Huishoudbeurs – een bijzonder fenomeen!

Huishoudbeurs – een bijzonder fenomeen!

Jullie weten het vast al wel van mij… ik ben absoluut geen tante Kaat! Op het gebied van huishouden kan ik echt nog wel wat bijleren! Dat bleek ook maar weer eens toen ik een uitnodiging kreeg van Black and Decker om naar de huishoudbeurs in de Rai in Amsterdam te komen. Het eerste wat ik namelijk dacht was: “Black and Decker? Dat zijn toch die van de schroefboormachines?!”. Ginder aangekomen bleek dat ik gelukkig niet de enige was die dat had gedacht! (Oef 😉 ). Ik neem jullie mee naar de huishoudbeurs en ik vertel jullie waarom ik vrijwillig strijkparels op de grond gooide!

De huishoudbeurs

We werden verwacht op de openingsdag van de huishoudbeurs bij de stand van Black and Decker om een workshop te volgen rond smartphone fotografie! Ik vertrok met de trein, want die stopt aan de Rai! Ideaal reizen zo!


Een workshop fotografie is als blogger/fotografie liefhebber altijd handig om meer tips and tricks en apps te leren kennen om mee te werken! Ik had echter geen idee hoe groot die beurs was! De Rai is best groot en ze stond overvol!

Huishouden?!

Nu als ik huishoudbeurs denk, dan denk ik aan stofzuigers, wasmachines, waspoeder en poetsproducten! Maar die huishoudbeurs is veeeeeeeeeel breder dan dat. Alles wat een huisvrouw zou kunnen interesseren is namelijk aanwezig! Kleding, juwelen, verzorgingsproducten, speelgoed, eten, kookgerief, DIY spullen (yesssss!), wasproducten, beauty, producten van andere culturen, geurtjes voor jezelf en je huis, decoratie,….

De stand van Black and Decker

Ik vond de stand van Black and Decker en zag ook meteen een paar bekende gezichten. Sofie van Mama ABC, Sarah van a little family of three, Audrey van Audrey en drie Kerels en Charlene van waren niet geheel onbekenden!

Workshop door Eef Ouwehand

Met een aantal bloggers kregen we een workshop smartphone fotografie. Uiteraard waren er heel wat tips die ik al kende, maar ik ontdekte ook een paar verdoken features op mijn Samsung en ik leerde een toffe nieuwe app kennen om bewerkingen te doen.

Flatlay fotografie had ik nog niet zo héél vaak gedaan, dus ook daar waren de tips erg welkom.

Het geluid van vallende strijkparels.

Als je op een gegeven moment gewoon expres strijkparels op de grond kapt, om ze te kunnen opzuigen voor een stop motion of een terugspoelfilmpje…  dan weet je dat het leuk was! 😉

Grappig ook dat de helft van de bloggers de update van instagram om stop motion filmpjes te maken al wel had en de andere helft (waarbij ikzelf) nog helemaal niet!

Black and Decker assortiment

We kregen ook uitleg bij het assortiment van toestellen in de stand van Black and Decker. Daar wil ik ook nog wel eens wat extra bij vertellen, maar dat ga ik in een apart artikel doen! 😉

Een leger trolley bestuurders

Toen we dan naar de uitgang liepen, moesten we ons echt een weg banen tussen een leger trolley bestuurders. Aan die trolleys hingen dan vaak ook nog extra winkel tassen met nog meer gekocht en gekregen goed van de beurs! Het was echt grappig om te zien hoeveel mensen daar buiten sleuren aan staaltjes en kortingsartikelen!

Kortingen…

Maar ik begrijp het wel, want bijvoorbeeld op een robotstofzuiger van Black and Decker krijg je op de beurs 98 euro korting…. Als je toch al van plan bent om zo’n ding te kopen, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Het potje gouden lak!

In de stand van Black and Decker kan je ook elke dag van de beurs je kans wagen om het gouden nagellakje te trekken uit een grabbelton. Als je dat lakje grabbelt, krijg je een aankoopbon van 100 euro van De Bijenkorf . Grabbel je mis, dan heb je tenminste nog een leuk potje nagellak! 😉

Er is bij veel standen van alles en nog wat te beleven! Als je voor die dingen te vinden bent, want ik voelde me zeker niet overal aangesproken!

Ga ik nog een keer?

Tja, wat moet ik zeggen?! Het was een heel avontuur die huishoudbeurs! En ik vond het super om de workshop te doen en te netwerken. Toch denk ik niet dat ik ‘vrijwillig’ mijn zaterdag zou opofferen om er mij een weg te gaan banen tussen al die trolley’s en handen vol winkeltasjes!

Maar goh, wie weet… is er volgend jaar wel weer een leuke uitnodiging voor een workshop en kan ik het toch niet laten om af te zakken naar Amsterdam!
Met de trein geraak je tot bijna vlak voor de deur, dus een lekker wijntje kan er dan ook wel vanaf!

We zullen zien!

Gaan jullie graag naar dit soort beurzen? Of laten jullie het liever aan je voorbij gaan?

Take care en tot morgen!

Liefs Ilse

Dit is ook artikel 8/40 van 40 dagen bloggen.
Wil je nog naar de huishoudbeurs? Dat kan nog tot 25 februari in de Rai in Amsterdam. Vergeet de dan de stand van Black + Decker niet voor jouw kans op een gouden nagellakje! 😉

11 Replies to “Huishoudbeurs – een bijzonder fenomeen!”

 1. Wat leuk dat je naar de beurs bent geweest en een workshop hebt gevolgd. Ik neem mij elk jaar voor om te gaan en vervolgens ben ik weer niet geweest 🙂

 2. Klinkt als een leuke workshop! Ik ga toevallig vanmiddag naar de huishoudbeurs. Ik ben er nog nooit geweest en was vandaag toevallig tegelijk met mijn zus vrij, dus wij gaan eens kijken hoe het is. Ik ben héél benieuwd!

 3. Ik stond vele jaren geleden zelf op de Zuid-Nederlandse Beurs, in Eindhoven, eveneens een huishoudbeurs. Die trolleys waren er toen ook al (bijna 20 jaar geleden). Nooit eerder zoiets meegemaakt. Als het maar gratis is, wordt het meegenomen, ook als je er niks aan hebt. Wij stonden dus als uitzendbureau (Randstad Callflex) en hadden als promotiemateriaal pennen (die werden bij bosjes uit de bakken gegrist), maar ook de werkboeken (soort almanak met de hele wetgeving rond uitzendwerk, detachering etc). Dames van in de 70: ‘is dat gratis?’. Wij: ‘ja, maar het is voor uitzendkrachten, werkzoekenenden…’. Zij: ‘Maar gratis, toch?… en weg waren de boeken. Het is een hele belevenis… 😉

 4. Zo’n workshop lijkt mij dan nog wel leuk. Maar vrijwillig naar de huishoudbeurs. Nee dat niet. 1keer nooit meer. Al moet ik aankomt weekend er zelf werken. Beloofd nog wat. Lo.

 5. Och hemel nee entree betalen om spullen te gaan kopen en bekijken. Nee ik denk dat ik er nooit terecht kom. Maar uiteraard gun ik je je plezier hoor het is gewoon niks voor mij dat soort druktes.

  1. Ik denk ook echt niet dat ik er heen was geweest als ik niet was uitgenodigd voor de workshop en veel langer dan de tijd van de workshop ben ik er ook niet geweest.

   Ik begrijp het helemaal!

 6. Ik ging drie keer naar de negenmaandenbeurs met gratis toegang tot de huishoud. Maar bij de ingang kreeg ik al jeuk. Ik dronk liever een kopje koffie bij de ingang en aanschouwde col bewondering het trolleyleger 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.