Wondere wereld boeken – meer dan lezen

Wondere wereld boeken – meer dan lezen

De wondere wereld boekenreeks heeft er twee pareltjes bij. Deze keer zijn de thema’s bijen en bomen. Wat maakt die wondere wereld boeken nu zo bijzonder? Wel dit zijn boeken waar méér in zit dan alleen maar lezen.

Ontdek, knutsel en experimenteer.

De wondere wereld boeken zijn informatieve boeken voor kinderen vol weetjes over een bepaald thema. Naast een heleboel informatie over dat bepaald onderwerp worden er bijvoorbeeld ook gedichten (culturele opvoeding) aan het boek toegevoegd. Er staan experimenten in om thuis uit te voeren (STEM) en een boel leuke ideetjes om te knutselen. Dus naast informeren, geven de boeken net dat ietsje meer om de kinderen ‘goesting’ te doen krijgen om ook echt iets met het thema te gaan doen. Actief zijn, knutselen, uitproberen en beleven. De wondere wereld boekenreeks is echt een topper voor kinderen. Ze zijn zowel in de klas als thuis een aanwinst.

Wondere wereld Bijen

wondere wereld bijen

In het eerste deel van het boek wondere wereld bijen wordt natuurlijk vooral informatie gegeven over de bijen. Welke soorten zijn er bijvoorbeeld en wat zijn de delen van een bij? Hoe is het leven van dat bijzondere kriebelbeestje en wat eet dat insect nu eigenlijk?
Ook stukjes bewegingsopvoeding zitten verweven in het boek: Hoe dans je als een bij, bijvoorbeeld.
Het leven in de korf en de koningin worden besproken en uiteraard is er ook van alles te leren over de imkers en wat die dan juist doen.

Hoe maken bijen honing? En is die dan altijd hetzelfde?

Hoe kan je ervoor zorgen dat er hommels in je tuin komen? En hoe bescherm jij de bijen en waarom je dat zou moeten doen?

Op het einde van het boek zit ook een mooie verklarende woordenlijst!

Onze kinderen willen honingkoeken en een hommel hotel maken uit het boek en ze vonden de weetjes geweldig.

Gebruiken in de klas?

Dit boek sluit mooi aan bij het thema insecten, kriebelbeestjes, lente,…
Het is een mooie aanvulling voor de klasbibliotheek. Veel kinderen zullen er vast iets uithalen.

Wondere wereld bomen

Wondere wereld bomen

Uiteraard zijn bomen belangrijk voor onze planeet. Maar weten kinderen ook waarom? Ze ontdekken in het boek wondere wereld bomen, de verschillende soorten bomen, bladeren,… Wat zijn de delen van een boom? Hoe groeit een zaadje uit tot boom? Hoe meet je de hoogte van een boom vanop de grond?

De kinderen krijgen tips om te knutselen met verzamelde bladeren of hoe ze zelf papier kunnen maken!

Ze lezen over wat bomen doen voor de planeet en hoe oud ze kunnen worden. Uiteraard zit er ook weer een verklarende woordenlijst achter in het boek.

Gebruiken in de klas?

Dit boek is bruikbaar bij het thema ‘het bos’, maar ook zeker bij het thema fruit bijvoorbeeld. Alle wondere wereld boeken zijn een aanvulling voor de klasbibliotheek, dus deze zeker ook.

Lees ook: boeken voor beeldopvoeding in de klas. 

Lees ook: Niet aan dit boek likken – leerrijk prentenboek over microben

Wondere wereld boeken YAY or NAY

Het was al wel duidelijk, maar voor ons een YAY.
Mijn kinderen zijn weetjesvreters en houden ze van veel informatie. Maar het ‘doen’ is ook belangrijk en vanuit deze boeken krijgen ze echt zin om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld een hotel voor hommels of het zelf maken van papier! De thema’s van de boeken worden uitgediept en dat is dan weer voor onze zoon héél belangrijk. Hij leert en leest graag in de diepte.
De reeks van wondere wereld heeft er weer twee pareltjes bij! Wij zijn fan!

Deze boeken onthouden voor later? Pin ze op je boekenbord op Pinterest!

 

Deze boekjes werden ons aangeboden ter review. 

4 Replies to “Wondere wereld boeken – meer dan lezen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.