Zonnestelsel op en in canvas. Linkparty sterren en planeten.

Zonnestelsel op en in canvas. Linkparty sterren en planeten.

Hoera! Donderdag en dus weer tijd voor een leuke creatieve linkparty in een thema. Deze week gaan we naar de ruimte met sterren en planeten! Héérlijk thema vind ik dit. Dat komt misschien ook omdat ons zoontje een hele grote fan is van alles wat met de ruimte te maken heeft. Sterren, planeten, the Big Bang, zwarte gaten, ruimteschepen en meer! Natuurlijk heeft ook zijn Star Wars fascinatie met de ruimte te maken!  Kom jij ook linken? Klik dan op het einde van dit artikel op de blauwe knop en voeg jouw linken toe! Vandaag laat ik jullie zien hoe je een zonnestelsel kan maken met een canvas doek en zijdepapier.

Het zonnestelsel en meer van dat

Er is er hier in huis één die heel erg ‘into space’ is om het zo te zeggen. Hij weet er veel meer over dan ik ooit zal onthouden. (Tja, dat heb je met een hoogbegaafd kind wel vaker aan de hand, zelfs al is hij nog maar 7!).
Hij weet van alles over de planeten in ons zonnestelsels, zwarte gaten en de big bang, over manen en kometen…

Er zijn in zijn kamer ook verschillende ‘space attributen’ te vinden. Er is een telescoop aanwezig (een kinderversie uiteraard, want dat is een duur grapje!), boeken en een astronautenpak. En natuurlijk is zijn fascinatie voor Star Wars ook wel te linken aan de ruimte!

Lees ook: zonneschijn op doek

Een doek… wat kan je ermee?

Er lag hier al een tijdje een canvas doek te roepen om gebruikt te worden. Toen herinnerde ik me het project van Maaike met de canvas bomen. Super leuk en super mooi! En toen begon mijn creatieve brein te werken!

Ik kon de planeten ook uit het canvas snijden, net als Maaike deed met de bomen… En vandaar kwam ik tot dit volgende idee!

Zonnestelsel op doek

Ik ging op zoek naar een afbeelding en ik vond er één in een etsty shop waarbij de planeten van ons zonnetstelsel in een mooie compositie geschikt stonden.
Die tekening heb ik dan overgezet op het doek:

Ik heb geprobeerd om een beetje rekening te houden met de grootte van de verschillende planeten. (Anders krijg ik naar mijn voeten!)

Via het raam zette ik dan de planeten over op de achterkant van het doek, zodat ik ze later kan uitsnijden.

Ik spoot wat zwarte acrylverf op het doek om de ruimte te schilderen.

Samen met koperkleurige acrylverf schilderde ik ‘de ruimte’ waar het zonnestelsel in zou komen.

Ik sneed de planeten uit langs de achterzijde als de acrylverf aan de voorkant droog was. Gelukkig droogt acrylverf snel.

Met zijdepapier plakte ik de gaten terug dicht. Ik probeerde rekening te houden met de echte kleuren van de planeten.

zonnestelsel

Ik schilderde de zon en de ring van Saturnus nog erbij. Als ik nu het doek voor een raam hou, dan zie je de kleuren van de planeten door het licht dat door het zijdepapier schijnt.

Misschien moet ik nog eens proberen om er lichtjes achterin te verwerken of zo.  De kinderen vonden mijn werkje in ieder geval geslaagd, want ze wilden het alle drie op hun kamer hebben hangen… oepsie!

Zonnestelsel pinnen voor later:

zonnestelsel

Linkparty – sterren en planeten

Door omstandigheden zit ik deze week voorlopig zonder co-host! Techniek is geweldig, maar het kan ons bloggers soms ook in de steek laten!

Heb jij een leuke DIY of een andere creatieve foto of een artikel dat past binnen het thema sterren en planeten? Super! Ga naar de blauwe knop en voeg jouw (openbare) foto of blogartikel toe! Bezoek ook even een paar andere deelnemers, altijd gezellig!

[inlinkz_linkup id=766500 mode=1]

Dit artikel is ook 9/40 van 40 dagen bloggen… 

4 Replies to “Zonnestelsel op en in canvas. Linkparty sterren en planeten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.