al gezien! Ik heb mijn oranje/roestkleurige Tourneo Courrier vorige vrijdag ingeruild! Omdat het zo een praktische wagen is om met kinderen rond te rijden, koos ik terug hetzelfde model, maar een andere kleur…

Afkopen of nieuwe wagen kiezen?

Elke drie jaar ‘koop’ ik een nieuwe wagen via een soort persoonlijke leasing bij Ford. Mijn broer werkt daar en familie krijgt nogal wat korting. Toch wilde ik deze keer, in november, mijn wagen eigenlijk gewoon afkopen en gaan ‘oprijden’. Maar door dat ‘leuke foutje’ bij onze belasting aangiften van de voorbije jaren moesten wij zomaar even 16 000 euro betalen aan de Belgische Staat. Tja, een auto ‘afkopen’ zat er zo ineens niet echt meer in! Jammer! Ik besliste dus om dan maar een nieuwe auto te kopen en deze in te ruilen. Deze wil ik over drie jaar dan wel afkopen, want  de auto die ik vrijdag binnen bracht had net de 30 000 kilometer overschreden op drie jaar tijd.

Opties

Omdat ik het gedoe met die zonneschermen op de achterbank nog niet zo’n beetje beu was, wilde ik terug getinte ruiten achteraan! Geen geruzie om de zonneschermpjes die eraf vallen!  De verkoper stelde dan voor op een Titanium te nemen, daar zitten de meeste opties in, ook de getinte ruiten achteraan. En omdat ik eigenlijk zeker ben deze over drie jaar gewoon af te kopen, is het ook wel leuk om te weten dat er een beetje luxe in zit! 😉

De kleur kiezen

En dan kwamen we bij het kiezen de kleur. Diegenen die mij kennen weten dat ik al heel wat flashy kleurtjes heb gehad. Een licht blauwe, een knalroze, een roestige oranje… Ook een keer een grijze – maar zeg wat saai! 😉
Een grijze en een zwarte vielen dus al af! hahaha
Ik wilde niet dezelfde kleur. Dat mocht niet van onze zoon. Mijn man heeft al een blauwe, dus die wilde ik ook liever niet. Dan was er nog een lichtblauwe kleur, maar die vond ik echt niet mooi. Ik weet niet waaraan de kleur me precies deed denken, maar nee, dat werd hem ook niet!

En dan schoot er nog één kleurtje over…. WIT

Dus koos ik voor een witte auto. Daar ga ik vast en zeker spijt van krijgen? Niet?!

Krijg ik spijt van mijn witte wagen?

We zullen wel zien zeker? Hij ziet er wel héél cool uit, zo wit met getinte ruiten achteraan, dat moet ik wel zeggen! Hippe mama, komt eraan! Aan de kant hoor!
De verkoper zei dat je bij een witte vaak pas ziet hoe vuil hij is als je hem begint te wassen! Hahahaha!
Een abonnement op de car-wash zal toch geen overbodig luxe zijn, denk ik. Al was het maar om te voorkomen dat ik spijt krijg van mijn spiksplinternieuwe witte auto!

Maar als je dus nu een witte Tourneo ziet rijden met mijn welbekende HEKS nummerplaat, maar het is een witte in plaats van een oranje… zwaai eens mooi terug, want dat zijn wij!

Welke kleur auto verkiezen jullie? Ga ik spijt krijgen van mijn witte auto?

Take care en tot morgen

liefs Ilse

Deze blogpost is ook 11/40 van 40 dagen bloggen 

9 Replies to “Spijt krijgen?! Wat heb ik toch gedaan?!”

  1. Ach, wat maakt het uit. Ik heb niet veel met auto’s. Wij kopen auto’s altijd 5e hands (als het niet meer is) en dan kies je echt niet op kleur. Het is gewoon; wat is ons budget en wat is de beste deal die we daarvoor kunnen krijgen. Of het dan wit is of grijs, zal me niet boeien. Ok, behalve knalgeel of roze. Dan kijk ik toch graag even verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.