Hoe maak je een eenhoorn dromenvanger uit polymeer klei

Hoe maak je een eenhoorn dromenvanger uit polymeer klei

Ik heb een tijdje geleden polymeer klei terug ontdekt! Hoe héérlijk is dat spul? Zoveel mooie kleurtjes, zoveel leuke dingen om te maken! En door gewoon thuis in de oven te bakken wordt de klei mooi hard en stevig! Ik wil er binnenkort nog meer mee gaan experimenteren! Vandaag laat ik jullie een eenhoorn dromenvanger zien. 

Lees ook: vingerafdruk in polymeer klei als persoonlijk cadeautje.

Weven tussen klei

Op pinterest zag ik al een paar keer toffe weefprojectjes voorbij komen tussen een kleivorm. Eén van die vormen leek voor mijn gevoel op een dromenvanger en daar ontstond dan het idee om een dromenvanger te maken in klei. Want als je een cirkelvorm maakt om tussen te weven, dan heb je eigenlijk al bijna een dromenvanger!

eenhoorn dromenvanger

Eenhoorn dromenvanger

De kleurtjes polymeer klei die ik nog in mijn materiaal kast had liggen hadden vooral de kleuren roze en paars en om de één of andere reden deden ze me denken aan een éénhoorn. En toen bedacht ik dat die dromenvanger ook best een eenhoorn dromenvanger kon worden. Mijn grijze massa werkt soms overuren als ik op pinterest ben geweest en dan tussen mijn spulletjes ga rommelen om te zien wat er kan gebruikt worden!

Stap voor stap een eenhoorn dromenvanger maken

Ik rolde een paar toffe kleurtjes polymeer klei onder elkaar. Paarse en roze stukjes rolde ik tot een worstje.

Van dat worstje maakte ik de cirkel.


Met een plastic plankje drukte ik dan deze cirkel helemaal plat.
Ik werkte de dikte wat bij en maakte met een tandenstoker acht gaatjes op ongeveer dezelfde afstand van elkaar.

Met gele klein (kan ook perfect witte of glitterklei zijn) maakte ik een klein hoorntje en plaatste dat bovenaan de cirkel!

Zo kon de cirkel met gaatjes en eenhoorn in de oven!  20 minuten op 130 werden er toch 25 omdat de oven nog moest opwarmen.

Het begin van de eenhoorn dromenvanger was gemaakt! Hij kon afkoelen!

Met dunne ijzerdraad en pareltjes maakte ik dan een ‘web’ door te rijgen tussen de gaten en af en toe dan een pareltje toe te voegen.
Ook onderaan werden er lange ijzerdraadjes met pareltjes aan vast gemaakt!

Helemaal op het einde plakte ik nog wat bloemen cabochons rond de hoorn van de eenhoorn dromenvanger.

eenhoorn dromenvanger

Slaapkamer

Zo, deze eenhoorn dromenvanger is klaar om naar de slaapkamer te verhuizen en daar de slechte dromen te vangen. Misschien zorgt hij wel voor extra dromen over eenhoorns of zo?! Wie weet! 

crea-cross slaapkamer

Deze week is het thema van de linkparty slaapkamer. Welke toffe DIY heb jij in je slaapkamer hangen of staan? Heb je misschien een kussen zelf gestikt of een knuffel aan je bed staan die is gehaakt?! Heb je iets in de kinderkamer zelf in elkaar geknutseld? Via de blauwe knop voeg je jouw beste DIY binnen het thema toe!
Bij mijn mama momenten kan je zien hoe je alles zelf kan maken voor de commode! 

 

Take care en tot snel,

Liefs Ilse

[inlinkz_linkup id=787326 mode=1]

 

 

 

 

5 Replies to “Hoe maak je een eenhoorn dromenvanger uit polymeer klei”

  1. Ik zit er al zo lang over te denken om ook weer eens iets met klei te gaan doen. En polymer klei heb ik nog nooit geprobeerd. Dit ziet er wel heel leuk uit. Ik denk zelf meer aan dingetjes voor mijn poppenhuis maken… Nog even geen tijd voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.