Wereldkaart in kurk in de woonkamer als reislog.

Wereldkaart in kurk in de woonkamer als reislog.

Al zo lang speel ik met het idee om op de één of andere manier onze reizen ‘in kaart’ te brengen. Liefst ergens zichtbaar voor onszelf en ook onze kinderen. Ik wist alleen niet zo goed hoe ik dat dan moest aanpakken. Ik had namelijk een aantal voorwaarden waaraan het systeem in mijn ogen zou moeten voldoen. Uiteindelijk kwam ik uit bij de wereldkaart in kurk, maar het had toch wel wat voeten in de aarde voor ik eruit was.

Een wereldkaart om te krassen.

Tegenwoordig zijn die wereldkaarten om te krassen echt hip en ik heb ook heel lang getwijfeld om niet gewoon zo één te bestellen. Maar telkens ik eraan dacht om er één te bestellen, besloop de twijfel me.

Land of stad?

Als je zo’n kraskaart heb, dan staan daar vaak de landen op. Maar er zijn sommige landen die erg groot zijn. Mijn man heeft bijvoorbeeld een paar steden in China bezocht en dan zou je ‘China’ volledig moeten krassen. Dat vond ik niet helemaal juist. Ook bij Frankrijk had ik dat wel een beetje. We hebben bijvoorbeeld Nantes bezocht en Parijs, maar er zijn nog wel plaatsjes die ik zou willen bezoeken. Hetzelfde doet zich voor om Italië aan te duiden, want Toscane en Venetië liggen ook niet helemaal bij elkaar, maar wel beiden in Italië.

Kraspapier en ik

Volgens mij zou ik ook per ongeluk wel eens stukjes kunnen krassen die nog niet gekrast zouden moeten worden. Met poetsen zou ik er wel eens tegen kunnen stoten bijvoorbeeld.

Ik besliste dus om de kraskaart maar niet te bestellen. Maar wat dan wel?

Alles op één wereldkaart

Ik wilde ook graag dat de kaart een soort verzamelstaat zou worden. Mijn man heeft veel voor zijn werk gereisd. We hebben ook wel wat tripjes onder ons tweetjes gedaan en ondertussen hebben we als gezin ook al wel wat gezien. Op de één of andere manier wilde ik graag dat deze reisjes alleen, met twee of met vijf ook zichtbaar zouden zijn op de wereldkaart.

De zoektocht

Uiteindelijk vond ik online een wereldkaart die voor een kurkplaat was gespannen. Dat leek me wel wat. Op die manier kon ik met gekleurde speldjes aanduiden waar we geweest waren.

Ik bestelde de kaart en hing ze boven de zetel in de woonkamer. Samen met de kinderen koos ik de kleurtjes voor de spelden.
Blauw is voor de reizen dat papa alleen heeft gedaan. Rood is voor de reizen die mama en papa zonder kinderen hebben gedaan en groen is voor de reizen die we samen hebben gedaan.

Wereldkaart in de woonkamer

Ondertussen hangt onze kaart er al een tijdje en ik ben erg blij met de keuze.
Onze zoon was al aan het kijken welke speldjes er dit jaar nog gaan bijkomen en van kleur mogen veranderen. (We gaan naar Parijs en daar zijn papa en mama samen wel al geweest, maar niet met de kinderen!)

Bij het herinrichten van onze woonkamer, een tijdje later, bleek deze wereldkaart trouwens zowat het enige wat we nog wilde houden! 

Lees ook: betaalbare kunst aan jouw muren. 

Houden jullie je reizen op de één of andere manier bij? Ik hoor het graag!

Take care en tot snel

Liefs Ilse
Dit artikel is ook 40/40 van 40 dagen bloggen.
Deze post bevat affliate links. Moest je overgaan op een aankoop via deze link, dan krijgen wij daar een klein procentje op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.