Als niet-keukenprinses naar De Proefparade in Amsterdam

Als niet-keukenprinses naar De Proefparade in Amsterdam

Jawel, ik heb echt wel bijgeleerd in de keuken, al zeg ik het zelf. (Mijn man zegt het eigenlijk ook! Dus het zal wel waar zijn, toch?!).  Toen mijn man en ik gingen samenwonen in het studentenhuis, kon ik zowat een eitje bakken en aardappelen koken. Een echte keukenprinses zal ik dus denk ik nooit worden. Ik heb dan ook enorme bewondering voor food-bloggers die recepten uit hun mouw schudden alsof het niets is en er dan nog kookboekwaardige plaatjes bij kunnen zetten! Nicole, mijn blogbuurvrouw, is zo een food-blogger. Altijd op zoek naar balans is ze. Nicole werd uitgenodigd op De Proefparade in Amsterdam en ze vroeg mij mee! Whoehoeeeee! Super tof! Een dagje met de trein naar de hoofdstad van Nederland! Ik keek er enorm naar uit!

Lees ook: The Grand Blogger Dinner Amsterdam 2018

De locatie en het ontvangst bij De Proefparade

We werden ontvangen in het Kimpton De Witt hotel. Een prachtig Amerikaans concept. Modern en toch gezellig! Het was echt een heel mooie locatie. Nicole spotte meteen een paar grote namen onder de aanwezigen, ik ben helemaal niet thuis in de food-blogger wereld, dus ik herkende bijna niemand (behalve Rory dan). We werden ontvangen door Alwin van Mr. Goodiebag himself! Hij legde het concept uit. Achter de deur stonden allemaal leuke standjes met hun producten en waren en leuke workshops om te doen… Eén van de workshops zou buiten de zaal in kleine groepjes worden gepresenteerd.

Tadaaaaaa – De Proefparade!

Met:

BioBites.

Super lekkere biologische crackers en koekjes. De mevrouw bij de stand was de bedenker en vertelde met hart en ziel over haar product. En ze waren echt héél lekker! Biobites zijn top!

Le Creuset

Deze stand had natuurlijk absoluut geen intro nodig. Wie kent dit merk van kookpotten en servies nu niet? Ze stonden er met hun prachtige nieuwe collectie! Ik werd op slag verliefd op die nieuwe kleur! Ze past perfect bij mijn keuken.
We mochten er onder andere vanille lavendel cake proeven die met de bakmix van bake delicious werd gemaakt. Dat is dus echt geen bakkersmix van de supermarkt! Echt lekker! (Ik heb hem zelfs al online besteld!)

Terrasana positive eating

Terrasana heeft meer dan 900 producten in hun biologisch assortiment. Bij hen mochten we onder andere de Umeboshi challenge doen, Meso-soep proeven en crackers. En we mochten ook zelf sushi maken! Ik maakte een Sushi burger en hij was nog aardig gelukt ook! Misschien schuilt er diep in mij toch nog een keukenprinses! 😉

AmsterDam good cookies

De man bij de stand van Amsterdam Good Cookies was helemaal bezeten van zijn concept!
Hij had gereisd en nam vaak stroopwafeltjes mee als ‘going back home’ gift. Terug thuis wilde hij iets met het meest gecompliceerde koekje in de wereld gaan doen. De stroopwafel is namelijk het enige koekje dat zo snel klaar is, krokant is aan de buitenzijde en zacht vanbinnen. (Ja, ik heb goed opgelet! Stroopwafel extra voor mij?!)
We mochten zelf een stroopwafeltje maken. Mijn persoonlijke favoriet was die met zeezout! Hmmmm!

Potverdorie No waste

Het concept van Potverdorie No Waste is gewoon TOP! Geen verspilling meer!
Groenten en fruit, die niet meer verkocht kunnen worden, daar maken zij iets anders van. Ze hebben confituren, salsa en meer in hun assortiment.
Hun product is niet biologisch, maar wel duurzaam! Want eten dat toch al gemaakt is en verpakt is, dat eigenlijk naar de vuilnisbelt moet, een tweede kans geven… dat vind ik echt een super concept!

Demo ijs maken met stikstof op de Proefparade

Ijs maken met stikstof heeft natuurlijk een showelement. We werden naar een kleine binnentuin van het hotel gebracht en kregen daar een demo van een kok! Héél cool (letterlijk!) en lekker!

De kok had al een colis gemaakt de dag voor de proefparade en voegde er stikstof bij voor onze neuzen!

https://www.youtube.com/watch?v=h-u6EkOIbq4

 

En het resultaat:

Bobby’s dry gin

Ik ben niet echt een gin and tonic persoon, maar deze was heel zacht en kruidig, dus ik heb er toch wel twee naar binnen! Gelukkig waren we met de trein!

De styling vind ik trouwens ook echt geweldig!

De proefparade als niet-keukenprinses

Ik had een geweldig gezellige reis met Nicole naar Amsterdam. Het event zelf was tot in de puntjes verzorgd door Mr. Goodiebag (Misschien heb je wel ooit een tas goodies gekregen bij ladies @ the movies van UGC cinema’s – dan heb je al een goodiebag van hen gekregen! 😉 )

De standhouders waren stuk voor stuk bezeten van hun product! Het was echt héél fijn om mensen zo enthousiast te zien over hun eigen project!
Ik heb bijgeleerd over Umeboshi, gin, Biologische producten, stroopwafels,…
Er waren bloggers die ik volg en die ik dus eens in real life kon zien! Het was echt super gezellig, super goed georganiseerd en super lekker!
De proefparade was TOP! En dat was dus ook zo voor een mama die wel bewust wil leven en goede keuzes wil maken voor haar gezin!

Bedankt Nicole dat ik er bij mocht zijn! Bedankt Mr. Goodiebag dat ik ook mee mocht komen proeven! Bedankt standhouders voor jullie enthousiasme!

Take care en tot morgen

liefs Ilse

Dit is artikel 41/40 van 40 dagen bloggen aangezien ik nog geen skipdag heb ingezet!

 

5 Replies to “Als niet-keukenprinses naar De Proefparade in Amsterdam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.