Waterijsjes schilderen met waterverf – ijsjesslinger

Waterijsjes schilderen met waterverf – ijsjesslinger

Zomer, dan hebben kinderen zin in ijsjes. En om de calorieën een beetje binnen de perken te houden, zijn waterijsjes uiteraard geweldig geschikt! Deze maak je gemakkelijk zelf met zo’n ijsjes houder en fruit of een beetje ranja! Maar als je het helemaal calorie-vrij wil houden en de kinderen toch plezier wil laten hebben, dan laat je ze gewoon waterijsjes schilderen met waterverf!

Waterijsjes schilderen stap voor stap

Ik ga jullie vertellen hoe je stap voor stap deze waterijsjes kan laten schilderen door kinderen.
Dat kan echt ook al van kleuterleeftijd als je zelf wat voorbereiding doet op vlak van knipwerk en dergelijke! 

Afbeelding van waterijsje zoeken, uitprinten, uitknippen

zoek een afbeelding van een waterijsje via bijvoorbeeld pixabay en zet deze op een A4 blad op de computer en druk deze dan af. Ik nam er telkens twee. Moest het knippen dan fout gaan, dan heb je nog een reserve en op die manier is het ook een beetje meer ecologisch. Zo weinig mogelijk papier verknoeien! Gaat het knippen goed, dan kan de zus, broer of het klasgenootje het andere waterijsje gebruiken. Heb je er nog over? Bewaar ze voor een volgende keer of voor de leerkrachten: Maak er een ‘extra keuze-opdracht van.

waterijsjesvorm traceren

Laat dan de uitgeknipte vorm op een dik tekenblad traceren. Ik liet tekenpapier van 200 g en een overschotje aquarelpapier gebruiken. Leg goed uit dat het de bedoeling is om zoveel mogelijk ijsjesvormen op één blad te krijgen. Bij ons gingen er net drie op. 
Voor kleine kleuters kan je al zelf de vorm traceren op een dik tekenblad. Het inkleuren lukt hen ook en zelfs al is het buiten de lijntjes, dat is niet erg, want na het uitknippen straks is dat niet meer zichtbaar! 

Waterijsjes schilderen

Wij gebruikten de methode waarbij ik hen de ijsjesvorm met water liet inschilderen. Ja, inderdaad gewoon met zuiver water. Het is dan wel de bedoeling dat je één ijsjesvorm per keer laat bewerken, anders is het water al weer opgedroogd.
Ik liet de kinderen werken met mijn ecoline brushmarkers. Dat werkt gewoon heel handig, is niet zo een knoeiboel en geeft meteen prachtige flashy kleuren! 
Uiteraard is dat niet altijd mogelijk. Ik ben gewoon goed voorzien van materialen thuis! Maar waterverf of ecoline in potjes werkt natuurlijk ook prima! 

Waterijsjes afwerken

Na het drogen kunnen de waterijsjes vormen worden uitgeknipt. Dan kunnen de droge vormen op houten stokjes worden geplakt en krijg je echt een hele verzameling van leuke, kleurrijke ijsjes.
Als je hen een hele reeks laat maken is het ook super tof of er een zomerse slinger van te maken! 

 

Lees ook hartjes uitsparen met aquarelpotloden. 

Lees ook: flatgebouwen in perspectief op achtergrond met waterverf. 

Waterijsjes knutselen pinnen voor later?

waterijsjes knutselen

Linkparty Crea-Cross: Water

Zoals elke donderdag kan je ook jouw projecten die binnen het thema passen van onze linkparty komen linken via de blauwe knop. Dat kan een blogbericht zijn of een foto. Je moet geen blogger zijn om mee te doen, want inspiratie zit echt overal! De link die je plaatst moet wel naar een openbare foto of artikel linken! 

Natascha maakte voor deze uitdaging een badponcho! Ga zeker eens kijken op haar blog, ze legt je stap voor stap uit hoe je zelf ook zo poncho kan maken! Melanie legt jullie vandaag waterverftechnieken uit op haar blog.

 

[inlinkz_linkup id=790143 mode=1]

6 Replies to “Waterijsjes schilderen met waterverf – ijsjesslinger”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.