denneappel bloemen knutselen om mee te spelen.

denneappel bloemen knutselen om mee te spelen.

Een paar jaar geleden was de oudste hier in huis gek van het boekje “Musti en de boomhut”. Papa had vroeger ook een boomhut gehad en dus wilde mini-papa ook een boomhut! Helaas had onze tuin enkel pas aangeplante, dunne boompjes. Toevallig viel ons nichtje op een tweedehandssite op een ‘boomhut’ voor een prijsje. Het ding moest zelf worden afgebroken en terug opgezet. We hadden net best zwaar geïnvesteerd, maar toch kochten we het grote houten huis voor in de tuin en daar hebben we nog geen minuut spijt van gehad. Vandaag laat ik een knutsel project zien om denneappel bloemen te knutselen! Wij hebben er onze boomhut mee verfraaid. 

De boomhut

Ook al zit de boomhut niet echt in of rond een boom, toch heeft hij altijd zo geheten. Aan de binnenzijde zit een groot krijtbord. Onderin hebben we nu de zandbak gemaakt. Het deksel gaat met een katrolletje omhoog en omlaag. (Zo gebruikt de kat het niet als kattenbak). Er is een emmertjeslift en een bankje op het terrasje. Er hangen mooie lampjes aan op zonne-energie… Met het aanleggen van de oprit kwam er een nieuwe brievenbus en dus werd de oude aan de boomhut gehangen! 
uit de kelder kwam een leuk vaasje en dat werd ook naar de boomhut verhuisd. Maar bloemen leven er natuurlijk niet geweldig lang! Toen kwam het idee bij me op om denneappel bloemen te knutselen, want die blijven natuurlijk altijd mooi hun kleurtje houden.

Denneappels rapen

Samen met de dames ging ik op denneappel jacht. Daar moet je hier echt niet ver voor lopen! We hadden zo een plekje waar de mooiste en grootste uit werden gekozen.

Denneappels zijn er trouwens het hele jaar door en niet alleen in de herfst en zijn ook ideaal om de barbecue mee aan te maken! denneappels

Thuis gekomen borstelden we de denneappels goed schoon. Met knutsellijm plakte ik overal houten saté prikkers aan. 

Denne-appel bloemen schilderen

De dag erna was de lijm zeker goed droog en konden de denneappel bloemen worden geschilderd. Ik nam een glazen pot en maakte een verdunde acrylverf in die pot. Zo kon ik de denneappels dopen in de verf en dan wat bijwerken met een penseeltje.

Denneappel bloemen in wording.

Toen de eerste laag droog was heb ik met gele verf de harten van de denneappel bloemen geschilderd en afgewerkt met glitters. 

boeketje denneappel bloemen

Nu hebben de kinderen dus prachtige denneappel bloemen om mee te spelen in hun boomhut. 

denneappel bloemen knutselen

Tips voor denneappel bloemen knutselen:

  • Zoek in een droge periode de denneappels.
  • Of droog ze in de oven en bak meteen de beestjes uit de denneappels in de oven op 160-180 graden. Dit duurt een half uurtje ongeveer.
  • Gebruik transparant drogende lijm, dat geeft het mooiste resultaat.
  • Je kan verschillende vormen en groottes gebruiken en ook afwisselen of je boven of onder het stokje plakt.
  • Laat de lijm echt goed drogen (volg de instructies op de verpakking)
  • Laat de acrylverf ook goed drogen. 

Lees ook: Yayoi Kusama bloemen met bollen in papier maché

Denneappel bloemen knutselen pinnen voor later?:

Crea-cross linkparty – in de tuin 

crea-cross in de tuin

Heb jij ook een geweldig project dat pas in de tuin of iets wat met bloemen en planten te maken heeft? Geweldig! Link jouw (openbare) foto of blog door op de blauwe knop te klikken en de instructies te volgen!
Bij Natascha vind je vandaag een zelfgemaakt speeltentje! Ik ben er zo verliefd op! Wauw! Ga zeker bij haar eens kijken!
Bij Melanie kan je vandaag leren hoe je beelden maakt die geschikt zijn om weer en wind te doorstaan! 

Take care en tot snel! 

Liefs Ilse

[inlinkz_linkup id=788490 mode=1]

3 Replies to “denneappel bloemen knutselen om mee te spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.