The Grand Blogger dinner Amsterdam 2018

The Grand Blogger dinner Amsterdam 2018

Verstomd zat ik naar mijn e-mail te kijken! Ik las en herlas het bericht nog drie keer, maar het bleek toch echt wel waar te zijn. Ik had een uitnodiging voor ‘The Grand Blogger Dinner Amsterdam’ gekregen. Het diner, gehost door Alwyn Jäger die in de wereld van de bloggers beter bekend staat als Mr.Goodiebag in het geweldige InterContinental Amstel! The Grand Blogger dinner wordt ook in andere steden georganiseerd, trouwens, Munchen, Brussel, Rome en Milaan bijvoorbeeld!

Mijn blogvriendin Nicole van Cookies and Carrot Sticks had ook een uitnodiging! Super tof! We gingen proberen alles nog te regelen om een paar dagen later een avondje naar Amsterdam te trekken. Want zeg nu zelf, als je zo een uitnodiging krijgt, daar kan je toch geen neen tegen zeggen?! Wij twee dames, wonende in een boerendropje in het Noorden van Belgisch Limburg werden in Amsterdam verwacht in dresscode ‘Cocktail’!

Dresscode Cocktail – problemen

Eigenlijk zijn de meeste cocktail jurkjes korter dan hetgeen wat ik uiteindelijk koos om aan te doen. Maar we hadden niet zo heel lang tijd tussen de uitnodiging en de dag van het diner. Bovendien zat ik als leerkracht in de laatste drukke week van het schooljaar! Het werd dus een langere rok van Sarah Paccini die ik al  had en een topje erop. Cocktail, dat is ‘normaal’ ook een clutch tas. Maar ja, op de trein naar Amsterdam met een tasje dat niet rond je hangt?! Dat zag ik dan precies ook weer niet zitten! De oplossing zat hem dan in een afklikbaar riempje! 😉
Ik heb trouwens ook geleerd dat ik echt beter geen bustier zonder bandjes draag! Wat was me dat een fail van jewelste! Dat is een dikke vette NEEN met mijn cupsize, ladies!
Had ik al gezegd dat ik uit een boerendorpje kom?!

Lees ook: als niet-foodblogger naar de proefparade in Amsterdam

Het Intercontinental Amstel hotel

Helemaal gerestaureerd, ziet het hotel er langs de buitenzijde al erg indrukwekkend uit. Maar als je dan binnengaat! WAUW!
We werden dan ook meteen door Alwyn goed ontvangen! Op de trap lagen allemaal chocolaatjes… Follow the chocolate to the drinks!
Als je de chocolade volgde, kwam je vanzelf bij het aperitief uit! De chocolaatjes waren van het Belgische merk Godiva.

Foto van eventfotografe Anneke Jäger

Aperitief

“Welk aperitief wil u, meverouw? Champagne, Rosé of witte wijn?” Om de één of andere reden trok de Rosé ‘Les Auzine Alaina uit de Languedoc mijn aandacht. Ik kreeg er meteen een stukje Godiva ‘Blood orange’ bij.
Ik kon me nog net inhouden om geen gek gezicht te trekken? Chocolade en Rosé? They must be kidding?! Maar ja, ik ben geen echte foodie. (Jawel, ik kan wel genieten van lekker eten, dat is iets anders hè!). Ik hield dus wijselijk mijn mond en knabbelde een stukje van de chocolade en nam een slokje wijn!
Huh?! Wat paste dat goed bij elkaar! De trend van de avond was gezet!

 

Het concept van The Grand Blogger Dinner Amsterdam

Met zeven merkpartners werd een vijf-gangen menu ontwikkeld met bijpassende dranken. Telkens zit één van de merken verwerkt in een gang. We hadden dan ook nog Godiva voor het aperitief en Chaudfontaine als water op tafel voor bij het eten.
Telkens er een gang werd geserveerd, kwam het merk even wat uitleg geven en kwam ook de chef die het gerecht had bereid nog wat informatie geven!

Ons menu van Grand Blogger Dinner Amsterdam:

  • Gazpacho van Alvalle – geserveerd met  Laurent Miquel Lagrasse Albarino
  • Lasagne Di Pasta Sfogilia met aubergine en Hoemous van Maza, tomaat basilicum – geserveerd met Ramón Bilbao Lalomba Rosado
  • Zacht gegaarde shortrib met orzo-pasta, parmezaan en laurier wijnjus – geserveerd met Farina Nodo d’Amore – Dit gerecht werd bereid door Restaurant La Rive van het Amstel hotel. 
  • Zalm met citroensalsa met Brassica Olie – geserveerd met Salentein Barrel Selection Chardonnay
  • Koupe Salted caramel met pannacotta, hazelnoot crumble, pistache spongecake en witte ganache – geserveerd met Errazuriz Late Harvest sauvignon Blanc

De foto links boven danken wen aan Rory Blokzijl, die tegenover ons zat. De rest van de foto’s zijn van mezelf.

Wat vond ik ervan?

Ik heb werkelijk genoten van elke hap en elke slok bij The Grand Blogger Dinner Amsterdam! Elke wijn was perfect afgestemd op de gang die werd geserveerd! Grote complimenten aan Verbunt wijnkopers en hun top sommelier Daan Sloothaak! Heb ik ook weer geleerd dat je echt geen stijve hark moet zijn op een geweldige sommelier te zijn!

Ik was erg onder de indruk van de shortrib! Dat was werkelijk het lekkerste stukje vlees dat ik al ooit heb gegeten!

Brassica olie verraste me met een olie die echt een perfecte botersmaak heeft. Het leek gewoon of je boter aan het eten was. Die botersmaak olie is nog niet verkrijgbaar, maar naar mijn bescheiden mening gaat dat echt een hit worden!

Als Belg was het ook fijn dat Godiva en Chaudfontaine als Belgische merken vertegenwoordigd waren!

Een goodiebag

We kregen nog een goodiebag mee, natuurlijk! Hij was super zwaar en goed gevuld! Hoe kan het ook anders! Maar we moesten ons haasten om de rechtstreekse trein nog te halen! Nicole en ik bedankte nog een keer en renden het Intercontinental Amstel uit. Het gaf me een beetje een Assepoester gevoel!
En dat had ik niet mogen denken, want op sleehakken, met een zware goodiebag aan je schouder en een aantal glazen wijn in je kiel… dat is goed om te vallen!
En dat deed ik dus ook! Niks aan de hand, buiten dat mijn ego helemaal een deuk had gekregen na het ‘BH zonder bandjes fiasco!”
Helaas misten we wel door mijn drop down onze rechtstreekse trein.

Een babysit en een taxi werden geregeld en we waren echt meer dan een uur later thuis dan gepland! Maar who cares, want deze avond gaan we nooit meer vergeten!

Dankjewel dat ik er bij mocht zijn en wie weet tot een volgende keer!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

34 Replies to “The Grand Blogger dinner Amsterdam 2018”

  1. Wat super dat je daar voor bent uitgenodigd. Enne je dames in bedwang houden zonder bandjes werkt ook voor mij niet. Dat gehijs aan je BH de hele avond. Nee niks voor mij.

  2. Wat een super ervaring moet dit zijn geweest. En dat Asspoestergevoel begrijp ik helemaal. Zeker als jeop een bepaald moment overgaat tot de realiteit van de dag (zoals een trein halen) Je schrijft het allemaal zo beeldend.

  3. Echt supertof dat jullie waren uitgenodigd. Je zag er ook prachtig uit..ondanks je fail😉. (Was mij eigenlijk nog niet eens opgevallen, want je straalde gewoon!!). Realiteit versus het sprookje op het eind zou mij ook kunnen overkomen.. haha maar je verteld het hilarisch!

  4. Echt geweldig uitnodiging hebben jullie gehad. Echt super geweldig ervaring geweest voor jullie. Jullie hadden leuke dagje gehad. Wat is daar mooi. Het ziet heel goed uit,. Leuke foto’s.

  5. Haal jezelf niet zo naar beneden: alsof dames uit Brabant of het oosten of het noorden zo ontzettend anders zijn en alsof vrouwen in Amsterdam uberhaupt ooit met hakken (slee of anders) over de Dam lopen (antwoord: nee. Geen enkele Amsterdamse gaat op hakken de Dam op, omdat je daar niet met hakken kan lopen. Kijk maar eens hoe de dames op 4 mei daar op hun tenen lopen: anders breken hun hakken af. Rotsteentjes. Was vroeger beter.)
    Wel een leuke ervaring, natuurlijk! Het eten, niet Amsterdam op zich. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.